Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ти прва поднеси тужба за развод и посвети се на семејството.
    Око да не ти трепне. За таков џган не вреди ниту солза да пуштиш.
    Немој ниту сега, ниту во иднина да се обидуваш да оствариш контакт со него, дури и ако еден ден го шутне швалерката. Каков безрбетник. (wtf)

На MeowMeow, ALISA0000, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ништо не згреши ти.
    Чоекот е бесчувствителна стока!

Ќе си го најдиш местото, ама не покрај него.
    Не ти треба!

Ми иди да му бапнам една :@

На MeowMeow, crazylady, pikabu5 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Фала ви најмногу на издвоеното време за мене. Периодот не знам што се ми се случува… Најтешко ми паѓа болеста но со Господ напред. Ова од него е шок исто што најмалку го очекував… Многу тешко. Швалерката нема да го шутне зошто гледа интерес во него. Мислам дека ова ми го направи зашто не сакав да се преселиме во Германија а он мислеше дека ќе ме убеди и единствено околу тоа имавме проблем но само јас зборев а он цело време молчеше и ете што ми направи… Мислев дека ќе најдемњ заеднички јазик околу тоа зошто мислев дека ние сме побитни од неговата желба за висока заработувачка.. Ваква подмолност не очекував а особено не во овој период кога и дома ми е многу тешко…
    За разводот тој инсистира што побрзо да се разведе…

Се е залудно… Најлошо е што во овој период ми требаше најголема поддршка од него а најмалце ова што ми го направи.

Последна измена од модератор: 20 август 2021
    На crazylady, andrejko82, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Колку побрзо ќе расчистиш со него, толку побрзо ќе можеш да работиш на себе и на одболувањето.

Знам дека ти е тешко, не можам ни да замислам колку многу...
    Жал ми е, ама да знаеш дека ќе излезеш победник.
    Само трпение и не бегај од себе си и чувствата :hug:

На Dreamsdocometrue му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ne ti go napravil poradi toa i veruvaj sega mu doslo kako zelen semafor da ti kaze i da priznae deka ima svalerka koga ne si doma i mu e polesno.
    Glavata gore i produzi dalje, takov mocko ni za da go pluknes ne ti treba !

На Dreamsdocometrue му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Фала ти многу. Премногу ми значат вашите зборови во овие моменти.. Свесна сум дека ова е подмолно но на моменти ја барам грешката во мене .. Многу е тешко во целава ситуација

7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Devojche, se shto e losho ke projde, ama on ke si ostane debil. Fokusiraj se na tvoite, na gospodinot klocite udri mu gi, zasluzhuvash nekoj koj ke te saka i poddrzhuva, a ne neizzhiveano dete na koe ako ne mu obrnuvash vnimanie naogja druga zanimacija. Bidi silna. Gushki ti prakjam. Se ke pomine devojche! :hug:

На Гладиоли, Just.do.it, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Фала ти најмногу! Се надевам дека сево ова за добро се случува….
    Веќе ја носел и во куќата, каде што има мои ствари, лични интимни… На моменти сакам да му напишам дека поголемо ѓубре не верувам дека може да се роди но сфаќам дека само ќе правам кеиф на дотичната о*оспија и нема ништо да постигнам…

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Поголема ороспија од маж ти во муабетов нема…

На Daniela93, Гладиоли, crazylady и 13 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не. Нема да му дадеш лесно развод. Не му прави услуга, сака развод ќе се намачи. Ау,се изнервирав какво ѓубре. Пу!!!
    Кога ќе оздрави тој член од семејство тогаш ќе му дадеш развод. Ќе ја носи во моја куќа каде сум вложила се,ахам важи.
    За развод -па мало сутра.

На crazylady, cresa-jagoda, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Многу си во право но за жал не сака да почека а кога ќе поднесе тужба за развод што можам јас? Како ќе го спречам?
    Инаку и јас го делам твоето мислење

12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    17.168
    Знаеш ли кој ќе биде најубавиот начин да му вратиш?! Да те гледа среќна.Сега поминуваш низ ужас,болен во фамилија,лош развод,ама се ќе се смени тоа еден ден.Дигни си ја главата,гордо шетај.Ќе си најдеш човек кој вистински ќе те почитува и сака.

На Milobebence, crazylady, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    @Dreamsdocometrue Вистинските луѓе кои те заслужуваат во животот се гледаат во тешки периоди.
    Ти направил услуга.
    Продолжи напред, животот не завршува тука.

На Milobebence, crazylady, pikabu5 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Господ да те благослови тебе и сите други што напишавте по некој збор, многу ми значат! За да биде уште потрагично зборел по другарите дека јас и он одамна не сме биле заедно. Јас сама сум заминала од дома уште пред неколку месеци а тоа беше периодот кога дојдов кај моите да помогнам се спремаа за мн теша операција …. Не знам во што се претворил човекот ама ова е дефинитивно монструм или можеби таков бил па не сум можела да го видам…. Не знам што да мислам. Заедно сме од средно и го сметав за најдобар пријател. Вакво нешто не ми паѓаше на крај памет…Швалерката зборела дека ние од претходно сме се разведувале но јас не сум сакала да потпишам….

што му е на светот!?

Ве гушкам сите девојки

Така е знам. Но понекогаш ми се одзема силата. Тешко ми е да се движам…. Се мислам што ќе ни кажат на снимање а во исто време што ќе направи монструмов….

Фала ти најмногу ❤️

Последна измена од модератор: 20 август 2021
    На Milobebence, crazylady, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Жено главата горе !!
    Има еден горе све гледа све враќа... пополека можеби ама враќа.
    Ти најдоброто што можеш да го направиш во ситуацијава е да му дадеш развод, да дигнеш главата горе и никогаш повеќе да не го ни погледнеш а он кога ќе те види среќна сам ќе се јаде.

Колку што можам да заклучам деца немате такада заблагодари му се на Господ што апсолутно веќе ништо не те држи до таков човек, а на твојте се да им кажеш како што е и верувај колку год да е тешко со нивна поддршка ќе ти биде полесно :hug:

На Гладиоли, crazylady, bicycle и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Фала ти најмногу! Знам дека Господ се гледа и знам дека ќе ја плати цената тој зошто оваа подмолност ја нема никаде плус во овој период и така многу тежок за мене и за некои луѓе коишто го гледаа како свое родено дете….
    Се надевам само и посакувам една ден да сфати што и колку лошо направи без никаква причина а мене Господ нека ми даде што ми треба, оставам се во Божји раце…
    Инаку немаме деца а на моите уште не можам да кажам поради болеста, иако осеќаат дека нешто не е во ред а и фраерот како што глумеше загрижен, одеднаш исчезна…

На Milobebence, crazylady и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Не му придавај големо значење.
    Имаш други работи за кои што треба да мислиш.
    А мажи има еден куп, ехеее.
    Ќе го надминеш ова, силна си ти, ќе видеш.
    Ќе успееш.
    Само глава горе.:hug:

На cresa-jagoda, Dreamsdocometrue, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    @Dreamsdocometrue малце мешаш приказни.Еднаш маж ти многууу работеше од дома на компјутер.Па ти изгуби интерес за него ;)

После маж ти работеше како лекар у Германија па ти сакаше развод и пола од неговата плата :D

Па се колнеше како сите го сакаат и ценат,па немало шанси друга да има,бил предобар човек.Ама проблемот беше шо мн работел преку компјутер.

Сеа наеднаш и по одмори стигнал да оди со швалерката

Де спои ги приказните во една па дојди пак.

На Waverly Raven, cresa-jagoda, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Dreamsdocometrue

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Не знам што е неспоиво со приказните… Јас уште не верувам во тоа дека он е овој истиот човек а со странство како што напишав и погоре имавме проблем сериозен околу и единствено кон тоа….

20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.693
    Допаѓања:
    11.202
    Вчера пред да одам на работа, застанав да наполнам вода од маалската чешмичка. За тие неколку минути дури бев на местото, од страна на клупата седеа неколку луѓе со различна возраст.
    Едното старо дртало (не видов колку беше стар) му вели на еден млад: "Шо бе дојде од пат? - "Дојдов, на одмор малку, да се видам со жена ми" - вели младиов. И дрталово му враќа "Најди си една жена таму, млада или стара најди си, шо пффф...." :@ Стрелање!
    А и од други мажишта имам слушано, се погодив да слушам несакајќи, за неверства од неколку години, па како потоа се заумил мажот пошо децата пораснале и срамота било.

Многу грозно да слушаш од страна, а пак уште да го направиш?

//
    Јас му верувам на сопругот, иако за волја на вистината на почеток од врската имав испади на љубомора, ама не и посесивност, потоа како дојде бракот и детето, ми поминаа тие бубачки.
    Имаме сличен ментален склоп и вредности за овие работи, знам и како е воспитуван, чиј пример гледал, така што имам доверба. Секако имам резерва, ама не сум панично опседната. Дури и да направи нешто некогаш, ќе се издаде самиот, изразот ќе го предаде, како што и самиот рече еднаш.

На cresa-jagoda, crazylady, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.