Лори јас те разбирам.Никој не сака животот да му поминува мегу 4 ѕида по правилото куча -посо-куча,особено ако е млад. Бракот не е оков па ајде сега се зедовме доволни сме си ние двајца слободно можеме од животот да ги отпишеме сите и да се затвориме дома.Нормално е да има такви периоди кога на никој не му е дојде до излегување кога сме уморни од работа и немаме време,но тоа се периоди кои се надминуваат. И јас бев во слична ситуација како твојата.Јас не сум во брак но дечкоми изминативе 3-4 месеци буквално беше преплавен со работа и немаше време со мене да се види а не па да отидеме негде. Одеше на работа наутро а се вракаше дома во 11 часот навечер и одма легнуваше да спие. Го разбирав и бев покрај него бидејки и двајцата бевме свесни дека тоа е само период и нема да трае вечно. Имавме нетрпеливост бидејки нормално беше тоа да створи нервоза и кај двајцата но успеавме да ја надминеме. Истиот ден кога му завршија обврските на работа ,самиот кажа -Од утре сум послободен ке можеме да се вратиме на старото како што си бевме порано,да се гледаме почесто и да излегуваме почесто. Јас го издржав тој период кога буквално се гледавме едвај еднаш неделно некогаш ни толку и буквално ни интимност немавме со месеци ради тој негов умор ,бидејки како што кажав знаев дека тоа е само еден период а не за стално. Да беше за стално и јас ке се замислев дали сакам да останам во таква врска бидејки не е лесно ,да знаеш дека си со некој а всушност постојано да си сам. Не знам ова кај тебе колку време се случува,дали е подолг период дали е нешто моментално,но како и да е треба сериозно да му кажеш и да му објасниш дека и ти како и сите млади луге и млади брачни парови сакаш со МАЖОТ под рака а не сама да излезеш и да се прошеташ или да отидеш негде. Живот во 4 ѕида не е живот. Во ред е да имаш и ти према не го разбирање ако некогаш не му е дојдено до дружба и до шетање ама и тој треба да има разбирање према тебе дека не сакаш да живееш затворена дома. Немора секој ден да шетате доволно еднаш-два пати неделно.Многу поубаво би му било да излезе и да си направи муабет со луге,воздух да го фати,да се измеша мегу народ отколу дома да чмае.Како и да е едниствено сериозен разговор може да го надмине вашиот проблем зошто со кутење само ке си ствараш фрустрации кои би биле подлога утре за многу посериозни караници и нетрпеливост.
Da ima i toa vlijanie, ama on mila ne saka ni sami koga sme, ja mu velam sega ni e sansa da setame nekade i podaleku dodeka sme bez dete uste, patuvanje ili slicno, ama toj voopsto ne e inicijator ili organizator nekoj, abe se so sila, on ide, ne e deka bas nikade ne odime ama sekogas prvo mora dobro da se naterame da izlezeme i jas dobro da se nanerviram okolu toa, ili da se nalutam pa togas! ke otideme nekade ke se smiram i posle pak istata prikazna, sekogas e taka, tolku se zatvorivme se zaradi nego, od site se oddale;ivme, imame eden kup prijateli sto nemaat so koj da se druzat a im se druzi, a nas nekako neznam zasto ne sakaat, ne vikaat , saaat da se druzat so nas, on pa nesaka! a koga ke se vidime so prijateli on e sosema normalen se smee se sali, i bas ni e ubavo! ama tezok e momentot dodeka se nakanime da se vidime! neznam sto mu e, ama cudno mi e i neznam kako da go resam ova! nesakam da ostaneme taka, koga veke se drugo ni e ok, neka bide i toa normalno, ama ete izgleda takva mi sudbinata! i majka mu go gleda toa, i me sovetuva deka moram malku po malku da rabotam na toa ,gleda deka sum vo pravo ama ete, on misli deka vikendot e za odmor i deka nikade ne treba da se odi, a ja i rabotam i pak sum spremna da izlezeme! ke moram poleka poleka da go ubeduvam! Fala vi devojki na site za sovetite
Еве пак ке ви писам подетално, нека ме извинат оние на кои им досадувам! Во брак сум три години, и немам никаков друг проблем освен сто усте немаме дете и сто мм не е социјален! и двајцата сме стабилни личности, зрело размислуваме, сме поминале зивот( мислам на друзби, пијанчења, излегувања) и сега сме смирени и заситени од тоа! и јас и он сме сменети од порано и не ни недостасува тоа! Он има стабилна работа, успесен е и одговорен маз, ама дома немам никаква помос од него, засто гледа дека мозам се сама и несака ни една салата да направи засто смета дека тоа не е негова работа! ме чува како бисер на дланка, веројатно засто е свесен какво сустество има покрај себе и тоа и неговите му го имаат казано! јас и работам, и учам, и дома е се на свое место, ручек имам секој ден, средена сум и успевам пак да наогам време за се, а он сака само да седи дома пред тв или на интернет, полн е со информации, сто и да го праса некој секогас има одговор, ама за сетање или одење по гости нема воља никако! епа девојки и тоа не е за запоставување, него како да сум му доволна само јас, ме има, кука, работа, кола и тоа е тоа сто му е потребно во зивотот, и му велам се прасувас ли дека утре некој од нас ке го снема, сто ке прави тогас другиот сам...оддалечен од сите! вчера го прасувам ајде да одиме еден викенд некаде надвор од земјава, он па не ми се земаат слободни денови, па да чуваме пари и бла бла, ја велам ја ке платам, он така си го заталаскува одговорот, после му велам поканети сме на забава викендов, он не ги знае лудјето и вели оди ти сама, епа ми пукна филмов и затоа и ви писав! не бесе таков кога се зедовме, ме сетасе секаде, ама после тоа така на периоди ме факаат кризи, знам дека треба да гледаме на убавите страни, он има многу позитивни страни и ми пруза се друго, ама немозам и несакам да бидам секојпат сама, сум се омазила да имам и партнер меду другото, другар друство ...имам примери каде зените цем зивот се сами присутни по свадби гости и слично иако имаат маз, не сакам да биде така и со мене!!!сум пробала и со добро и со лосос и со разговори и со плачки, и сетоа тоа ке се смири со ветувања кои после два три дена веќе ги нема! АЈДЕ да се споредам со вас...писете васи искуства...готват ли васите мази дома? мијат ли некогас садови? дали се иницијатори за излегувања, за патувања, за одмори? или вие сте секогас првиот иницијатор? кај нас само јас барам по интернет кога треба а тој само плака! писете ми за вас, мозеби ќе извлечам некаков заклучок! извенете за долгиов пост, немора да ми одговарате, ама мозеби со васите искуства ќе си поделиме мислења и помогнеме медусебно! благодарам
лори, секој маж и пар се приказна за себе. не треба да се споредуваш со други парови бидејќи само уште повеќе ќе се збуниш. или гледај да му објасниш дека тебе тоа ти е проблем или привикни се некако на ситуацијата. човекот веројатно е таков карактер или се сменил заради нешто незнам прашај го ... мојот маж на пример работи многу ама сака и да шета секогаш е организатор ( јас пуста ретко ми се излегува) ама не го одбивам воглавно се согласуваме околу тоа. ручек не правам скоро никогаш купуваме или правиме заедно кога доаѓаме од работа, мие садови итн, значи така сме се прилагодиле еден на друг. е сега има други работи што ми пречат ( човек како човек нели) но треба да се најде една средина. една пријателка ми вели кај мене дома да нема ручек??? нема шанси!!! за мене тоа е малку чудно ама не ја осудува едноставно маж и така е навикнат и она продолжила по тој тертип. ако они се сакаат и се согласуваат тогаш која сум јас да им судам на нив? сигурно има нешто што и нејзе и е чудно во мојата врска со мм. така да само полека и смирено... мислам дека се ќе си дојде на место.
Лори еве ти пример за мене и мојот маж. Долго време се заедно а во брак сме 2 години и заедно живееме. Јас сум тип на човек (по разговоров гледам дека и ти си таква) што сака да е независна и рамноправна со мажот, дури и сметам дека за многу работи жените се милион пати попаметни од мажите, подобро размислуваат и донесуваат подобри одлуки. Сепак, треба да се надополнувате. Бидејќи живееме сами, пред да се вселиме во станот јас му имав убаво објаснато на мм дека не прифаќам домаќински работи, јас да правам и средувам се, тој да лежи. Тоа никогаш нема да се случи! Образована, сум, заработувам многу (и повеќе од него но тоа не го гледам така, нашите пари се заеднички) и ако е тој уморен од работа и јас сум. Мм пушта машина, некогаш прави ручек, најчесто тој мие садови а јас спремам, заедно чистиме за викенд итн. Буквално се делиме на пола и нема лутење... секој си придонесува за домот... Тоа што тој не сака да излегува и што наеднаш се сменил јас мислам дека е од слаба форма на депресија и сигурно е период што ќе помине, штом не бил таков претходно... Мораш да се трудиш, ако треба лути се, карај се, биди упорна да го добиеш тоа што го сакаш, и постепено работите ќе се вратат на нормала... Тоа е мое мислење, се надевам помогнав...
ај јас прва да те утешам дека има од лошо полошо и да не се грижиш.мм е занаетчија работи од сабајле до вечер.излегува во 8 се врака во 21 22 часот.по цел ден сум сама со две деца и сите обврски дома.помош никаква немам околу домот некогаш кога има за пазаренје покрупни работи ке ми испазари и тоа е тоа.не да се лутам и нервирам ,збеснувам понекогаш ама потоа ми е јасно дека без потреба му се лутам оти тој рмба за нам ништо да не ни фали. кога бев бремена со првото дете се ми помагаше,ама и тазе во брак и послободен беше.знаеше да замети ,да измие садови и сл.по готвенјето не е а и не сакам маж во кујна многу да ми се плетка да бидам искрена.ама откако се породив почна да ме сфака ко супер жена што може се сама,малку може и јас сум крива оти сум таков тип.голема ни е разликата мегу двете деца па откако потпорасна керка ми практикувавме во петок и сабота да ја оставиме кај оите и да излеземе малку или едноставно да бидема сами.е,лани бремена ,сега со бебе ни излегуванје ,ни интима веке а нити имаме кога да се видиме. уморен е кога ке се прибери едвај децата ги гледа.ке се истушира,ке вечера малку со децата и ке заспие едвај некоја реченица да размениме.може не ти сум од помош ама сакам да ти кажам дека барем сте заедно .ние воопшто не се гледаме .нема работно време или сам не си го создава ,а јас за тоа најповеке се лутам.не е се во печалбата.....единствено квалитетно заедничко поминато време ни е годишниот одмор.ама 10 дена во годината?!ако јас не побарам и не се заангажирам и тие нема да бидат. знаеш она ....кога нешто не можеш да го правиш или имаш тогаш највеке го посакуваш.кога ке бидете спречени да излегувате или патувате,тогаш можеби мм ти највеке ке сака да шета, а може само му е период.па сите сме биле презаситени од нешто и сме сакале малку осама.позз
Фала ви девојки, јас не би мозела да се одвојам од мм, засто го сакам и засто и да барам друг и да најдам некој сто ќе е поразличен од маз ми на поле сетање и излегување ,тој сигурно нема да ме чува и сака повеќе одколку маз ми сега! свесна сумм дека соврсено не постои! маз ми НИКОГАС не готви , ниту ми помага несто во кујна, и тоа е рзаликата со мазите кај вас, ама не е проблем мозам и сама!Знам дека секој брак е приказна за себе, не сме сите исти, мора да се надополнуваме мегусебно и немоземе да се споредуваме едни со други, но моземе да имаме блага ориентација за тоа како треба да врват работите! Ке почнам да разговарам поинтензивно и нема да му попустам дури и да се лути, и ке му казам за вас , за васите бракови, мозеби ќе го дирне тоа да си го смени ставот околу тоа! он постојано ми нагласува дека кога ке имаме дете, ке помага, ке биде добар татко и нема да ме остава се сама, ама јас се пласаù сто ако и тогас остане вака! но сепак соврсенство нема и подобро тоа да биде недостаток одколку несто друго да ме нервира или малтретира! Среќна сум за се друго и благодарна на Бог за се сто имам! Ви благодарам и се најубаво ви посакувам од срце
ти благодарам за примеров, после ова сто го прочитав ги затворам устите пред мојот "проблем", точно така мила , човек секогас го посакува она сто го нема! Ви посакувам повеќе слободно време и узивање
Мислам дека се се сведува на тоа како ќе се поставиш во бракот и во врската со мажот. Доколку си мирна и не се буниш и попушташ за се, никогаш нема да биде по твое ниту ќе успееш да смениш нешто. Истото важи и за кога ќе имате бебенце, мора да им дадеме до знаење дека татковците не се за само да си играат со бебето кога е исбањато чисто пресоблечено и сл. Тоа е голема одговорност и мора двајцата родители подеднакво да ја преземат. За жал има многу татковци што мислат дека бебињата сами си се пресоблекуваат и си менуваат пелени и затоа толку убаво мирисаат...
Лори млада си и мислам дека работите има шанса да се сменат.Еден не баш светол пример од моето најблиско семејство ми беше пред очи и јасно ми е како изгледа кога едниот е социјален тип и сака друштво забава,едноставно да ужива во младоста а и подоцна во зрело доба со деца или без,а другиот антисоцијален,куќна билка,поважно е чистењето и сериите од дружба со луге..Но кај мајка ми дефинитивно проблемот настана со преран климактериум,хормонални дисбаланси,куп сериозни здравствени проблеми и депресија како врв на се.Буквално некого да молиш да излезе било каде,ни кино ни театар ни кафана и на гости ретко,а гости канеа но на мајка ми и беше со сила.Дури и ние со брат ми му велевме на татко ми излегувај сам,но не му беше пријатно така и ни велеше кога ке пораснете ке ме сватите.Среќа па имаат стабилно друштво од 7 пара уште од младоста,а и со природата на работата доаѓа во контакт со многу луге,инаку фигуративно баш му ги отсече крилата.Потоа доаѓа зрелото доба и староста и за неа тоа е веќе модус операнди,така е навикната,и секоја забава ,веселба,вечерно излегување е како некоја најомразена обврска со нервоза пред да се излезе.Не е убаво ни да се гледа,а не па да се живее така.Мене јасно ми е дека си го сакаш сопругот и навиваш да се смени ова,можеби детето ке биде таа точка на промена,но ако не се смени едноставно помири се со тоа дека ке мораш да си иницијатор на се и ти да каниш гости и да одиш на гости за социјалниот живот да не е непостоечки..а за помагањето,хм ,почни и ти да избегнуваш обрски,за да види како е кога некој сака ништо да не прави по дома, и да престане да те зема здраво за готово.
Буквално е така, сакам да летам а не мозам, ми ги унистува крилјата!!! абе тотално антисоцијален! ја кога ке видам комсии надвор сакам да застанам да збориме,бидејки зивееме во нова средина, а он кога ке ги види ке стои во влез и ке чека да заминат па тогас да излезе! некогас се обвинувам себе си дека многу барам, дека многу сум захтевна ама еве ви казувам како стојат работите и ете и вие самите ме разбирате! ама не би го оставила заради ова никогас, засто верувајте ми не чувствувам потреба да погледнам друг маз , ниту да барам друг, засто маз ми ми пруза се сто ми е потребно и го сакам! сега ке дојде од работа, ми писал порака многу убава, засто вцера ме налути и не сакав да си легнам со него мозеби ке ме изненади, и ми писал да викнам некои пријатели на гости) мозеби треба да се лутам ане да попустам и да молчам! сепак ви благодарам многу девојки, ме смирувате секогас на форумов, ви посакувам секое добро!
Јас немам некои страшни проблеми со маж ми фала му на бога тој мене се ми овозможил во овој свет имам премногу внимание од него и е нежен со мене и ме гушка,ме сака не сака многу со другари да шета,сака повеќе да е со мене и со синчето наше,е си сака фудбал човекот Не гледа секој ден многу ретко ама си гледа и игра на компјутер јас не му бранам ништо зошто работи многу напорна работа само за нас да ни овозможи се што ќе посакаме,и он не е по шетањето треба да го молам за да излеземе негде ама го разбирам уморен е и не му се лутам се навикнав на тоа,не сме без ич да не шетаме си излегуваме шетаме,малце сме инаети и двајцата и тврдоглави и знаеме за глупост да се искараме ама после 10 мин ќе дојде ке ме гушне ќе се извини и да не е крив и забораваме се не се жалам од него не ми е забрането ништо можам да шетам колку сакам и каде сакам да купувам што сакам се е ок од негова страна ..А вие некои што викате дека треба жената да се дотера да биде секси за да го привлече јас не мислам така мажот што ја сака жената ќе ја сака без разлика на се каква и да е ,мојата мајка откако почина ја многу се сменив бев под депресија некое време немав сила ни да се средувам ниту ништо а он ниту за момент не ме остави имаше разбирање за мене и пак ме сакаше таква каква што сум,презадоволна сум од мојот маж!
zivejam so mazot mi poveke od 17 godini.minatoto bese mnogu tesko a idninata segasnosta uste poteska.negovoto minato mi napravija tolku golemi rani sto dlavoko vo srceto i dusata se zapisani ama ne e najtesko toa se obiduvam da prodolzam napred ama neznam dali toj namerno ili ne namerno povtorno me povreduva(mislam so zborovi so dela).ponekogas posakuvam da si go odzemam mojot zivot no sepak mislata za decata mi go meni mislenjeto.Imam tri sina i sum nepuni 33god,zivotot e pred nas no sepak toa sto sekojdnevnite problemi i negovoto poranesno neverstvo se sekojdnevno srekavanje,taa licnos e licnos sto sekojdnevno e vo nasijot zivot realnos.nejzinite deca i moite se druzaat i taa e bliska rodnina na mene i srekavanjeto so niv sedenjeto na ista masa e otvaranje i prodlabocuvanje na ranite poveke.Poveke nisto ne e isto poveke mojot prekrasen sin e premnogu povreden i potresen od sekojdnevni karanja zatoa seto toa jas moram da go goltam i ednostano samo tonam patam zatvorena sum vo svet sto nemozam samata da se oslobodam.Brakot poveke ne e toa sto bese sega sme odaleceni ne spieme zaedno (a bez razlika samo koga toj saka) normalno na edna raka mnogu e da brois vo mesec) ama ne e toa vazno pocnuvam jas samata da trazam izvesno vreme uteha vo jadenjeto i toa sega mnogu mi smeta nakaciv nekade okoku 20i nesto kilogrami .Sega toj me gleda poloso od porano mozebi i nekoja samo nijansa ama problemot ne e vo toa slaba bev istoto bese me izneveruvase a jas nikogas mojata gordos nemoj da mi ja ismejat ke zborat loso za mene ako go ostavam sega e poloso ne sum sama sega moram za site 4ca da mislam decata.molam ve da mi kazete sto bi napravele vie da ste na moe mesto,a sepak da imate na znaenje zborovite na decata deka poveke ne e isto deka ne e tako ednostavno da im se unisti idninata i se zosto nie ne mozeme da se slozime ili ziveeme zaedno. [mod-kirilica:3l0tcqtf][/mod-kirilica:3l0tcqtf]
^Не знам зошто се измачуваш и ти и твоите деца во тој брак.Кога еден брак е до тој степен нефункционален се знае што е решението-развод па секој со својата срека.Не викам дека е лесно ама па според мене уште потешко е да бидеш во брак каде си понижуван и правен со извинение од г**но подоле.
Велиш сакаш понекогаш да си го одземеш животот??? Млада, здрава, права на неполни 33 години со три здрави прави златни деца??? Велиш живееш во затворен свет, но тој свет само ти си го затворила... Го сакаш, знам, затоа е и сето ова...Тој колку повеќе повредува, ти толку повеќе тонеш...Тагуваш, очајуваш, бараш излез со тоа што се надеваш дека нешто ќе се промени, но ништо не се менува, се е исто, полошо..минато сегашност...иднина..се тапка во место, се се врти во круг... Бараш утеха во храна, јадеш, качуваш килограми,се уништуваш, се упропастуваш... Секс паѓа само кога он сака... Зошто?Зошто? Ајде под итно...Уште сега оди изми си го лицето со ладна вода, поледни во огледалото и кажи си ,,Крај со тебе луда жено,,... Прво што ќе направиш е во текот на денот да одвоиш време за спорт...Еден сат трчање ти е доволно..Ем ќе симнеш килажа, ем ќе ја убиеш негативната енергија... Второ, на фризер, ќе смениш фризура, боја на коса...Ќе потрошиш некој динар за нови шминки, едни убави пар кондури, и една шарена ташна... Немаш потреба да седиш на маса со некоја жена која не ти е на ниво и те повредила, па макар и родена сестра......Таа за тебе е исто како да не постоела, ниту постои...Крај на измачувањата... А децата нека играат... Имаш пријателки нели?Најди време за нив, излези на кафе, во кино, театар..Запишете се со другарка ти заедно на пилатес... Секс кога он сака, ма немој, нема..Искрено ние жениве можеме и подолго без секс, ако неможеш има во секси шоп вибратор...Оди купи си еден... Ќе готвиш само за децата...Ти можеш да поминеш со една салата...Нема да јадеш...Дебела си..20 кг не се малку...Треба да ги симнеш... Заборави ги турските серии, и потруди се да набавиш убави романтични комедиии... Читај убави, весели книги...Не го знам твојот вкус, но мој совет ти е романтични книги со среќен крај... Биди насмеана и среќна мајка...Таква им требаш на твоите деца...Сакај ги и мази ги...Тие се најголемата љубов.... Секој пат кога ќе ти дојде да му викнеш и да се расправаш со твојот сопруг, помисли дека водиш љубов со некој свој претходен пријател од минатото и замини од собата... Не се карај, не се расправај...Не троши секунда од својот живот на расправии. Наместо да размислуваш за неверствата и лошиот брак, размислувај позитивно...Размислувај за секс во твојот омилен глумец, за среќнат аиднина на твоите деца, на патување, авантури, облеки итн итн...(немој никако да размислуваш за убава храна)... Ако не си пушач па и пропуши...Купи си една кутија давидоф слимс и запали си цигара со некое алкохолно коктелче... Смеј се...Насмевката ја носи среќата... И тебе те чекаат среќни денови...
какви работи ми се дешаваат , не сум можела ни да сањам. Овој мој брак никако 3 год. да профункционира. Нередовен секс , нема милување , гускање. На све помислувам... ама никако немам храброст на чекор. Све е замислен , наваму-натаму, неможе да замисли живот со помалку пари од претходно,но брачниот живот и детето си бара и обврски и пари... Ми врие внатрешна нервоза, не сум исполнета и не се осеќам сигурна во себе! Сега ги сваќам некој од жените кои имаат швалери!!!
Neznam sto ti znaci toa zrtvi baram jas se iskazav I za samiot sebe demek ne e sama curata sekoj ima takvi problemi..? Neznam sto ti e filmot tebe stvarno