Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.180
    Допаѓања:
    181.195
    Ти патуваш во Германија на работа, со каков статус или со колку право на престој?
    Не разбирам што ве држи да живеете со човеков во мало место, освен да заглавите со неговите кредити.Може сите три да се преселите во Скопје, повеќе можности за работа ем сите на куп. Не знам ќерка ти дали седи во Скопје или патува секој ден? Таа нешто ќе подработува, ти ќе работиш цела работа, теоретски би излегувале на крај.
    Насилен ли е мажот?

На *Amethyst* и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Lover234

Lover234 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    Ве молам за совет хитно очајна сум.....во брак сум 5 години имаме 3 годишно детенце и 2 месечно бебе.Живееже во заедница со свекор ,свекрва.Маж ми се однесува како да не постојам воопшто немам никаква поддршка ама баш за ништо.Милион пати сум навредувана од страна на свекорот а маж ми само слуша и ништо го гледа.Во секоја кавга старите се први ,со маж ми неможам да направам 2 реда муабет свекорот секогаш седне како тој да ми е маж,за да се оделиме маж ми не сака.....ве молам за совет секпјдневно плачам и незнам излез кај да најдам

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    103.259
    Совет, со маж ти што имаш во спална ќе си кажешз не пред старите. Ве гледаат како деца зошто така и се понашате, се карате пред нив и они така се однесуваат. Тие секогаш ќе влечат на негова страна нормално, па не очекувај од нив реалност.

На Anie93, nena2010, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. snegulka445

snegulka445 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    И кај мене е исто.Цел ден си седи со мама и тато ќе се качи горе вика по мене по децата,ме навредува

5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    18.615
    Имаш проблем подолго време, не презвемаш ништо и мислиш ќе се реши или смени маж ти?
    Ако немаш излез, замини од таму. Имаш деца кои се тоа гледаат.

На Mother of 2boys, *Amethyst*, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.961
    Од кога е ваков ?
    Не му ги спомнувај неговите ни во кавга ни во добро стави крај со нив избриши ги како да не ги гледаш. (Пополека и скришно одбегнувај ги). Со сопругот често разговарајте, како за почеток не за вас, за некои пријатели, за некои роднини. На некоја тема кај што имате исто мислење... или зборувај нешто што ќе му годи.

На Tam4yy, Mother of 2boys, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Хана-банана

Хана-банана Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    207
    Ве молам за помош, со маж ми сме заедно 5 години и сега имаме бебе. Живееме сами во стан на неговите, но тие не живеат со нас, повремено доаѓаат. Јас немам помош од никој ниту околу бебето ниту околу домашните обврски. Тој цел ден го поминува на телефонот или е излезен по кафичи, а кога се скараме ме навредува со погрдни зборови, само јас ли имам бебе и цело време ми вика да си одам кај моите, крши во станот. Јас го молам да се смири, да не вика заеади детето тој уште посилно вика и за се јас сум крива. Моите не знаат ништо додека неговите знаат се. Го молам да ми помогне околу детето или околу домашните обрски но тој не сака. Ако кажам нешто за неговите тој веднаш им се јавува и им пренесува, а мајка му му вика епа нека си оди кај нејзините. Му имам кажано дека ме повредуваат неговите зборови, што да направи да ми помогне. Имам чувство како мајка му да му е побитна од мене и му го имам кажано тоа, го молам да не ги кажува нашите проблеми, бидејќи ние треба да ги решиме. Исто и таа кога дојде не ми помага, само лежи цен ден на креветот и со телефонот во рака, дури ми вика што толку сум имала јас работа, никогаш не сум се јавувала кога она ми ѕвонела на вибер да ја види малата, сум и ѕвонела кога ми било кеиф на мене.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.942
    Допаѓања:
    177.673
    Каква помош сакаш? Мислење? Совет?
    Маж ти, ти кажал се. Да си одиш кај твоите. Ја не би чекала да ми каже два пати.

Е сега, во каква состојба се твоите? Станбена, финансиска, дали се во можност да ти пружат поддршка? Да ве земат тебе и бебето во закрила додека застанеш на свои нозе?

Да се случило инцидентно, ајде, ќе те советував да пробаш со разговор, со убаво да се објасните. Ама чим е ситуација што се повторува, да те навредува и да крши по дома, па и уште ти ја покажал вратата, како и мајка му, си го молела што си го молела, за тебе дом нема таму.

Ако можеш да се потпреш на твоите, супер. Земај бебе, трчај и не гледај назад. Ако не можеш, работи на случајот да се осамостоиш. Особено ако си финансиски зависна. Бебе во градинка, ти на работа и тргај пари на страна.

На KateKane, butterfly6223, Feniksgirl и 19 други им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    13.162
    @Хана-банана нека ти најдат жена што ќе ти помага или кажи си на твоите. Па они нека си го направат изборот.

Иако јас би одела малку поостро, во ќош свекрвата за ум. А пред маж ќе се правиш како обратно било. Не сум за нефер игри, ама ситуацијава ме вади од такт како што те читам.

Не можам да сфатам (до некни и друга членка напиша дека не стигнува сама сè по дома) како најчесто мажот нема разбирање за негово дете. Не знам што мислат, дека е само направи го па жена ко жена ќе го чува. Мулиња.

10. Хана-банана

Хана-банана Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    207
    Јас сум финансиски стабилна за нас двете. Исто и моите, можат и финансиски да ми помогнат и станбено. Не си одам мислејќи ќе биде подобро, моментално е криза, нов член во семеството, нова ситуација е за нас. Си велам ќе издржам, ќе помине, не сакам детето да живее без татко, но чувствувам дека намерно го прави тоа што знае дека ме повредува, како инат да ми тера, а ми вика дека јас нему му терам инат. Кога се запознавме воопшто не беше ваков, му бев на прво место.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.942
    Допаѓања:
    177.673
    Тогаш супер. Во многу поволна ситуација си.
    Детето нема да расте без татко, туку без токсичен татко.

Ситуацијата не ти е наивна криза. Кршење по дома и вреѓање не е нешто за што треба да молиш да престане, туку е неприфатливо. Секој брак има кризи, има несогласувања, трзаници, ама се си има и граница. Намерно да те повредува, а ти да чекаш да му помине, не е пример што треба да го оставиш на ќерка ти. Кога сте се запознале не ти се преставил во реалното светло, да ти се преставел немало да те “фати”. Сега си ги покажува вистинските бои.

На Feniksgirl, rainbowec, _Vera_ и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    8.625
    Немаш криза во бракот туку психофизички насилна врска која треба да ја прекинеш. Нема спас на ова, можеш само да се залажуваш, уште помалце свекрвата ти е нешто битна во случајов. Детето во раце и правец твоите и адвокат.
    Не дозволувај да расте детето во таква средина. Сопругот не треба да "помага" туку подеднакво треба да допринесува и финансиски и во растење дете и во домаќински обврски. Што ќе спасуваш тука? Дерење пред бебе, кршење ствари, отсутен маж, вреѓање, не ти е доволно да се спакуваш? Мислиш дека има некаква љубов и почит тука останато?

Криза е моментален период на лоша комуникација, заладени односи, отсуство на интимни моменти, финансиски премрежја, големи промени, итн. Ова си е ужас од кој треба да бегаш колку што те држат нозе.

На KateKane, sparklie, Tinaaa и 11 други им се допаѓа ова.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    26.300
    Криза? Каква криза за него ? Ти треба сега да си во депресија после цел пороѓај и плус некој да ти се треси на глава . Трпелива си била чим го молиш да се смири и ти помогне но само полошо би било . Не чекај да скрши нешто од твоја глава не си ставај трауми на себе и на бебето
    Мн мн подобро ќе живееш без таков идиотистичен маж.

На KateKane, WarriorAngel и Luna91 им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Не сфаќам вакви бракови искрено и како си се тешите.
    Добро, како се понаша према тебе, еве кога ручате, кога ќе си легнете?
    Шетате ли сите 3ца заедно?
    Му обрнува ли внимание на бебето?
    Не знам... Јас така пола ден не би можела.
    И јас се сменив после пороѓај, кој знае како сум личела од страна.
    Ама не дозволував да ми влијае на односот со мм.
    Исто и он, можеби и него не му било ич лесно, ама не сме се навредувале или карале...
    Секогаш се ми помагал.
    И не спиел ноќе заедно со мене и бебе.
    И пелени мењал...
    Општо маживе треба да сфатат дека детето е на двајцата и дека не е тоа женска работа.
    Сите околу мене се такви скоро, ретко кој татко прави се како и мајката со бебето.

На KateKane, rainbowec, Mumoftwo30 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    18.615
    Не душо, ова не ти е криза во брак.
    Ова ти е знак , да собереш парталите и детето и да си одиш.
    Па уште поврзуваш криза, дека се родило бебее!!!!
    Па тоа е најубав момент, во кој треба да сте среќни и заедно да го растете тоа дете.
    Не маж ти нема да се смени .

На KateKane, Mumoftwo30, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    485
    Ne sedi ni edna minuta vo toj toksicen stan.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.113
    Допаѓања:
    21.810
    Бебето не е "кризата". Бебето е само за да си ги отвориш очите со кој си во брак. Твое е дали сакаш бебето вака да ти живее..
    Нова ситуација е, точно. Ситуација во која што ти треба поддршка, а не навреди.

На KateKane, Mumoftwo30, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    23.188
    Немаш ти никаква криза во бракот, туку живееш со човек манипулатор. Тоа шо он бил најдобриот кога сте се запознале, тоа му било маска. А овој сега шо е, му е правилното лице.
    И не, нема да се смени.
    Собери се и заминувај, таков татко не му треба на детето.

На KateKane, Mumoftwo30, tina2018 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Се зачлени на:
    Понеделник
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    Zdravo feminki.
    Veke podolgo vreme ve citam pa soberav hrabrost da napravam profil i da pisam sto mi tezi na dusava.
    Mazena sum dve godini, prethodno 1godina vo vrska.
    Po dobivanjeto na dete nasiot zivot kompletno se smeni.
    Dobar tatko e, no ne e dobar soprug.
    Ziveeme sami, celata griza okolu deteto e moja, jas ne rabotam momentalno bidejki nasite se podaleku i nema koj da go pricuva.
    Se custvuvam kako da ziveam so cimer ne so maz, ne se sekjavam koga posleden pat sme imale odnosi. Koga posledno sme gledale film, koga sme se gusnale onaka strasno.
    Zarabotuva dobro i so toa se vadi, patem toj misli deka e dobar soprug, bidejki vo negovata glava se se vrti za pari.
    Raboti plus rabota 2pati nedelno(u stil mu doagja zabavno(ne e klasicna rabota, prisuten nekolku sati) i od taa rabota parite gi isprakja recisi na negovite, zasto tie ne se vraboteni, a penzija ne gi sleduva. Da napomenam jas imam okej kontakti so niv, isto i maz mi so moite.
    Se custvuvam isfrustrirano i megju dva ogna. Dali da ostanam so takov covek koj ocigledno mu e najmalce bitna nasata intima i bliskost.
    Ne zboruvam za seks. Jas sum recisi postojano sama.
    Seks ne se sekjavam koga sme imale.
    Deteto ima godinka. Znaeme ednas nedelno da odime u kafana i toa e toa.
    Vcera razgovaravme, mu kazav se vaka otvoreno po tret pat.
    Sobiram, sobiram i na kraj pukam, go sednuvsm i se mu kazuvam.
    Pretposledniot pat mi rece seksot ne bil vazen a ne trebalo da bide najvazno. No ne e okej mislam 4 meseci da ne si intimen.
    Ako jas ne go sednav vcera mislam ke traese ova kako da se e okej.
    Za cudo se soglasi so se sto kazav no nz kolku toa ke vrodi plod.
    Svalerka nema barem taka mislam. Kako da vi kazam, ne se sreduva,

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.565
    Допаѓања:
    8.902
    Извини што ќе бидам директна, јас сум мажена 4 години, претходно бевме заедно 14 години, значи годинава 18 години заедно правиме. Во овие 18 години, не се случило да немаме 4 месеци секс, а пази 2 деца имам родено. Зборам и за период пред и после пораѓај.
    Чим маж ти се однесува така, очигледно повеќе нема чувства за тебе. Не било се во сексот. Ок, не е ама 4 месеци? А што е со опуштање сами, прегратки, муабети? И до тоа не му е по тоа што си го пишала.
    Сето ова што си го напишала, искрено мене ме насочува кон тоа дека има швалерка и тоа не швалерка за секс само, туку и за интима и емоции.
    Не можеш да се однесуваш на овој начин со некој кон кого имаш чувства.
    Не го сфатив делот за неговите и пари дека им праќа како е поврзано со твојов проблем. Јас да сум на твое место ќе се заангажирам да се осигурам дали има друга.

На stsmua05, Rozevata, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.