4, 5 месеци да немаш секс во брак за мене не е нормално. Освен ако се работи за некоја болест, па не може, тоа разбирам. Или како што пиша членкава погоре, може тој си има настрана па не чувствува недостиг. Знам дека е клише ама мораш да разговараш со него зашто одговорите негови не се доволни туку се кажани само да се избегне вистинската причина. И не отстапувај додека не ги добиеш вистинските одговори.
Mnogu pati sum razgovarala i so loso i so dobro... Nikako nr dobivam porazlicen odgovor osven toa deka ne e taka, ne si dobra nesto ti sto ti se slucuva itn itn... Sekogas sum demantirana... Stvarno neznam kako veke... Za druga MISLAM deka nema... Osven ako strucno i dobro go skriva toa... Neznam ni sto da kazam ni sto da zboram... Mi tekna na bracno sovetuvaliste, no kaj nas nema.. takada ke probam ke se potrudam sama nekako ke vidime dali ke ima result
А да го оставиш разговорот и да тргнеш во акција? Би те одбил? Знам дека не е само тоа во прашање, бракот е многу повеќе од секс ама сепак ти си го знаеш и ја знаеш границата. Во секој брак има периоди на проблеми, замор, иритираност, апстиненција, никој брак не е совршен. Ама ова е веќе предолг период за еден просечно нормален брак. Мора да има некоја причина, убедена сум во тоа.
Али маживе во брак, ко деца мали, место да седнат да кажат отворено што е проблемот, како, зошто, трупај само под тепих и вели ништо не е. @Aleksandra789 ако не сака со арно, постави се и ти кон него така поладно, некое време, па може ќе се свести. Кој колку дава, толку добива.
Nema da me odbie ako pocnam jas... Godini unazad jas inicirav i sve bese vo red. Proshloto leto isto me fati inaet i rekov ajdr da vidam dali ke se potrudi toj.. se do denes cekam hah ne e pricinata seksot kako chin... Pricinata e ljubovta, neznosta, privlevnosta i slicno.. inace mazive se edno odvratno stvorenje vo brak sto nema kraj..
Ladna sum i jas i nema fajde... Spomenav i so dobro i so loso i so ladnokrvnost sum probala no uzalud, kako nisto da ne e sve mu e normalno si sedi k*r ne go boli. Preku glava mi e, ne e ubavo mm mi e tatko na moeto dete no preku glava i pogore od glava mi e
Те разбирам скроз, секоја жена посакува љубов и внимание од партнерот, не да бидат само цимери. Само никако не ми оди маж и апстиненција од секс во една реченица. Си му кажала дека ти фали внимание? Истата реакција ја има, божем се е во ред, ти преувеличуваш?
Не мора да биде брачно советувалиште, било кој добар психолог, може да ве 'третира'. Очигледно има некаков проблем чоеко, ама нема да дознаеш кој е проблемот, ако одбива да ти кажи. Можи и да не е ни свесен зошто е така. Тој си е во комфор зона, ок му е како што е и не гледа воопшто дека е проблем. Ако е отворен за идејата за психолог, одете.
Како може да те демантира ако стварно немате секс 5 месеци? Или имате или немате? Не може да ти каже имаме секс ако сте немале.
Nemoze da ama eve moze... Cuden karakter e nema izvini nikogas,nema DA JAS ZGRESIV, nema DAJ DA NAJDEME RESENIE zatoa nemam zborovi vo vrska so resenie... Bidejki baranjeto resenie ne e dvostrano
Па тоа покажува колку го интересира бракот и колку е заинтересиран за решение. Ич. Џабе се трудиш и џабе ние до утре да пишуваме кога немаш соработка од него.
Јас би му поставила улитматум, или промени нешто или си барам чаре надвор од дома. За бракот треба да се трудат двајцата, сексот е нормална физиолошка потреба која треба да се исполни, ако он не сака јас ќе си најдам чаре. Ама под услов да е здрав, прав и да нема проблем некој, а јас да му се качувам на глава а тој да има мака, не ми оди.
Мажите во брак стварно знаат да се сменат после подолго време, они си се во комфорна зона (си размислува еве сега сме маж и жена, заедно живееме имаме семејство и тоа е тоа), повеќе не се труди за ништо, да покаже внимание или нежност на пример бидејќи него тоа му е "доволно" само што сте заедно. Секако има исклучоци, ама мислам дека повеќево мажи се вакви. Може негде на страна си ги задоволува он своите потреби, па затоа не се замара.
Дали пред бракот се случуваше ова? Дали е променет во однесувањето, не мислам само за секс, туку општо дали се има променето неговото однесување кон тебе?
Se ima promeneto da, sekogas e i bese ladnokrven no dotolku ne... Znaese za miluvanje, bqknuvanje, seks i slicno... Sega bas nisto