Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.085
    Допаѓања:
    134.903
    Човеков има невработена жена, дете и двајца родители и сите зависат од неговата плата. Тоа е огромен терет кој го има и му влијае на се. Затоа е и втората работа.
    На жанава и треба внимание, не оди на работа, цел ден со дете и ништо друго, ќе полуди.

Сака да разговара, прима сугестија и мислам дека ова е период кој ќе го надминат. Ако не е секој ден на втората работа, ако е слободен за викенд, нека минат време повеќе заедно. Не мора да ти е депилирана за секс. Точно ео дека псиење одвоени е причина за помалку секс, ама не е за 4 месеци.
    Види дали е нешто ментално, хемиско, хормонално, физичко... може има мака некоја.
    Его кај што има нема љубов. Така што да знаеш дека ако осетиш дека си згрешила, треба да се извиниш и да кажеш дека си згрешила.
    И мојот маж не е дома секој ден, одсекогаш работел два работи, сега па кога е послебоден со работа, оди на тренинзи, оди у кафана, оди на втор спорт... мене тоа ми е супер, среќен е, се движи, си иде у 9, детето ми е заспано до 9, има време да се видиме до 10 саат. 5 мин туш и 10 мин секс е се што ви треба. И тоа нека е еднаш неделно. Ако не му текнува, тебе нека ти текне. Ако е уморен, ти биди горе. Не сме тинејџери за да имаме по три саати секс. На овие години ќе истегнеш мускул, кичма, воспаление на мускули... плус имаш дете ќе заплаче, треба да станеш да готвиш утре сабајле...нема време за воведи, уводи....

На DragonFly22, LiquidLuna, TrueToMyself и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mommy. S

Mommy. S Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Fala vi na site na sovetite. Mnogu mi znacat.
    Na vtorata rabota e na povik, znaci moze da si dojde i vo 3sabajle. Toa avtomstski znaci deka sleden den moze da go pomine vo spienje, pa teranjr na negov red pesacenje ili teretana da se olabavi. Moze da bidei vikend. Zarabotkata od ova rabota moze da bide,,dzabe sum otisol,,
    Mi rece smaceno bilo se da e na negov teret, deka ako se otselime od drzavava ke bide druga prikazna. Jas sum za, no toa ne bi se slucilo za kratko.
    Jas nemozam uste nekoe vrene da rabotam, zasto dete ko dete se razboluva. Gradinka znaci zasega ne e opcija. Zasto moras covek za,, nedaj boze,, da imas.
    I go sfakjam, razbiram no ne dovolno. Moras kako maz koj si oformil semejstvo, da se pogrizis i posvetis, sepak mora sekoj da si go gleda svoeto. Maz, zena, dete.
    Pomalku ama iskreno(ne sum rekla na nego, se lutam i na negovite sto go dovedoja vo situacijata)
    Jas se custvuvam vinovna sto ne rabotam, sto dadov otkaz vo firmata koja so godini sakav da vlezam. No se razbira deteto mi bese povazno.
    Vinovna sto se zagubiv vo monotonija na sekojdnevieto, no stanav majka.
    Inicirav jas odnosi do pred da dojde situacijata i bese ok. Sama se nudev deka ke se kacam gore na spalna, negov odgovor bese,, treba li dadam otkaz i da si sedime doma,,
    Sega otkako mu go napraiv muabetot insistira da spieme zaedno ko nisto da ne kazal prethodno. Se custvuvam ksko da se nametnav samata jas so musbetot.
    Ostaviv da vidam kolku toj ke se potrudi i se razocarav.
    Se nadevam deka ke ja nadminime krizava.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    39.501
    Можат ли неговите за викенд бар да дојдат да чуваат дете да можете рает да излезете? На крај краева и нека преноќи баба/дедо со детето да имате една две вечери месечно со него. Кој го чува детето кога сте во кафеана?
    Генералки секој викенд со бебе 1 година не знам колку се реалистични, нормално кујна тоалет прашина машини, ама сега ако цел викенд зема чистењето не мора баш прозори да се чистат или што знам чорапи и постелнина да се пеглаат.
    Веројатно и нему му е смачено, плус либидото варира и кај мажите. Ако претходно не било 7 пати неделно, туку 1наш неделно со оглед на околностите развод по 3 месеци без секс би било претерано како реакција.
    Но сепак минување квалитетно време заедно бар за викенд е реалистично. Ако неговите зависат од тие пари, нека дојдат да помогнат, дали со дете чување за викенд или нека го земат детето да ве остават малку заедно.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mommy. S

Mommy. S Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Se izjasnaa na pocetok negovite. Ako doagjaat ke dosle kako gosti, nesakale da doagjaat zasto nemozele da menuvat kreveti, a svekorot bez jadenje ke ostanel ako dojde samo svekrva.
    I okej nemozam da se mesam.
    Maz mi nejke da se maltretiraat.
    U kafana(restorant) odime so deteto. Generalka mislsm na: smukanne, dzogiranje, zacistuvanje wc i toa. Znaci ne generalka bi rekla povrsinski.
    Prenokjuvanje e poim.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    39.501
    Ах, е па онда нека си најдат работа и поработат, или планираат до крај на живот да работи син им втора работа за нивна корист?
    Без ручек ќе останел свекорот??!.Трагедија, стварно :rofl:Нека си зготви сам, или нека си загрее замрзнато или вчерашно...
    Нема да умре од глад.
    Се сведува на тоа дека ако не можат да помогнат - нека не одмагаат..
    Но бидејки се родители на маж ти, тој нема да им го рече тоа. И пак сте на square one.
    Сума сумарум: договорете се со маж ти да најдете време за вас двајца. Ако е депресивен или преуморен, нека каже до кога планира да им помага на неговите: месец година или повеќе. Зашто ако се работи за "од сад па надаље и убудуче" треба да си знаеш.. дали ќе се промени кога и ти ќе почнеш да работиш. Или и тогаш ќе работи 2 работи.