Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. MissAria

MissAria Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    43
    Дали може да го оставите некој да ви го причува детето и да поминете време заедно, пример да излезете во ресторан или пак да поминете време заедно дома? Некое викенд патување можеби? По можност не еднаш, ова да се практикува одвреме навреме. Веројатно има работи во што сте уживале заедно во минатото па да пробате да се потсетите. Со уште едно дете може само уште повеќе да немате заедничко време за вас и уште повеќе да се оддалечите. Можно и моментална криза да е, ама најпрво мора да зборуваш со него.

На Ljubova и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Sum probala mnogu pati ednostavno izbegava neznam sto mu se vrti vo glava.denes bevme zaedno na kontrola ne ni ocekuvav deka ke dojde me zema od rabota me odnese(utrinava zbor ne si pregovorevme samo i rekov na kerka mi da go gusne tato i da mu posaka ubav raboten den,vlegov vo kola ja ostaviv na gradinka i prodolziv na rabota.me ima videno mnogu pati rasplakana no nikomu nisto,si se povlece vo spalna jas i kerka mi spieme vo dnevna.mene mi e pretesko,svesna sum deka pocnuva da se primeka moeto novo odnesuvanje na rabota kolku i da sakam da skrijam nemozam na momenti pukam vo sebe i pocnuvaat da mi tecat solzi.momentalno sum rasplakana

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    А си пробала ли и ти така да се однесуваш?
    Мада мислам дека овде треба искрено да се разговара.
    Ултиматум или разговарај кажи што е или да се разделиме(некое време) што си ти па да плачеш секој ден

Не мислев во лош аспект него може жали не знам не го познавам човекот

Последна измена од модератор: 18 март 2022
    На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    I jas pocnav da se odnesuvam kako nego,si se povlekuvam i zbor ne odgovaram.samo se razbirame okolu cuvanjeto na deteto,ako mu kazam deka ke odam na frizer,ili da vezbam mi odgovara so dobro doma sum.eve denes se zatvoriv vo soba i peglav nitu me prasa nitu kazav sto ke pravam .ednostavno mislam deka ke puknam uste malko,ako jas sum vo dnevna toj e vo spalna,ako sum vo kujna toj e vo dnevna samo zaedno rucame i vecerame zaradi deteto

5. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Dobra idea e toa sum razmisluvala.ima koj da go cuva deteto no problemot e sto izbegava da razgovarame.neznam sto nosi vo nego mozebi e prolazna kriza vo brakot,mozebi ke bide uste poloso...

6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ултиматум женче. Седнуваш и му викаш- јас имам еден живот да го плачам и да се тргам од сопствен маж не, или кажи што е работата или дај да се разделиме па ќе видиме што и како.

На buba4e89, wildqueen, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ова е добра идеа ама колку што сватив тој ни во соба не седи со жена му а не на викенд.

8. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Go spakuvav veke deteto za vikend kaj baba i dedo za da gi sredam nekoi raboti utre vecer koga ke ostaneme sami ke pocnam razgovor ova mora da se resi

На Ljubova, Noranora, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Инсистирај.
    Не попуштај.
    Кажи му како се чувствуваш и досаѓај дури не каже што го мачи него.

Нема друг начин за решавање проблеми, освен со отворен и искрен разговор.

Имај предвид дека и тој тагува.
    Неретко после таква случка, партнерите се оддалечуваат еден од друг.

На Bebence29 и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Нема такво нешто ко пролазна криза, криза ќе пројде само ако се реши, ако не се реши ќе стане само поголема.
    Јас колку што разбрав и пред 2рата бременост сте имале проблеми, пошто напиша - со правење дете не се спасува брак.
    Инсистирај на разговор, нема друго.

На Cosmic Girl, Ljubova и manako1 им се допаѓа ова.
  11. MissAria

MissAria Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    43
    Штом има кој да го чува тоа олрснува многу. И да избегава разговор, излезете некаде мислам ќе биде подобро во јавност отколку дома. Пожелно е и да си легнете заедно во иста соба ако може детето на спиење да остани. Не знам колкаво е, ама подобро тројцата да спиете во спалната отколку во различни соби. И не би ти препорачала да се однесуваш како него така ништо нема да добиеш.
    Друга работа е што понекогаш животот станува монотон. Организирај почесто дружење со пријатели, било какви заеднички забавни моменти, не мора само да сте двајцата сами.

На Kaja991, Ljubova и Bebence29 им се допаѓа ова.
  12. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Пробав да спиеме тројацата на спалната едноставно детето не сака,сака сама во креветчето во дневна,2 години е ќерка ми.Утре ќе одам на нокти на фризер,и ќе закажам некаде вечера за да се ублажат малку односите

Мене ова ми дојде како гром од ведро небо,сабајлето сварив кафе го испивме јас во трчање тој си гледаше тв и буквално ништо не преговори,освен јас што и викам на ќерка ми ајде сега гушни го и бакни го тато за убав работен ден

Последна измена од модератор: 18 март 2022
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Викендов кога ќе отиде малата кај баба и дедо.

Кога ќе бидете сами и почни муабет:
    “Ако можи да седниш, треба да разговараме за нешто сериозно“
    И кажи си се' шо те мачи, се' шо ти е мисла, се' што те плаши... се', се'...
    После прашај го зошто прави да се чувствуваш така?
    Дали можеби не те сака повеќе?
    Дали е депресивен?
    Дали го мачи тоа што се случи, или работата, или нешто петто...

Упорна биди.
    Смирено, одлучно, кратко и концизно кажи му како стојат работите.
    Ќе мора да одлучи дали тебе ќе ти се отвори, дали на пријател, родител, психолог... ама некому мора, оти вака ќе си го запусти бракот и ќе ве изгуби.

На ALISA0000, Ljubova, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.905
    За членките погоре @Bebence29 и @Aleksandra789
    Имав таква случка со моја блиска другарка која имаше криза во бракот, во смисла недоволно внимание која беше пропратена со многу обиди за комуникација и истата беше недоволна.
    Е сега и мојата другарка сумњаше на други жени затоа што нели да немаш секс, внимание и комуникација подолго време одма на нас жените паметот ќе не одведе таму, ама ситуацијата испадна поинаква.

Причината за затвореноста на мажот беше во коцкањето. Типот искоцкал се (никој појма немаше), не знаеше како да каже и што понатаму, спасот го гледаше во неговото ќутење кое за жал заврши со развод.

Сакам да кажам да разговарате со вашите брачни партнери дека не секогаш се жени во прашање, можеби ги мачи настрана и друго нешто.
    Нешто за кое не знаете.

На Cosmic Girl, Гладиоли, Justicija и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    јас буквално во ништо не се сомневам.за коцка не во исто време одиме на работа во исто се враќаме,дома си ги врши сите негови работи (ја коси тревата,го одржава дворот,некогаш знае вечера да направи),за шетање не шета,ако излеземе ќе биде се да го прошетаме детето.ќе разговарам за да откријам што се крие во него

На cresa-jagoda, Veta и WildMk им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ќе ти држиме среќа викендов (fingers)

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Читам неколку пати како викаш на малото баци го тато. Зошто и ти не го бацуваш и не му кажеш убав ден на работа? Пробај да го омекнеш малку. Секако муабет мора да се прави

На cresa-jagoda и Mari-Li им се допаѓа ова.
  18. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Се се решава со разговор,седни го и отворено кажи му што си приметила,што ти смета.
    Џабе солзи,нервози..кога не ја знаеш причината.Плус си мајка,на детето му требаш како силна и среќна мајка за нормално да расте,иако се мали чувствуваат се.

На cresa-jagoda, Bebence29 и Мамичка им се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Eve me mene posle dolgiot vikend.extra pominavme dvajcata razgovaravme kako dvajca vozrasni ljuge,tolku ne sum setala i ne sum se osekala taka od koga bevme decko i devojka.neznam koga posleden pat sum sedela so mazot mi do 4 i da staneme vo 11 da ne se opteretuvame so nisto i da bideme celo vreme zaedno.se bukvalno se se resave so otvoren razgovor.
    Vi blagodaram mnogu na podrskata :hug:

На sparklie, Besmrten, Cosmic Girl и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Многу ми е мило за вас. Информативно, не мора да одговориш ама ме интересира, сподели конкретен проблем со тебе што го мачело или едноставно период му било?

На Cosmic Girl, cresa-jagoda и Kasiopaja221 им се допаѓа ова.