Кога се почнува врска со личност која зад себе има брак и дете од тој брак треба добро да се размисли во кој правец може да се движат работите во случај врската да прерасне во брак.Ситуацијата е сложена и со мали и со поголеми деца.Стапувањето во брак со личност која со себе има "багаж" наметнува дополнителни проблеми и недоразбирања.Психички треба многу да се биде подготвен и цврст.Затоа,неопходно е да се согледаат сите аспекти кои може да предизвикаат сериозен проблем кој некогаш останува нерешлив.Во твојот случај,грешката се уште не е голема затоа што немаш дете.Ако не си подготвена да продолжиш понатаму и сфаќаш дека вложуваш максимално од себе,а ефектот е на нула,подобро разведи се,пред да имаш дете и да направиш грешка која не се поправа.Во животот има грешки кои се поправаат,ама има такви кои оставаат траги за цел живот.Да не ме сфатиш погрешно.Не мислам дека твоето дете доколку си го имала би ти претставувало товар,ама со развод, недосатокот на едниот родител и животот во семејна хармонија секогаш ќе му остави една празнина.Во периодот на раст и развој на децата,секој од родителите има свое место и улога,па според тоа никој не може да ги надомести обврските и грижите на другиот,а најмалку да ја сподели родителската љубов.
Здраво одамна се мислам дали да пиШувам се надевам ке ми даде некој совет.Знаете јас сум муслиманка маЖена сум сега 3 год .Проблеми со маЖот имав од поЧеток но дојдовме до сега деца немам.Со домашниве тука кај маЖ ми немам големи проблеи во добри односи сме.маЖ ми сега почна да ми каЖува да се покријам со такви црно се ни очите да не ми се гледат дури јас не сакам така ненам такво семејство .Вчера дури ми каЖа ако сакас вака ако не ке земам друга Жена .Многу сум збунета не знам што да правам не знам што да одлучАМ.
Nita,sedni razgovaraj so mazot ti. I jas sum muslimanka,ama ne sakam nekoj da me prisiluvat na nekoi raboti,koi ili ne gi sakam ili pak ne sum spremna. Razgovarajte,kazi mu deka ne si spremna,deka ne sakas da zemit druga zena,ama sega ne se osekjas spremna..
Не дозволувај да те потчини, да те тера на нешто што ти не сакаш. Зошто да му дозволиш? Ако бракот ви се основа на „направи го ова или ќе земам друга“ зошто ти е таков брак? Станува збор за твојата слобода. Ако сега ти вика покриј се во црно, утре ќе ти каже дека несмееш подалеку од вратата да излезеш. Зарем ти сакаш таков живот? Одговорите на сите овие прашања ти најдобро си ги знаеш, а мој совет ти е да не правиш нешто за кое што ќе се каеш секој ден. Маж кој ја сака својата жена и има доверба во неа, не би ја присилувал на ваков чекор.
Залудно е да зБорувам не се зборува со него јас зборувам тој игра игрри,залудно е колку да сакам да зборувам со него заборава неколку дена пак почнува со тие вака треба а јас не сакам таков Живот и моето семејство ме подрЖува во се ми велат да се разведам бидејки не оди вака повеке.Јас Мислам сите работи,потоа но залудно не знам .Јас Мислам иза понатаму Што понатаму го сакам не сакам да се разделам но не сакам ваков Живоот.
Јас мислам дека има нешто штом наеднаш почнал да ти спомнува. Па и одма втора жена, да не бидам скептична, ама мислам дека има нешто. Мене ми личи дека она само бара причина за таа втора жена или па за развод. Ако си спремна на таков живот во ред, ако не не знам зошто би се потчинувала, он не ти вика исфарбај се црна, ти вика облечи бурка, тоа е екстремизам за мене. Јас се осеќам загрозено кога маж ми ќе ми рече не го носи ова или она, мада ние немаме до толку проблем, повеќе стиловите не ни се поклапаат, а ова е веќе премногу. Разговарај со неговите да го советуваат или со твоите. Јас преку ова не би поминала.
mozda vasiot problem ne e to sto on sakat ti da se pokries. Velis ste imale problemi od pocetok,preispitaj se sebesi,to go sakas ok,a on?? ima li doverba vo tebe?? sigurna si deka nema druga nekoja?? poso spomna ke zemel vtora razgovaraj togas so negovite roditeli ako on ne te slusat
РАботата е сега бидејки влегол во такво друШтво кои сите се така јас не сакам ниШто на сила.Имам пробано да и каЖам на свекрва ми а таа се вади со та треба да го слуШаШ маЖ ти е ако ми е маЖ не сум негова робинка.
Boze moj!! Ako ste korektni eden sprema drug,mislam deka nemat potreba od prisila na nesto.. Sepak probaj,razgovaraj,kazi mu deka sega ne si spremna,mozebi ponataka...dobivaj na vreme,pa mozda ke omekne
Џабе ти е што ти го сакаш, кога за возврат добиваш уцени. Можеби маж ти станал некој екстремен верник, некој му го испрал мозокот, па решил и тебе да те вовлече во тоа. Пак пробај да разговараш, кажи му дека го сакаш, ама со ваквите уцени никаде не терате. Крај краева, патот под нозете и кај твоите оди си. Никој не заслужува да биде угнетуван. Да дополнам, ако е станат таков религиски фанатик, тешко дека со разговор ќе го смениш. Он не ти вика да ставиш шамија, туку бурка, има разлика тоа. Ги знам јас тие како него, не се менуваат, пропаѓаат понатака во нивната религиска утопија.
Јас не би прифатила никако, сепак е 21 век, мислам дека маж ти претерува и свекрва ти со него, ако те сака и ако ти него го сакаш се се поминува во животот. Маж ти или има друга или е влезен во друштво кое го притиска.
I taka imam probamo da mu kazam aj ponatu mozda ke se pokrijam ama pak ne taka se crno ko mumija nekoja ne sakam vo moeto semejstvo nema nikoj taka ednostavno mi se zgrozuvat duri i po pat koga gi gledam tie.Pa vcera mi veli pocekaj da zavrsi postot pa mozes ako ne sakas da odis a zosto da cekam 15dena ako se odlucili da se razdelime.Kaj nas mnogu loso da se razvedes sansite da najdes dobar maz pottoa tie se nula .A vakokv zivot da se plasam da oblecam maica ne e zivot.
Da mila takov e stanat a porano bese mnogu liberalem toj 10 god ziveel vo germanija koga se zapoznav bese poinakov vo sekoja smisla a poslednata godina se zdruzi so takvite sto ke recat tie e ispravno.
Чекај Нита, јас колку што знам нели твојата фамилија треба да биде прашана за тебе. Зосто не се обидеш да поразговараш со татко ти или со некој постар член од твојата фамилија, па потоа они да дојдат кај вас и да разговараат со твојот сопруг.
Moite dva pati razgovara o nego posebmo yogas stivnuva nekor vreme pa pak pocnuva.I tie veke krema race mi velat zaludno sedis tamu samo vremeto pominuva a toj nema namera da dojde na patot vo koj bese toj ne menuva,veli sto ako me ostavis nema da zemam druga mislis ke placam po tebe.Jas mislam sto kw pravam ponatamu ako gospod mi podare dete sekogas vaka da bide.
Ако имаш дете со таков човек, ќе ти биде многу потешко него сега, во тој случај маж ти ќе има многу поголемо влијание врз тебе и твоите одлуки. Никогаш неможеш да знаеш што ти носи утре, дали ќе наjдеш некој или не, ама според описот на маж ти, подобро е среќно разведена, отколку несреќно мажена. Љубовта која што сега jа чувствуваш кон него во вакви услови нема да цвета, самата за тоа знаеш сигурна сум. Многу мразам кога така ги угнетуваат жените. Ако некоја носи бурка не jа прави тоа поголем верник од таа што не носи. Сето тоа зависи од самиот човек каков е. Секоја религија проповеда љубов и разбирање, а не ограничување во секој аспект од животот. Лично познавам неколкумина како маж ти, жените бел ден не гледаат, а во случај да искочат од дома, одат со придружба само. Убаво од твоите што те поддржуваат, имаш каде да се обратиш, не си на улица. Никој нема право да се однесува со тебе како со кукла.
Извини за ова што ќе ти го кажам ама моето искрено мислење е да си одиш. Колку што прочитав твоите те поддржуваат. Што сакаш да бидеш робинка? Во кој век живееме БУРКА да носиш. Не се надевај на подобро не се залажувај, а за тоа што велиш дека после тешко ке најдеш маж секој со својата среќа.Тој не те пораснал за да ти го уништи животот, па дури ни тој што те пораснал нема право. Колку што разбрав семејството ти е современо имаш право на нормален живот ионака тој е многу краток за да го живееш за некој друг. Можеби не сум во право извини ама тоа е мое мислење. Се надевам дека ќе бидеш среќна.
Јас мислам да му речиш на маж ти,тој и тие од неговото друштво да облечат бурки и така да шетаат на +40 степени, да видат како е! Срамота! Ако ти е маж треба да те разбери и да се стави на твое месо и да види како е! И нека бега од тоа друшво на радикални муслимани. Америка ги искористува за да прават нереди и да може да продава оружје. Не ти треба таков! Разведи се! Без разлика на која религија припаѓаат меѓу мажот и жената треба да има разбирање, а не едниот да му се потчинува на другиот. Тоа е брак однос меѓу луѓе, не е бизнис. Ќе најдеш маж не се секирај има многу модерни и паметни мажи кои се муслимани во државата не сите такви заостанати. На толку докази дека вонземјаните кои не посетувале пред неколку илјади години, сме ги сметале за богови и врз основа на тоа се создадени религиите, лудо е да имаш такви дескримирачки и понижувачки ставови и да си роб на сопствената религија. Религиите постојат само за да не се искорени човечкиот род, а не да се поспостават нови робовладетелски општества врз основа на религијата.
Проблемот е многу специфичен и треба внимателно да се советува. Да почнеме со причината.Дали е тоа што почнал да се дружи со такви луѓе,или што за ова време не си успеала да забремениш.Можеби не е доволно силен да се избори со ситуацијата,да преземе дел од одговорноста да посега по полесниот пат.Целосно отфрлање на совеста и уценување за да те казни на некој начин. Обично таквите луѓе не се претвораат преку ноќ,тоа во нив тлее со години без разлика каде живеат,животот во странство не му дал можност да биде во близина на екстремисти,ете сега некој му го посолил паметот и потклекнал. Искрено ако почнал да оди по патот на екстремизмот мислам тешко дека ќе го одврати било што. Ти не можеш него да го промениш можеш само себе да се промениш (во случајот да се облекуваш како што бара или да се разведеш). Колку што ми е познато дали ќе се облекува жената во исламот е исклучиво нејзино право на избор и треба да биде од срце а не на сила. Те советувам добро да одмериш што може да прифати твојата душа и карактер.Не те советувам комплетно да го отфрлиш неговото барање,без претходно добро да размислиш, зашто тоа сепак е начин на живот во вашата религија.
Pricinata kaj ovie e od drustvoto vo koi vleguvat za bremenost ne mozam da kazam deka e bidejki dva pati ev bremena pa imav spontani,za toa imam podrska od nego mi veli koga ke kaze gospod .Pred tocno edna godino od koga pocna da se druzi so niv drasticno se smeni ,pusti golema brada pa duri pocna da kazuva ne gi cupi vegite,ne noci maicki farmerki i e ponatamu .Kapak stavi na toa sto mi kaza ako ne se pokries so bruka posle postot mozes da si odis kaj tvoite t.s da se razvedeme . Jas pak so takva sto ne sakam da mi nametnuvat nesto so sila ako mi saka dusata ,zosto da e pokrijam taka pa.Jas se plasam deka ponatamu i drugi neata ke pocne da mi zabranuva.