Bash bi sakala da mu pomognam vo vrska so kafeterijata megutoa ne mozam decata mi se malecki i nema koj da mi gi pricuva svekrva mi ne zivee so nas i plus toa ne e sposobna da stoj na noze ima problem so nozetw
И ние сме во криза.... Најкрива е свекрва ми реално... Ама и тој исто. Не знам како да почнам куќата ни е на еден спрат ама со собите има распоред во кој што може воопшто да не се сретнеме. И договорот беше таа да си ги користи двете соби лево од ходник јас десно ,кујната и тоалетот се заеднички ама затворена е кујната а и се знае Макс 1-2 саати дневно си во кујна. Имам бебе 10 месеци ,откако се породив почна хаосот. Се јас ништо не знам ,никогаш претходно не сум родила ,сакам да му се случи нешто на бебето (бидејќи сум го облекла со кратки на 28 степени ,тоа било рскавица..) значи зборовите болат... Ќе ја разболите нема да можете да ја излечите ,ајде кажете се вели ли тоа на тазе мајка ,месец немаше бебето... Сега запнал да ја одвикнам од доење... Дури и љубомора покажува за мојата љубов кон детето... А не е се околу бебето ,доаѓам пример дома уште не влезена примедби добивам ...не гази на чергичето го валкаш,не јади ова ,немој тоа .. ситници можеби но ме лутат и иритираат. Него кога ќе му кажам одговор е " таква е уште пред да се запознаеме ние сум се карал ,до тепање ама џабе и толку ,као јас се навикнав навикни се ти. Покрај сето ова уште и неколку пати ми рече цело време си накурчена ,насмеј се малку. Односите пред пораѓај ни беа и по неколку пати дневно ,сега еднаш месечно ако имаме е добро и тоа и тој колку ради реда. Ноќе кога се буди бебето секогаш јас го гледам ,тој спие бидејќи седи до касно "игра игри на тел" ако јас сум внатре со бебето тој е надвор и обратно. Сум кажала дека е сменет ,сум кажала дека ми треба внимание (дури една недела ми обрна малку )... Вчера пак му викам ме избегнуваш... Вика не тебе мајка ми... (Јас бев надвор таа дојде по мене). Не бил толку емотивен ,затворен бил не знам што... Не знам како да постапам со човеков... Извинете на подолг пост.
Многу е тешко во заедница па и со родители свои да си, а не пак со родителите на маж ти. Уште потешко ако се со лош карактер и без култура како свекрва ти. Времето бргу минува, детето брзо ќе си порасне. Кога веќе живеете заедно и нема друга можност научи да не се нервираш на нејзините глупости и нејзината провокација. Многу влијае негативна енергија кога ти пренесува некој, особено кога за дете ти се меша. Ама реално она на што ти треба да се посветиш е на односот со маж ти кој го имате а не цело време да се замараш со свекрва ти. Најголем проблем имаш со мажот, свекрвата скоро и небитна е.
Таа е запната да ја одбијам. Така мислам бидејќи поради нејзините секојдневни префрлање јас сум многу нервозна станата ,а самата реченица дека и тој е виновен е јасно дека знам дека тој е тој што треба да ги спречи работиве... Ама не знам и жената треба да има осет. @Hoping не е небитно некој да те труе секојдневно... Епа за тоа барам совет ,како да постапам , навистина веќе не знам...
Треба да има осет, ама нема. Тука треба тој да пресече. Не знам дали имате можности за да се тргнете на страна, ама тоа би било едно решение...за свекрвата. Мислам дека сепак проблемот со сопругот е далеку посериозен. Зошто само ти стануваш навечер за бебето? Не размислил дека ако не те остава ненаспана по цели ноќи нема да бидеш толку нервозна?
Што ќе постигнеш со нервирање? Не можеш да очекуваш од другите да имаат осет или било што друго да се однесуваат како сакаш. Не можеме однесувањето на другите да го менуваме како ние сакаме. Ти кажувам, штом веќе живеете заедно и нема друга опција во скоро треба да се потрудиш да не и ставаш до значење толку многу. Некогаш игнорирај ја, некогаш одговори и и ќе се заќути, зависно од ситуацијата. Паќ ќе кажам, пробај со маж ти да решиш, тоа е најголем проблем. Мораш да се потрудиш тоа да го решиш прво.
Ova mu e pobitno od tebe ? https://images.app.goo.gl/iVgwnpfMNWkoDGsT9 A be ajde te molam. Im pomagal na kelnerite. Doma zena i deca on Oksan ke igra ko dete nekoe. Da ne e nekoja Oksana reci... Kako nemazena na koja inboksot mi bil preplaven so poraki, edno da vi kazam, ili kontrola na mazot, ili napravete esap, da mizite na edno oko, i da glumite happy femily ili razvod. Imav eden vrv bese mi vika Dodeka ti pisuvam zena mi so deteto pisuva domasna vo dnevna... E toa da si znaete. I da imaat po 2 broja , pre paid, tajni profili na soc mrezi. Jas licno svesno ne sum bila so zenet covek, ama znajte deka nikoga "nisto ne mi e" ne e nisto. Ne me sfakjajte pogresno, ne znaci deka sekoj izneveruva, ama razgovarajte. Viknete drugarka komsika na 1-2 saata da gi zabavlja malite. Sednete nadvor, razgovarajte. Ne se oddalecuvajte.
Заминете си, ако имате каде. Смачено ми е да читам за мекотели, кои себеси се нарекуваат 'мажи'. Ако не се способни да гледаат деца, од шо мака ги прават?
Sum probala i so razgovor i ok ke bide 1 den 2 potoa pak ista pesna.. Go gledam preku bezbednosnata kamera ili mu pomaga na kenlerot ili ke sedne da igra oksan treta opcija nema i jas mislev deka me izneveruva deka postoi druga zena mu go proveruvam telefonot nema nisto somnitelno celo vreme kako sto napomenav ili pomaga ili oksan igra toa e to..
Освен што немам кај да си заминам ,и премногу врски има ,страв ми е за детето...значи премногу а знаеме како функционира се во нашава држава...
Какви сака нека има врски, мало ти е детето, со тебе ќе остане. Е тоа што немаш кај да заминеш, е проблем. Работиш?
Искрено незнам зошто се нервираш ако се запнала да ја одбиеш. Ти го доиш детето, ти одлучуваш за тоа. Свекрвата нека коментира, ако ти имаш убав брак со мажот таа ќе биде како дух во куќата. Така да нервозите што ги посветуваш на свекрвата, посвети го тоа внимание на мажот и да си го подобриш бракот, ако може секако. Ако и за мажот не вреди, незнам зошто би го поминувала животот во нервози, прашањето е до кога?
Не е за ескивирањето, туку ако не стасува еден келнер. Еден куп места има кај што касни услугата оти нема доволен број келнери/шанкери.