Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. RadAura

RadAura Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Нема он решение, ме прашува мене за решение а кога му кажувам, не прифаќа. Не знаел он како тоа мене ми фали интимност, како да ме допира, ја сум си умислила тоа, он е таков да, да го прифатам. Не е ова моментално, овој проблем го имаме откако почнавме да живееме заедно, со тоа што порано барем се трудеше да смени нешто, сега ни тоа. Може да се деси и со денови да не збориме, да ме игнорира, ваљда и сега ќе е така зашто у негови очи ја сум проблемот

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    13.266
    @RadAura Од ова тоа што го опишуваш, не делува дека проблемот е само интимноста или комуникацијата.

Туку општо нема волја и спремност да учествува да се поправи бракот - што е многу поголем проблем.

Тој не само што не бара решение, туку и ги отфрла твоите чувства и потреби како да не се важни.

А реалноста е дека брак не може да го носи на грб само едната страна.

Или отсекогаш бил ваков, сега само доаѓа до израз или нешто измеѓу се случило.

Како и да е, би рекла да размислиш дали можеш да живееш вака уште 10, 20, 30 години доколку ништо да се промени. Одговорот ќе ти помогне повеќе од нас:*:

На Katie90, Panda00, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    2.773
    Извини, ке бидам искрен брутално.

Тука од негова страна нема никаква љубов повеќе, можеби порано имало но сега дефинитивно веќе нема ништо, ниту хемија он има кон тебе, ни разбирање, ни буквално ништо, вие функционирате веќе како цимери, кога маж или жена губи интерес и желба за односи, нежност, покажување љубов, гушкање, бакнување, веќе крајот тропа на врата.Кај него искрено нема ништо да се промени, тој нема ништо да прифати за подобрување на вашата состојба, затоа и одбива секаква помош, и ти ке бидеш секогаш крива и таа што преувеличува, ради тоа што он веќе има тотално изгубено емоција кон тебе, човек кога ке загуби емоции еднаш, толку е нема назад веќе за жал.

Извини но ова ти го кажувам искрено,и од машки аспект.

На Panda00, pianogirl, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. RadAura

RadAura Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Фала ви на сите за искрените одговори. Некако се тешев дека е период, дека и ја претерувам, многу барам... Ваљда и ја со моето однесување, замерки и плачење сум го отргнала од мене, ама не знам како више со него

На Unknown_7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    5.501
    Замерки и плачење за што?
    Некој ако сака да ви се средат односите ќе даде се од себе и ќе прифати и психолог..
    Ако проблемот настанал откако сте почнале да живеете заедно, најверојатно никогаш и немал чувства кон тебе , ама осеќал потреба дека сака жена па дал се од себе да има жена дома..

На TrueToMyself, Panda00, JasBee11 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.213
    Допаѓања:
    4.315
    Не плачи пред него. Знам дека ти е тешко, но воздржи се, исплачи се кога ќе си сама. Кога веќе бракот не личи на брак, кажи му отворено, не си задоволна со него, штом вика дека е таков, нека продолжи да биде. Дете за рака куферот и напусти кучу великог брата. Спаси се, спогодбено ќе си се разведете и најважно, ЌЕ СЕ ПРЕРОДИШ :l:

На mira.mira, JasBee11, ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.983
    Допаѓања:
    8.893
    Не мора да значи. Се е до човекот и карактерот.

8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    5.165
    Ова мене ми мириса на 3та личност во бракот.

На Intergalactic, lovely91 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.