Па тоа што еден куп луѓе мислеле исто не ти кажува дека можеби ти грешиш? И дека не жената не била под влијание на никој туку ја добила поддршката што и требала дека навистина е во право, а не не ти се седело дома детето плачело,ха. Па може и жената не може веќе да го слуша како плаче цело време во ред ли е да ти го остави тебе цел ден а таа да си оди и на работа и потоа да си продолжи со друштво ваму таму и вечер да си дојде да си легне. Се лутиш на сите затоа што ја советувале сите твојата жена да се разведе од тебе, наместо да се лутиш на самиот себе што воопшто си и дал причина да дојде до тоа да бара совети од други.
@Izdrzliv Од она што јас го сфатив твојата жена не била добра сопруга и мајка.Ок.Еве ти веруваме тебе,и паметно што си излегол од токсичен брак. Сега членката кажува дека маж и не си ја сфатил улогата на родител.И ете ние и на неа и веруваме. Зошто не би верувале на неа,а тебе да?!
Ја нема таа сила што ќе ме натера да направам поинаку од тоа што мислам. За да се разведам, треба веќе да размислувам за тоа. Ако се наметнуваа така лесно мислења, денес сите ќе одевте на Парадата на гордоста, заедно со мене.
Абе @Izdrzliv што се бламираш жити се?! Животот е ваков.. Правиш дете? ОК, го чуваш и ти, му менуваш пелена и ти, го храниш и ти и го думкаш кога плаче .. Бањата е за чистење? Ок... земаш и ја чистиш додека жена ти го смирува бебето што патем и ТИ си го правел.. Сметките стигнале? Ако не ви се на куп парите - земаш еден месец плаќаш ти еден жена ти. Се расипала колата? Ок... кој е слободен тој ја носи на мајстор ... Сопруг НЕ Е СОПРУГ ако донира сперма и во животот на жената е само формално на хартија. За така секоја жена може да легне со некој што ќе и се бендиса и ќе си роди дете. Што жените можат, вие мажите ни 20% не можете... Затоа не го тресете каде што не сте способни да придонесете.. Конкретно за твојот брак НЕ зборам. Има секакви жени па и психопати.. Ама да ми речеш - бебето вади заби кој маж може да го слуша како вреска?! Ајде беее.. ма го оставам на мажот и одам на фризер, на кафе со пријателка, на шопинг.. Колку што е мое толку е и негово... Ти џабе си се борел до последно за твоите деца(барем ти така викаш) кога за тебе е измачување и не го осеќаш за потреба тоа да и помогнеш на жената додека децата врескале. А викаш твоето до 6год врескало.. па ќе се мрдне и секоја здрава жена ако мажот смета дека не е негова обврска да посвети 2 саати од денот на детето само затоа што пискало, па он од работа во кафана од кафана во кревет легнувал.
Ne se blamira toj, kako jas citav, toj tie sto razmisluvaat vaka kako tebe, mene ( nema da se javi so saati, plata papala maca, ne meseci, saati se brojat do krajot), toj gi smeta za zlo. Zena mu labilna, psiho, za nego se opravdano maz bil. Sega vtora srekja belki nema i taa da ja skrene.
Ајде ова да се пише во некоја книга како правило, да знаат ваквите маженца чисто дека не се само донори на сперма, туку и татковци кои треба да се грижат за децата.
А ако не научат, ништо чудно и да изумри бракот како институција. Денес жените се посвесни за својата вредност, за 100 години, ќе бидат уште понапред. Бебиња ќе се прават во епрувети, ако мнозинството мажи не научат што значи да се биде партнер и родител.
Овој нормален е што оправдува? Да направиш дете и да го потисне во последен план, зошто според него неподносливо било по цел ден да слушаш плачење Па да ескивираш со скитање и да очекуваш од жената која цел ден сама се справува да те разбере. Ако не те разбере, таа е крива зошто не е способна сама. Жити се. Многу бе паметен. Бракот е заедница од двајца, детето го прават двајцата. Ок е жената цел ден да скита, да троши плата и да не ги Погледнува децата? Тоа е лоша мајка. Епаи таткото со такви особини е лош татко. И нема изговори за такво однесување. Тешко било децата дур да пораснат. А што мислеше ти? Ќе го бапнеш и друг ќе ги гледа, а ти ќе си го ладиш? Ужас...
Јас па не можам да сфатам што ЧОВЕК е онаа личност што може да остави свое дете кое има мака и да си излезе раат? Абе дете плачело сум му вика спиј ти одиш на работа, ок сум сега не сум уморна можам, па ако треба ќе се смениме после... Ама не спиел... Јас не работев и нормално дека сум јас со детето кога е болно и моето дете е плачливо а еве ја скоро 4 год има. Ама тоа е наше дете. 9 месеци го носи жената, секоја за себе тешка лесна брњменост, раѓа и по 48 саати.. дои на 2 саати... Ама на секој маж ќе му скурчело да слуша свое дете како плаче. Иначе да, ако видам дека он не се замара дома, епа и јас нема да се замарам со своите "должности" па ако сака нек ме напушти, негов проблем.
Kako bi reagirale ako Vasiot partner poveke pati vi rece deka se dopisuvare so nekogo ili deka mu pakjate intimni sliki? A da toa nema vrska tuku da se raboti za ljubomora (razlika vo godini na sopruznici 13)
Ако навистина не се испраќале такви слики тогаш си бара да се расправа. Нека докаже дека е тоа така и дека навистина се испраќани такви слики, ако знам дека ми е чиста совеста не би се замарала со тоа некој намерно да ми прави нервоза.
Ne sum prakjala ama ova e veke 5ti pat da mi kaze taka sum prakjala sum pisuvala poveli vidi dokazi ama nema dokaz prasuvam samo. Kako prasuva koga on se rasprava
Сака да се расправа така да ако веќе чиста ти е совеста не се замарај. Не се нервирај беспотребно и не си стварај нервози ради тоа некој нема што да прави па кавги си наоѓа. Или пак да не прави он такви работи.
Pozdrav zenski i jas se naogam vo nekoja kriza vo brakov eve vaka znaci vo brak sme 6 god imame dve decinja ednoto ni e 4 ipol god drugoto ima 9+ meseci jas ne rabotam bidejki sum sopstvenik na moja privatna firma mm raboti od 7:30 do 19.00 i koga ke dojde jade me se tusira i odi vo kafeterijata koja e vo nasa sopstvenost i tamu e duri do 01:00 nekogas i 02:00 ima eden den sloboden vo nedelata i toj go koristi za da bide tamu a nas ne ni ni obvrnuva vnimanie kon mene se ponasa mnogu ladno.. Isto kako da me nema ne e nisto kako porano da me gusne da si porazgovarame da izlezeme da prosetame da odime na plaza na odmor nekade duri ne me guanese i baknese ne spiese eve sega toa me go pravi vejke 6 ili 7 meseci spie mnogu odaleceno od mene intimen odnks imame kd 6 do 10 dena ednas i toa custvuvam kako da e onaka od sto mora i za sitnica naoga mana za kavga.. Nekoe vase mislenje sto da napravam barem malku da ni se popravat odnosite
Кои детски муабети... Има проблем некој очигледно ама нема муда да ти го каже па пробува да ти пренесе некаква си вина ваљда не знам. Многу не зрело. @Linda24 седни разговарај кажи му отворено. Ние тука може да делиме совети милион се е џабе кога ти треба да превземиш нешто.
Очигледно е дека човекот е преморен ем бизнисот го води ем работи на неговата работа. Седни разговарај со него објасни му како стојат работите. Искрено сопствен бизнис да имаш особено кафетерија треба да си нон стоп таму, имам познаничка исто мажот и држи кафетерија и мора да е таму ако не е одма ескивираат вработените. Ако имаш опција помогни му во работата поделете ги обврските.