Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Онда нема ништо да решиш, веројатноста е голема дека само тебе глава ќе те боли, она ќе си го фура филмот, детето ќе си го ставиш во ризик со тоа што нејзе и даваш да одлучува и голема е веројатноста дека на крај ќе пукнеш. Мислиш мене не ми рекла свекрва ми нешто? Ми има, и јас нејзе веројатно, ама животот е толку краток и не планирам да се замарам со тоа. Не ми влијае на животот едноставно.

На IRBBB, Hortenzija, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Многу жени сеуште не се псвестуваат дека не мора никого да трпат пред се треба да бидат самостални за понатака дали со партнер или не можат да го продолжат животот. Но за жал сеуште кај нас исто така постојат и мажи што се закануваат дека ќе ги убијат ако заминат па поготово со детето (мизерија од луѓе кај живееме во Свирипичино) Сега веќе има закони и владеат и се спроведуваат. Никогаш не би настанало проблем ако мажот има ум во глава и застане позади својата жена наместо да и каѓува епа тоа е такви ми се родителите(најлесно е да се помириш), а најтешко да превземеш.

На Tanjamm, crazylady, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Postot na mesto, kapa dole me razbra nekoj.
    Pozadi mene nemashe nikoj... Ama potpolno ova sto se zali zenava mi se desavashe vo nekoi 90%
    Jas so krstot na celo, borba da bide..
    Duri majkami postojano od stranata kade jas stradav. ... Pobediv, dokazav, stojam uste po cvrsto na noze...
    Pomina mnogu vreme den denes na site im e tesko zosto bev vo pravo so mojot sav! I veke ne mi se bitni, duri ni majkami... Nov zivot, nov brak top sve, abe iskustvo hahah sega i na ladno se duva.
    Mojot sovet, eve konkreten stav i mislenje.
    Sekogash sme krivi nie samite, toa e taka zosto sme slabi, zasto zbuneti... Osameni, nemokjni da si stoime na ispravniot stav i pravilo vo eden brak.

На Tanjamm, Hortenzija, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Животот е тој се земаш имаш деца ги раснеш ни ги поиш и одлетуваат во друго гнездо и посче и ствараат свој живот. Ама тука се научени само мама и тато без разлика од машка или женска страна и кога ќе ги снема мама и тато тогаш што понатака си ја чукаат главата дека не требале толку опсесивни да се со родителите. Пак ќе кажам се ствара семејство прво и основно семејството на прво место, а после се другокога ќе ги нема родителите сопатнилот ќе биде до нас никој друг нема (освен ако не шврља) па до развод дадојде :D

На crazylady, Hortenzija и Гладиоли им се допаѓа ова.
  5. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Od maska strana mislam deka vrvot go postignav od slusanje rekla kazala, od toa kako se tie znaat, od tipot duri da ti pravi raspored na zivotot i tvoeto vreme,do momentot da ti kazat na koja strana da spiesh,, i prashav zashto na taa strana - odgovor: pa i nie taka spieme.... Veruvale ili ne :)
    Mozam najmalku 3 knigi da ispisam....
    Zdravje unisteno, materijalni benefiti ostvareni od edna strana - jas... Isto vo voda..
    No pak ke kazam, ne okrivuvam nikoj osven sam sebe zasto porano ne se prosvetliv i ne stanav po zrela osoba vo toj del :)
    Iskreno mislenje mi e deka vo drzavava 95% od brakovite imaat slicni problemi pomali-pogolemi.
    Da imam mokj, moznost bi otvoril zadolzitelno skolo kade kje se izucuva edukativno i socijalno opsestvo i polozbata vo nego.
    Brak nema sklucuvanje dodeka ne si razbral i dobil diploma za sto znaci brak i semejstvo.
    Eve svedoci ste i samite vie deka koga odite vo maticno postavuvaat prasanja isto i vo crkva... Ama koj gi slusnal i razbral...
    E poradi ovie nedostatoci imame katastrofa od brakovi i semejstva.
    A dobro znaete koj strada najveke ni kriv ni dolzen od toa, da.... Nasite deca za zal.

На Tanjamm, baby-star, Hortenzija и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не ја натера некој жена ти да се разведи од тебе.
    Ти беше лош сопруг.
    Не е лошо ко за промена, да си се преиспиташ себе си и да престанеш да ги обвинуваш сите други за тоа што ти се случи.
    Порасни!

На crazylady, cresa-jagoda, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Vaka, ne e vrv samo da se napishe nesto kolku da te ima na dnevniot bilten i vo statusot miljun poraki-mislenja..... Se primetuvash li drka poveketo ti se nepovrzani mislenja?
    Osuda losh soprug??
    Od kade zaklucok?
    Da ja nateram da se razvede?
    Od sto da ja nateram?
    Obvinuvam site?????
    Nemam psihicki problem i ne obviniv nikoj neli?
    Porasnat sum golem, kazav :)
    Patem, postov na mene se odnesuvashe i pisha poradi tvojot rejting so postovi?
    Se izvinuvam sto vaka :)

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Претходно со денови не убедуваш дека: “Не требало да ги советуваме жените да се разведувале, оти можно било некоја да не послуша. Така жена ти направила.“

Јас ти кажувам дека никоја ни ќе ја натераме да се разведи, ни да остани во брак со некого.
    Не ги прави толку неспособни жените, па да не можат сами да одлучат дали треба да се со некој во брак, или не.

На crazylady, MissBreezy, Mom_3 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    915
    Vi site brakovi postoi kriza ako planiras da zivees so nekogo do krajot na zivotot treba da znaeme deka ke ima krizi padovi pa duri i karanici ama ako odlucis deka semejstvoto e bitno i ako ima ljubov megu dvajca togas ni svekrva ni svekor ni majka ni tatko ne moze da vlagat megu vas . Sovrsen maz i sovrsena zena nema , treba da se prifatime takvi kakvi sto sme so site maani i site ubavini .

Последна измена: 25 јули 2021
    На lale22, stsmua05, Tanjamm и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Survivor-Warrior

Survivor-Warrior Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    27
    Kamo site mazi da razmisluvaa taka a ne mamini sincinja ke ti zborat deka zenata treba da bide sovrsena majka i domakinka i sopruga i snaa a on da se ponasa kako ergen a ti da si kutis oti mama e sekojpat u pravo.

На crazylady, Гладиоли и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  11. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    915
    Za da zenata bide sovrsena majka i domakinka treba i mazot da e takov sovrsen tatko soprug i domakin

На Lisicko, cresa-jagoda, Sadness91 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Здраво на сите,

се решив да напишам тука зошто не знам што да правам…. Член од моја блиска фамилија, на почеток од оваа година му дијагностицираа рак, фала му на Господ беше оперативно, но следуваа и хемотерапии и вистински немири во моите најмили кај мене… Морам да признаам дека неколку недели бев кај моите дома зашто сакав да помогнам а не знаев ни сама себе како да си помогнам зашто од голем шок дека е плус млад човек, едноставно одев со нив по болници и живеев буквално на вода и ѓеврек.. Инаку сум многу емотивна личност па и оба кога се случи едноставно не знаев каде сум… Со мм живееме во ист град па не мислев дека ќе биде проблем што сум кај моите. Постојано му се јавував тој период а и он поминуваше преку ден но секогаш накратко и си одеше дека имал мнпгу работа. Почна во целиот хаос што ми се случуваше тој да не биде моја никаква поддршка. Едноставно осеќав дека се однесува ладно со мене но не бев способна да се фокусирам на него толку бидејќи тука дома бевме сите во шок од болеста и фокусирани на тоа… Многу ми беше тешко и му викав ајде ова да праиме но тој одбиваше и ми кажа дека да сум разговарала со тие со кои сум била досега а не со него… Не верував што слушам. Тој почна по кафани се повеќе за на крај да дознаам дека има друга и од никаде без никаква кавга и збор ми кажа дека не сака повеќе да е со мене и ќе поднесе тужба за развод. Очајнички сакав да разговарам со него но тој ми кажа да се иселам од куќата па дојдов кан моите мислејќи дека ќе му текне што прави…
    За приказната да биде вистинска драма дознав дека го виделе на езеро со неа а дека следната недела оделе заедно на одмор. Со мене не комуницира никако, многу лошо се осеќам заедно сме 10 год. 8 врска и 2 год брак. Не ми се верува дека ова тој го прави додека се бориме со сериозна болест, уште овој шок ми фалеше. За жал неговата фамилија се чудни луѓе, татко му има исто проблеми со алкохолот и не можам со нив никако да разговарам. Моите дома имаат сериозен проблем и во моментот не можам и со ова да ги секирам….
    Инаку швалерката зборела дека тој се разведува и планираат заедно да живеат…
    Совет за оваа хорор приказна? Со него не се разговара никако, многу е променет и пробував на милион начини…

На crazylady и stilas7 им се допаѓа ова.
  13. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    5.582
    Совет да си се фокусираш на својот живот и да уживаш во миговите со семејството (под семејство мислам на твоите). Само ти покажал каква плитка личност е, и си го покажал вистинското лице. Затоа што не добивал внимание неколку месеци тој си нашол занимација. Утре дете, промена на тело, стареење, секако ќе си нашол друга, вака барем на време си дознала каков човек е. Јас ни под разно не би била со таков човек и не тој да поднесе тужба јас ќе му поднесам нему. Кога во еден од најтешките мигови не можел да ти даде поддршка и да биде со тебе што ќе ти е таков човек до тебе.
    Така да не можам да ти дадам совет за што да направиш за да се смирите, јас би била толку бесна што нема да сакам да го видам, а ќе се потрудам се што е мое да си го земам до последна лажичка.

На LuckyCharm, Camille84, MeowMeow и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Секое лошо за добро е. Ова лошото со болеста на блискиот твој ти помогнало да сфатиш со каков човек си во брак и ти го убрзало разводот. Сигурно дека тој не ја нашол за тие недели додека си била кај твоите и одма да се разведе за неа така? Дури и да е така, уште полошо. Да не си била кај твоите ќе те варал позади грб којзнае уште колку време додека собере храброст.
    Навистина не знам како да те утешам, но знам дека се ќе биде добро. Само дај си време :hug:

На crazylady, pikabu5, bicycle и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    И да сакам не можам да се смирам со него… премногу сум повредена, не можам да верувам што ми направи… Никако не знореше за нашите проблеми, секогаш нас бев таа што имаше нешто да каже а он цело време беше фин со мене и молчеше… Не знам што да правам, многу ми е тешко.. Цели десет години без никаков збор ги фрли во вода… Швалерката му е инаку комшивка и гледам дека си тераат по викенди ма др места за да не го дознаат во градот …
    Се будам преку ноќ и се прашувм што му згрешив… Плус болеста, болници и снимања, човекот ослабнат…

Фала ти многу. Многу ми значат вакви охрабрувачки зборови… Господ со сите нас

Последна измена од модератор: 19 август 2021
    На crazylady, Mnik, stilas7 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    12.820

Истото го мислам. Пред очи ми е еден пример од блиски во фамилија. Си страдаат децата. Ама кој ги тераше без плати и работа, без сигурна иднина, без средено станбено прашање да направат дете неплански и да се земат. Потоа и второ дете. Што да кажам за одговорноста на мајката. Не сака прашина да избрише и јадење да направи, ја мрзи да си го храни детето. Сега се пред развод. Сакале поубав живот. Да, сака да ужива ама не сака да работи. Друго, детето само што излегло од стомак, немаат ни година и цел ден играат игрици на телефон. Што ќе биде со видот на тоа дете додека да стигне до школо, за работа да не зборуваме. Тотални дебили раѓаат деца, а не се способни ни самите да се гледаат. Размислувам како оава ситуација да не ми влијае, ама се нервирам оти такви стоки постојат. На 70% од родителите треба да им се одземат децата кај нас. Ретко да видиш одговорен родител и меѓу интектуалците кои имаат и пари и се, а за другите ич да не зборам. Ужас.

Последна измена: 18 август 2021
    На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    17.168
    Многу ми е жал ама мислам дека тука е крај на вашата приказна.Особено кога влегла трета особа.
    Ауууу од десет жени на Фемина,на седум треба да им се одземат децата.Какви проценти си фрлате од ракав.

На Camille84 и Mnik им се допаѓа ова.
  18. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Ништо не си му згрешила, луѓето не сакаат да се замараат со проблеми што не ги засегаат зашто се себични. Бегаат од болести, кризи и такви пропратни работи зашто им е полесно така отколку да се справат. Јбг, болно е ама чиста реалност.

Биди среќна што се завршило како што треба и што го имаш членот на семејството поред себе. За него, многу едноставно. Соземи се од шокот, еден период ќе боли тоа што си очекувала поддршка и не си добила и ќе помине за да сфатиш дека човек што те шитка така не ти ни треба.

На Tanjamm, IRBBB, Dreamsdocometrue и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Многу тежок период е за тебе верувам...гушки и поддршка од мене:hug:
    Мој совет ти е да го пребродиш овој период со твојот член од семејството, да бидеш поддршка на твоите сигурно си им најпотребна, дај боже се да биде во ред, а после ќе си се посветиш на тебе и на твојот живот, твојата иднина. Немој да бидеш депресивна и да размислуваш зошто ти го направил тоа и да ја бараш вината во тебе. Никогаш нема тоа да ти помогне, макар да полудиш од мислење одговорот нема да го најдеш. Секогаш ќе постојат такви личности а ти треба да научиш да се носиш со тоа. Очигледно не ви било судено и така требало да биде. После некое време ќе сфатиш колку уствари било добро тоа што не си веќе со таков човек што во најтешкиот дел од твојот живот те напуштил. Ти посакувам се најдобро :f:

На Гладиоли, manako1, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Фала ти на поддршката ❤️ Искрено се надевам дека што побрзо ќе пребродиме се ова. Господ даде исцеление и здравје на сите дома. Знам дека се друго е помалку важно. Тешко ми е бидејќи мислев дека до мене имам човек кој ќе е секогаш покрај мене а не помислував дека може во вакви моменти да ме напути мене па и сите мои дома, го почитуваа и сакаа како родено дете.

На Mony18 му/ѝ се допаѓа ова.