Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Da se soglasuvam so vas veke sum resena da stavam KRAJ na ovaa zanesenost. Da i ne vbev podgotvena za brak duri sega toa go sfakam. Se obiduvam da bidam silna no samo uspevam dva dena potoa pak mu pisuvam na fb . Go izbrisav od prijateli no samo za dva casa potoa pak go dodadov. Znam deka ova e samo moja naivnost i nezrelost. Ke uspeam moram.

2. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    а зошто воопшто трошиш време на фб,зошто на пример не го исполниш тоа слободно време со нешто вредно за твојот духовен развој или смислувај си како ќе направиш некое дело некоја активност во која ќе уживате со сопругот.знаеш лошото во бракот е што или еден или 2та сопружници почнуваат да се доживуваат како готово те омажив и ми следиш здарво за готово независно што правам,епа не е така дури во бракот е потешко се,т.е.потешко е одржувањето на љубовта зошто едно е со љубовта во врската,во врска немаш толку одговорности ко во брак,но сепак ако не се одржува љубовта во бракот ептен е тешко во таков брак,затоа или потсети го него ако заборавил да ти обрне внимание или потсети се себе си ако ти си таа кој нему не му обрнува доволно внимание дека се сакате,и вложувајте во тоа што го имате.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Problemot e toa sto soprugot mn raboti ima svoja rabotilnica za avtomehanika i postojano raboti a navecer ili ke legne da spie ili e so grugarite . Mi fali vnimanie a i kako ljuvbovta i ognot koj go imase megu nas da iscezna. Se stana samo navika. Se oseka bnegovata odbivnost. Skam da nmi se vrati onoj stariot kako koga bevme vo vrska. :(

4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    Па како да ти се врати поранешниот живот кога ти се заљубуваш во друг и бараш утеха во друг ...па и тој љубовникот твој толку ли е без свест жена со мало дете ...ама не е тој крив секој си користи додека може извини вака шо сум искрена и отворена.
    Одвој малку време и размисли не си доволно возрасна можеби затоа размислуваш како дете сеуште ги бараш оние момински игри но не си ни мала ,среди си го животот и бракот со време,разговарај со маж ти објасни му се и потрудете се двајцата за вашата иднина и за вашето детенце да има покрај него и мајка и татко ... ако не за друго барем заради детето заборави го љубовникот и не го барај !

На tessie и Sexycatt им се допаѓа ова.
  5. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    те сфаќам,многу мажи така несакајќи си ги запоставуваат сопругите,и јас ги имам/имав овој проблем,значи баш по тој меден месец ден по ден се запоставуваме обострано,ама и мешкања мои/негови дури до раздод стигнавме и што,најлесно е да се разведеш,дигнеш раце од се и толку...но не е тоа решение на проблемите,бидејќи истото ќе се повтори,повеќето мажи немаат претстава и очекувања во бракот како жените,ако сме сопруги/мајки сепак сме жени копнееме за внимание,покажување на љубовта преку дела.ништо морате да разговарате да му објасниш како се чувствуваш и да му кажеш што сакаш од него,како да се однесува,бидејќи на маж ако не му кажеш/објасниш што сакаш верувај сам тешко ќе се сети.убав разговор и се ќе се среди.

На Sexycatt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Da deteto mi e najvazno. Ke probam pvtorno da ja oziveam ljubovta pomegu nas. Razmisluvav i na razvod ama ostanav zaradi deteto. Bas se custvuvav zapostaveno i togas se pojavi toj i me prelaza . Se pocna kako na shala a zavrsuva so omraza. Sega veke i go sakam a dvojno go mrazam!!!!!!

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    Многу си млада а сигурно и маж ти е во убави години, имате време да си го спасете бракот и да уживате во понатамошниот живот .Ти посакувам среќа во иднина :)

На tessie и Sexycatt им се допаѓа ова.
  8. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Ti blagodaram ke se potrudam da go spasam brakot vetuvam :)

9. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Vi blagodaram na site za sovetite i podrskata. Ova mi lezese na srce i morav so nekogo da go spodelam .iskreno BLAGODARAM:* :* :*

10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Sexycatt,некое време размислував дали да пишам за еден посвеж пример,од мојата околина.Во брак беа 5 години,и имаат 2 деца-момче 3 год. и девојче 2 год.
    Поради трката за правење пари,и двајцата се занемарија,оладија еден кон друг.Таа посегна по љубовник.И сега знаеш каде се?Тој дозна,ја претепа убаво,таа собра парталите и децата и кај нејзините седе.Бракоразводна процедура во тек,децата лишени од функционално семејство?Во ред ти звуче тоа?Убаво?
    Не драга,знам дека не.Ни од блиску не звуче убаво.Жално е што кратко време сте во брак,а ти одма најде љубовник.Толку ли малку време ти требаше да заборавиш на мажот ти,на детето,и да легнеш со друг во постела?
    Овоа што сега ќе го напишам,никогаш го немам изустено гласно..Знаеш,постојат некои работи кои ја распараат душата,и за таквите работи треба да се молчи..
    Јас сум дете на разведени родители..Се сеќавам како вчера да беше...Татко ми не напушти поради друга жена.Се сеќавам на траумите од разводот,социјални служби-со кој сакам да бидам,јас,брат ми..ужасни слики се тоа.Верувам дека не би сакала и твоето дете,да ги преживее.Верувај,нема по мизерно чувство од тоа.И сега мајка ми и татко ми се смирени веќе 15 години,па и повеќе.Мислеш личеме на семејство?Не,воопшто.Сеуште се чувствува последицата од минатото.Кога и да го погледнам татко ми,ја гледам таа жена која го растури бракот.А тој..верувај,единственото нешто што чувствувам кон него е-бес,гадење,омраза.Кажувам тешки зборови да,ама јас тоа чувствувам.И знаеш што,смачено ми е што сите се прават како ништо да не било.Смачено!

Надевам се од мојата приказна ќе извлечеш некаков заклучок,ако не повеќе барем ќе знаеш дека разводот не е најлесното решение,и тогаш сите страдаат,како што пишуваш(со таква леснотија-се заљубив во друг,сакам развод).
    Се сомневам дека си заљубена во тој,тоа можеби е само моментален занес,од причина што си во брак-а те посакува друг маж.
    Деактивирај си го профилот на фб,и започни со повторно освојување на маж ти.
    Времето кое го поминуваш на фб,наместо со други продуктивни работи,придонесе ти да пишуваш на форумов.
    Спушти се на земја малце.Ти имаш семејство,а се однесуваш како напалена тинејџерка.
    И за крај,што било било.Заврши со љубовникот,и концентрирај се на семејството.

На Gea, nena2010, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Si ja sfakam greskata i sakam da se popravam. Znam deka mn malku sme vo brak i zatoa se prasuvam zarem e mozno tolku brzo ljubovta da iscezne? Se custvuvav osameno i zapostaveno i zatoa ja napraviv taa uzasna greska koja traese 1god. Sega veke e gotovo. Barem taka mislam. Porano bev mn silna i cvrsta licnost. Vo vrskata nikogas ne go izneveriv a neznam sto mi stana sega. Eh da mozam da go vratam vremeto....

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974
    А љубовникот женет е,има деца ....?

13. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Ne sloboden e.

14. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    УСПЕАВ! :) Ставив крај на аферата. Сега се фокусирам само на семејството. Сега се чуствувам некако полесно,како огромен товар да ми е симнат. Мора да признаам дека од време на време паѓам во криза ама успевам да ја исконтролирам. Нема повеќе грешки!!!! :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.364
    Добро си постапила. Мило ми е што ги сфати форумџиките на најпозитивен начин. :) Го поздравувам твоето брзо вразумување и се надевам дека ова ќе ви биде прва и последна криза во бракот.

Многу луѓе пишуваат искуства од другата страна како набљудувачи во такви бракови и приказните се во најмала рака болни, предизвикуваат чувство како да имаш грутка во грлото. И сето тоа поради некој кој си прави своја дефиниција за бракот и свои правила само колку да си ја негира грешката и да си олесни на совеста (како некои други потврдоглави примери кои не прифаќаа добронамерни совети па се служеа дури и со навреди).

Такво ни` е општеството. Ретко и мажот и жената да имаат стабилна работа, едниот мора да се мачи за да ги прехрани останатите. Но, тоа не значи дека ние мора да се стрчаме во туѓа прегратка, без ни малку да го вклучиме мозокот и да се запрашаме: „А поради кого е толку изморен? За кого тој толку работи?“

Имам другарка чиј маж одеше во странство по повеќе месеци, некогаш и цела година. Кога и да излезеше кога него го немаше беше со децата, со снаата, некогаш и со мене. Сигурно и нејзе и` недостигал сопругот, и` недостигала нежност. Но издржала.

И маж ми некогаш бил толку уморен што сум била благодарна што се вели прегратката ако ми ја примел кога ќе се врател од работа.

Мора да се одолее на таквите искушенија. На тоа е должен секој кој што е во институција каква што е бракот, а особено ако од таа институција се развило и детно семејство. Веќе тоа што го прави, не си го прави само себеси, туку раната ја прима и новото семејство.

Биди среќна за оваа втора шанса што ти ја дал животот да направиш нешто подобро од бракот. Не е невозможно и не постои брак во кој немало криза.

Ти посакувам многу среќа. :hug:

На Daydream, Mama25 и Lovely93 им се допаѓа ова.
  16. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Благодарам. Еве една недела успевам, да признавам тешко е но тука ВИЕ на форумов многу ми помогнавте. :* Многу е полесно кога со некого ќе споделиш па дури и на овој начин. Сега се чуствувам многу подобро. :) а и сум посреќна.

17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    По чив календар сметаш една недела? Оти по редослед на твоиве мислења е.... два дена :^)

18. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    По мојот календар. Заврши на 24!

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.364
    Се надевам дека бракот сега ви е во ред. :)

20. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Па да на добар пат сме :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.