1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    31.553
    Овде јас гледам повеќе проблеми. Се однесува грдо, те повредува, плачеш а тој нема жал и не му е гајле за твоите чуства. Ти ги навредува и пцуе родителите, тоа е нешто кое нормален, разумен и зрел човек не го прави. Згора на се и секс избегнува. Земи го ова со резерва и обиди се да испиташ ама можно е да има друга. Работава личи ко некоја да му има влезено под кожа и поради неможноста да е со неа сите му сметате.

На Medea., sj *O*, IJAE и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Dalena

Dalena Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    132
    @Vevi996 ако нема некој здравствен проблем голема е веројатноста што пишала членкава погоре да е така.
    Од пишаното се гледа дека се однесува многу сурово и кога е така ти ќе си се посветиш на себе.
    Не се гледај и доживувај и однесувај како жртва. Џабе плачеш него не му значи уште дополнително те обвинува тебе.
    Кон детето како се однесува?
    Посветен е, го шета?

Што ќе биде понатаму ќе дознаеш со тек на време, но убаво ти пишаа земи во предвид дека има и други опции.

На sj *O* и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    14
    Imam proveruvano i toa... No sigurna sum deka nema. Sekogas telefonot negov mi e dostapen vo bilo koj moment. Ne go krie... Koga treba da izleze nekade sekogas izleguvame zaedno. Ne izleguvam sam. Golem del od vremeto sme site zaedno... No odnost negov me zagrizuva. Inaku se grizi isto mnogu i za deteto. Posveten roditel e.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.312
    Допаѓања:
    141.490
    А да не има друг телефон..

На sj *O*, oblace1, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Dalena

Dalena Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    132
    Обично на работа кријат друг телефон или има службен на работа?
    Оди на работа надвор од дома или римоут работи од дома?

Добро е последново што си пишала дека е посветен родител.
    Но зошто се лути и пцуе?

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    31.553
    Веќе ти пишале, да не има друг тел. кој го крие...Исто е битно што работи. Обично неверствата се случуваат на работа со колешки. Или и да не се колешки има такви кои се гледаат за работно време (позиции кои излегуваат и се во движење). После си се враќа дома на време и жената нема поима, мисли бил на работа. Има милион опции, изневерувачите знаат како да се прикријат. Не тврдам дека е сигурно така ама неговиот однос укажува дека е можно.

На sj *O*, Mumoftwo30, Dalena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    14
    Rabotime vo ista institucija

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.460
    Допаѓања:
    15.407
    Не знам зошто ама мислам тие што изневеруваат баш убаво се однесуваат дома со жените, помагаат, ги тинтрат, освен интимност ако нема.
    Не ми личи дека има друга, јас мислам дека некој проблем има. Пробај да го наговориш да одите на брачно советување. Знам дека не ти е лесно ама исплачи се неколку дена и собери се. Имаш дете а и си требаш на самата себе. Ако не успева со разговор, брачно советување и време кое ќе му го дадеш по разговорот и да се разведеш ништо страшно. Мирот нема цена. Вака поубаво да не ти биде? Работа ќе најдеш и во родниот град, разговарај со твоите дали можеш да сметаш на нив.
    За почеток оди некое време кај твоите, закани му се со развод да видеш како ќе реагира.

На Mumoftwo30, lovely91 и JasBee11 им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.312
    Допаѓања:
    141.490
    E ako de.

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    4.669
    Имал немал друга некако сега е мање битно, типот се оладил нема чувства кон жена си и тоа е тоа. Дали ќе се смени? Не. Дали можеш да си помогнеш себеси? Го знаеш одговорот, собери храброст и аривидерчи.

На sj *O*, oblace1, Waverly Raven и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.500
    Допаѓања:
    193.441
    Кога ке се одљубе од девојката можеби и ке те засака пак
    Има друга заљубен е у неа ти му сметаш на неговата љубов(у неговата глава)
    Тргни му по трагот и ке се осигураш
    А што понатаму реши уште сега

На sj *O*, oblace1, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.348
    @Vevi996
    Ако не ти е опција развод, тогаш понашај се и ти како него! Кај така дозволуваш да се однесува така со тебе, ма и да јаде г*мна за твоите родители?
    Не плачи пред него, така повеќе слабост даваш.

Решение, како тој со тебе, така ти со него! Ако пукне пред тебе знај дека 3та особа има замешано. Нека не те лаже тоа дека се со тебе е и нема шанса да те изневери, човек ако сака дур сте излезени заедно ќе оди ќе те изневери и ти никако нема да дознаеш!

На Medea., sj *O*, oblace1 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    34.633
    Срамота и греота е ова шо го праат мажите, додека стигне бебето се нај нај се, ќе ти ветуваат брда и долини, милиони камиони, и само шо стигне бебето - оп, не се важи! Одма ја менат музиката.
    За жал, ни прв ни последен е овој, повеќето така функционираат, другите се скоро изумрена врста.

Затоа не се вљубувајте во ветувања и во потенцијал, ако мажот нема моментално тоа шо вие го барате - чао аморе!

На winnie02, sj *O*, Peperutce6 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    4.115
    Да најголема грешка на жените е што се вљубуваат во потенцијал.
    И многу мижиме на работите..

На sj *O*, oblace1, Peperutce6 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Zaljubena26

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    31.553
    Така е оти се женат колку да поминат на ред и да им се роди дете. А после тоа (секоја чест на исклучоците) нема една пелена да му сменат. Ако мнозинството мажи се прашаат, жената треба да им роди деца, да им биде служавка и по можност се да им плаќа по дома. А они да си шетаат и бркаат девојки исто како да се слободни. Никаква обврска да немаат околу домот.

На sj *O*, TrueToMyself, JasBee11 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    7.602
    Toj ne samo sto e kriv,ne saka da prevzeme odgovornost tuku I ti stava chuvstvo na vina I ti go prefrla problemot deka ti si kriva.
    Aj shutni go podaleku od tebe. Ako ne ste intimni za sto ke ti e? Drugarchinja I cimeri vo sekoe vreme ke si najdes I nema sa plaches tuku ke si se zabavuvas.Tebe ti treba partner I zdrava vrska so intimnost.

На Aschenputtel и JasBee11 им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    7.602
    Pretpostavuvam imas okolu 30 god,najubavite godini koga treba da uzivas vo zivotot,brakot.
    Ako razgovorot jasno ne dovel do rashenie,prvo na majka mu ke I kazes sto e problemot,jasno so narodski zborovi.Potoa I na majka ti isto.
    Mozebi e primitivno no da znaat da ne otvoraat posle usta I da te ogovaraat I da bidat protiv tebe. Posle zemi si dete I nadvor od doma, ne trpi I ne se nerviraj.Maz vo sekoe vreme ke najdes na 30 god.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    13.722
    Почекај да раскине со женската и почекај да не те оговараат :drunk:

Фемина, 2026-та, платно на масло (tumbleweed)

На CameliaMiller, JasBee11, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dalena

Dalena Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    132
    Како ќе си го построиш да биде таков ќе ти биде.
    Ако е варач овој на членкава најверојатно таков си бил и претходно во врска.
    Таа или знаела или не, но тој си продолжил со лошите навики не ќе да е до дете и раѓањето на детето да е тригерот.
    Затоа жени отварајте очи уште во врска и убаво проценувајте и сечете со време.
    Манете тоа розовите очила или ако знаете манете фантазијата заради мене ќе се промени во брак.
    Не, никој не се менува ако самиот не сака.

Може цена на платното иМбокс?:drunk:

Жалосно што има по коментари. Ова платово ако би било храна летна манџичка или турли тава ќе испадне да е и на крајот во канта се' со се варачот и на членката.
    :rofl:

20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.348
    Членката изгледа бара некоја светла точка во таков човек. Не знам само што очекува од човек кој што прво ја навредува неа, а после и нејзините родители. Кој ја третира како фигура без да покаже некоја емоција спрема неа.

Маж треба да се засрами да ја гледа жена му како плаче заради него.
    На таквите одма треба брзинско решение, развод и ајде. А не жената како животно ќе ја третира, швалерката како кралица.

На oblace1, Melissa_39, Unknown_7 и 5 други им се допаѓа ова.