Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    @Гладиоли
    Се почесто го гледам овој проблем околу и по породување. Ме иритира кога ќе чујам празни заплашувања дека ќе ви го земат детето. Би сакала да видам што мажишта се тие кои се служат со такви закани, кој калибар татковска фигура се навистина. Имало над закон, класика. Баш ме интересира кој е тој над закон кој ќе му го додели нему детето.

Вие сте стигнале до стадиум- разговор за развод, тоа баш и не е за занемарување. Со други зборови нему му е сеедно, може уште веднаш да се разведете.
    Не е свекрвата тука виновна, воопшто. Немаш што да водиш војни со неа. Точно убаво рекол дека таа си е таква и нема сигурно да се менува сега ниту за тебе, ниту за некого. Но, маж ти е тој што треба да направи промени, дали од станбено прашање или од односи меѓусебни, од некаде да почне ако сака да имате нормален живот. Ако му е од некакво значење тоа што си ти несреќна во моментов. Доколку не преземе ништо ќе мораш самата да ги преземеш работите во свои раце.

Човекот е незрел за да расте и воспитува дете. Што очекуваш од некој кој си дреме и игра игри на мобилен. Тој според кажаново не е ниту сопруг, ниту татко. Свекрвата не е онаа која треба да ви го чува и да му води статистика за килажа и да дели мислење дали треба да се дои или не. Па уште згора на тоа да и се тресеш да не ја погледнеш накриво само поради тоа што го чува бебето. Ти да напуштиш работа, а зошто да не биде ТОЈ кој ќе напушти за да го чува бебето, не може така?
    Едноставно треба да се постават граници тука, или да најдете решение за да бидат сите страни задоволени. Убаво ти напиша @Mikha4, размисли дали е пресметлив човекот, седни и ако треба на лист хартија напиши ги добрите и лошите страни. Побарај поддршка од твоите или некој близок, за да имаш план Б каде би заминала доколку решиш да се разделите. И верувај, ако сега не помисли да промени нешто, подоцна нема да посака воопшто.

На IRBBB, crazylady, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    @MissBreezy
    Не знам што да кажам ,знам дека после породувањето често се случува и секогаш жената е крива имала пореметени хормони ,да важи...
    Не беше разговор ,беше кажано од моја страна во афект "сакам да си одиме од куќава " ( во смисла сите тројца заедно) и тогаш ми рече ти кај сакаш оди ќерка ми останува со мене. Па јас го кажав тоа дека нема шанси бидејќи законот е на моја страна.
    Е после му кажав дека мислев за сите тројца ,ми врати немало кај да одиме ,јас погрешно те разбрав и слични глупости ,се полижа две недели и пак по старо.
    Таа ја чува бидејќи не ја примаат во градинка немало место ,а за јадење јас гледам по детево дека само со тетрапак млеко ја пои ,ми одбива храна веќе цела недела. А кога и велам дека е заради многу млеко ми вика не не е до тоа тоа е убаво , здраво ти ја лажеш со твоето млеко...а веќе е станата вода :swear:

Најголемиот проблем е што немам поддршка од моите ;(

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    Извини вака, тетрапак млеко на 10м? Добро прочитав?

4. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Да...по неа уште од 4 требаше....

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    Извини вака, а која му е мајка на тоа дете, бабата или ти? Маж ти што е, паразит? Не размислува со своја глава? Како бре тетрапак на толкацко дете?! Поарно без работа ќе седам ама дете не и оставам да ми чува и одозгора да го мислам дали утре ќе ми го упропасти. Моето што не пиело кравјо нешто посебно па разви алергија на кравјо, замисли со литро дневно. Мајка дај прибери си го детето, не го оставај на бабата, ќе си чукаш глава некој ден!

На Cka, IRBBB, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Проблем е со градинките да, но дете се запишува од старт кога ќе се роди, не се остава на случајност ако ти е зорт, се планира.

7. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Не сфаќа мм ,јас лошо мислам за детето според неа.
    Кумата има бебе иста возраст од 7 месец и дава тетрапак
    Золвата на трите од 8 месеци давала ,сега третото зошто не и прифатило нервозна. ...
    Не знам кој друг...сите мајки само јас немајка...

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не се концентрирај на тривијалности.
    Земи реши си го проблемот со маж ти.
    Мораш да го натераш да преземе одговорност, или да си заминеш.

Се надевам не планираш цел живот вака да го поминеш....

На crazylady и Гладиоли им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    И ти и сите жени во подфорумот Брак, имате проблем со мажот не со свекрвите. Како да ви објаснам не знам, детето ако требало баба да го чува ќе раѓала бабата. Земи си ги работите во свои раце! Баба може да причува, ама не и да гледа бебе. Мојата е воспитувачка во градинка, сега додека е на одмор го гледа синко, ама од работа трчам одма да го земам и толку, во 5 години и кусур дури сега ќе го чува подолго без наш надзор, ќе го земе на одмор прв пат.

На Dust, crazylady и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Ne e deka nema mashki na formumov... Ama pa do tolku se drug ni e kriv wow. So ogled na toa sto od ovde sobirate mislenja za da go resite vasiot problem vi se gleda silata na razmisluvanje... Zatoa i dozvoluvate da se mesa svekrvata, pa mazot bega, pa ostavi go, pa idi pod kirija, pa on treba pobiten da e....
    I se tie mislenja sobrani od rekla kazala, od luge sto ne preziveale, ne osetile na svoja koza kako e...
    Mislenje se bara od patalec a ne od gatalec ama ajde... Na povidok uste nekolku razvodi potiknati od gatalci :)
    Po mene: Za da izgradish neshto prvo izgradi se sebesi, podocna izgradi gi drugite.
    So drugi zborovi : Tvojt stav, karakter, pocit i cista misla za semen odnos..... Podocna nametni go na drugite istovo ova.
    No ako go nemas ti ova nemozesh da go dades na drugite, nitu pak da go barash..... Opsto zboram.

На crazylady, wannaBeMomma, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    Да си жив и здрав! Ама пред се, проблемот дома барај го со мажот, ок, побарај мислење, ама дома се решава проблемот!

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Свесна сум и затоа пишав тука не во свекрви.
    И него сум му кажала ти си тој што треба да и објасни дека треба да не остави раат ,а не мене да ми викаш што си намуртена откако таа ме наполнила со негативна енергија...
    Ама ќути бе луѓе ,за се ќути...

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Темава е за совети, не значи дека не размислува и чека некој да ѝ каже, но ѝ значи туѓо мислење. А ти зошто си на форумов, за да советуваш само, просветлуваш? Ако е така, или дај конкретно мислење на конкретно прашање или не проповедај како требало да имаш изграден карактер и став. Ако имаш ти изграден карактер и став и знаеш како треба во животот оди гради империја како Elon Musk, не си го губи времето тука со нас, незрелите.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Ke te prasam nesto direktno.
    Pred da se omazish dali znaeshe sto znaci brak i semejstvoto?
    Ova go prasuvam zasto tuka na forumov 90% vikaat op pa skokaat

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Devojko- zeno procitaj mi go postot uste nekolku pati, so cista misla za da mi go razberesh.... Moze ke ti koristi i tebe nekohash :)

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    А зошто си дозволуваш да се полниш енергија од луѓе кои не ти значат ништо? Свекрва е во прашање. Седни и кажи му на маж ти, нашето дете е во ризик со однесувањето на мајка ти, или реши ја или ќе дадам отказ, крај!

17. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Ти го прочитав, фала богу, ништо не ми користи.

18. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Да знаев ,ама ни јас ни било која се мажи за свекрвата ,или можеби грешам?
    Сметам дека ако нешто не е во ред со мене и моето размислување , можеби треба мм да ми префрла а не свекрви и золви. Зошто мајка ми не дошла да му каже кога да се тушира ...
    Затоа што не можам да игнорирам некој да ми зборува едно исто милионити пат.

19. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Vidi jas konkretno ne te napagam, soveti iljada mozam da ti dadam... I toa od slicen karakter na moeto minato svrsheno vreme...
    Kade si ti, kade e tvojot stav i glas?
    Ti si izgradena osoba, zrela neli, plus dete i maz?
    A deka postojat bash vakvi osobi da potpolno si vo pravo...
    Mislata mi e.... Soveti od ovde ne..
    Jas samo te prosvetluvam.. Isto i ostanatite patalci i gatalci..
    Zasto sve sto leta ne se jade vikaat starite :)
    I jas pogovorkava docna ja imam razbrano zosto ne me prosvetlile, site se pravea pametni i soveti miljon.
    Valjda me razbra nesto od nesto

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Jas se izvinuvam no ne e do mene... Ako nesto ti precat- namesto pomagaat moite postovi ednostavno e. Ne gi citaj :)