Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    @Polnicok Скенирај тоа дипломите и овде да ги видиме на мегдан :D
    Море не само тоа туку сликај го и дедо ти како спие кај вас кога ќе дојде на гости.:)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Леле немој жити се да паѓаш на вакви "добронамерни" коментари (како овој на Бриџет)...Па госпоѓава ни' е секогаш на спротивната страна. Толку инает не знам дали во друг човек се има собрано...

На SimonaTino, joy1 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    А бе, само јас ли ја разбирам Бриџет што сака да каже?? :D Спуштете ја малку топката и тоа ножевите и нунчаките и не се расправајте со другите туку решавајте го проблемот зададен. Од карање меѓусебно заборавивте кој е главниот проблем (facepalm)
    И сори Полничок, утре ќе напишам нешто повеќе околу твојата ситуација, сега ми се плаче од што ми се спие :worried:

На Hipster, mimiiiii, do-re-mi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    Ами жени сме ,тоа ни е во крвта :D
    У рок од 5 секунди може 5 проблеми да решиме а уште 50 да создадеме .

На ArmaniCode, tessie, Moira и 2 други им се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Nekoi devojki ne razbraa shto sakashe bridget da kazhe. Jas ubavo ja razbrav. Vo pravo e zhenata, pa lutete se koj saka, ako ne znaete da ja prochitate nejzinata poraka. Taa nikade ne opravda odnesuvanje kako flertovi po fejsbuci, mejlovi, polasaatni razgovori so bvshi...nikade ne go opravda toa. Drugo kazha zhenava, ama nekoi ste pomali... nejse, zhivotot ide nataka, sekoj uchi.
    Problemot na anushka ne go komentiram. Ne me biva za geometrija, a trijagolnici nikogash ne razbrav koja matematika se, pa pravi agli pa krivi agli, pa ramnostrani, ama tret krak koga ima samo glavobolka, nishto drugo. Ako nejze ne i prechi ne znam shto problem ima za reshavanje tuka.

Dodeka na problemot na polnichok, milo mi e da chujam deka pravat muabet, oti bash toa im treba. I neka se trgnat psihoanaliticharive, lugeto imaat nov chlen da se adaptiraat, mnogu nespani noki, nervozi, netrpenie... toa se prebroduva, i ostavete gi psihoanalizite nastrana, nitu ste struchni, nitu kadarni.

На Hipster, ArmaniCode, evangelina.ina и 8 други им се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    9 знаци кои покажуваат дека бракот е во сериозна криза

Како да препознаете дека љубовта малку по малку ја снемува и дека тоа е последен момент да се обидете да го спасите својот брак.

Многу работи може да го разнишаат бракот – доаѓањето на детето, губењето на работното место, преселувањето, болест, губењето на блиски личности… Многу е важно на време да ги препознаете знаците кои ја најавуваат кризата, се со цел да би можеле навремено да реагирате и да пробате да го спасите својот брак или во краен случај, да и ставите крај на агонијата.

Девет знаци кои укажуваат на тоа дека вашиот партнер се одалечил од вас:

1. Тој постојано бара изговори се со цел да биде подалеку од вас.
    2. Вашиот заднички дом го постојано го нарекува “твојата куќа”.
    3. Детето вам постојано ве прашува:”Мама, зашто тато никогаш не те бацува?”
    4. Ги избегнува семејните собири, и попрво би останал дома да спие, отколку со вас и децата да оде во кино.
    5. Чудно се однесува во последно време и го крие својот телефон од вас.
    6. Немате теми за разговор.
    7. Не се радува на вашиот деловен успех, се разбира доколку сте успешни во него.
    8. Не можете да го поднесете чувството дека со него спиете во ист кревет.
    9. Директно ви кажува дека сака развод.

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Вака дечки во брак сум 3 год. мажот ми не се однесува баш добро со мене, често пати е нервозен, но понекогаш е и нежен и насмеан и расположен, не работи, а дома се однесува како главен шеф, неговите не издржуваат и демек му бараат работа но таа пуста работа никако да ја најдат,( и ако им спомнам работа ми викам па вработи се) а тој во меѓувреме се однесува како детиште разгалено, се што ќе посака за јадење му купуваат, го разгалуваат, се јаде храна само каква што тој сака, и мене понекогаш ми црка затоа што не се согласувам за најопшти теми со него, на пример за политика или за филм и слично. јас му велам дека нормално е да имаме различни мислења за некој теми и дека не треба да се нервира за тоа, но тој пак се однесува како размазено детиште и вика на повишен тон, постојано ме навредува со зборовите: Глупа си. А тоа го прави зашто еднаш стана збор за таблица, и јас реков сум ја подзаборавила таблицата за множење, дека не ми ни треба не ја употребувам, и сега еве одиме на курс по француски јазик и дека јас бев болна и отсуствував на пола од часевите а тој ете беше во состојба да оди, и плус имаше и мотивација затоа што таму на курсот 90% беа жени и тоа симпатични, и ете повеќе знае граматика сега од мене, и тоа го прави уште посамуверен да ми збори, и да ме вреѓа дека сум глупа................. од друга страна.......... живеам со свекор и сверква, нели, ........ односот со нив не сакам да го коментирам, коректен е горе доле, но друго ме секира, сега, јас порано бев во долга врска 6 год. и сега во бракот постојано ми се случува да го сонувам бившиот дечко и иако тој сега има нова врска, јас како некоја носталгија да чувстувам за врската, не го сакам, пошто ме повреди мн. но сепак имам мн, убави спомени останато во сеќавање и преку ден ми се случува да фантазирам за тие спомени, имаме мн, заедничко минато и тоа се убави спомени, со сегашниов маж немам ни 10% така интересни и интензивни емоции доживеано како со бившиот,. и тоа ме прави да размислувам за него почесто, а можеби за тоа допринесува и самиот лош однос на периоди што го има мажот ми према мене, е сега има и друг проблем,............

свекрва ми млада се омажила и свекор ми и бил прв дечко таа го гледа како Бог, му се восхитува на убавината, постојано му дава комплименти, иако душа му вади вака и тој се работи по дома, го третира ко ѓубре, но сепак се гледа дека е заљубена во него и тој и бил прв дечко, прва љубов и таа го има изидеализирано до ниво на божество, а тука допринесува и тоа што свекор ми е далеку поубав од неа, е сега јас се наоѓам во ситуација во која што посматрам од страна и многу сум љубоморна на таа заљубеност на свекрва ми према свекорот, зашто во неа се гледам самата себеси со првиот мој дечко, ја гледам таа заслепена восхитувачка искра што и се јавува во погледот тој животен елан што го има кога е покрај него, и таа желба да се смее и да збори интересни работи, во неа се гледам старата јас кога бев млада и бев во љубовна врска со мојот прв дечко и јас на него му бев прва, нема поубаво од тоа, прва љубов и да остарете заедно.

и си викам како ќе ми беше сега јас да останев со првиот, правам одма споредби, си велам немаше да бидам вака рамнодушна према мажот ми како што сум сега, ќе му се радував на животот и на љубовта, ќе живеев поинаков живот, и емоциите ќе ги доживував поинтензивно, а сега сум некако како емоционално затапена, како апатична, ако ме разбирате, во бракот не сум целосно внесена емоционално и не ни можам да бидам, мажот ми изгледа подобро од бившиот дечко но пак не можам да го сакам како него, не можам да бидам заљубена во него,. и тоа ми фали и мн, сум љубоморна кога ја гледам искрата кај свекрва ми, а плус и сексот со првиот ми беше поубав и подобар, за нијанса можеби и затоа и правам толку споредби, се прашувам дали кај сите е истото дали сите посакуваат да се во брак со првиот дечко, и дали е можно таква љубов да се доживее по втор пат.

Последна измена: 9 април 2015
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    ^ Па зошто си се омажила тогаш?
    Не барај вина во него, барај во себе. Не си го видела ова пред да се омажиш?
    И разберете дека не мора да ве удри за да е насилен, вербалното насилство е најзастапено и е многу потешко, но од друга страна жените дозволуваат и немаат чувство за личен интегритет и самопочит.
    И зошто само тој да се вработи?
    Зошто не се вработиш и ти?

И не мора да е првиот дечко, нека е и 100тиот, љубов е љубов.

Свашта значи...
    Не, сериозно некои работи не можам да ви објаснам колку не се за жалење и колку самите сте си виновни.
    Па да ми рече глупа, ќе се спакувам и ќе си отидам веднаш, во истиот момент.

На akvarium, Ina Lina, Doozy и 13 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Lilit а што да и рече кога возрасна особа кажува дека ја заборавила таблицата за множење, демек не и требало, еднаш наученото не се заборава или само мене така ми се чини?
    Деца мали ја знаат, возрасна особа као зрела за мажење не ја знае, може го кажала тоа пред други па се обрукала не само себе, туку и мажот.

Да те советувам немам појма што, фантазирање за дечковци, први љубови, апатии......сето тоа укажува на тоа дека воопшто не го ни сакаш сопругот, кој знае зошто си се омажила за него па сега кога тој не се однесува добро со тебе крив ти е ѓаволот.
    Што мислиш тој нема чувства, не гледа дека не го сакаш и дека тоа е и причината зошто е нервозен?
    Жалење сега за тоа дека е размазен е залудно тие работи се гледаат пред да стапиш во брак а и не е само и тој размазен и ти се, чим дремиш три години свекор и свекрва да те ранат ни ти не си ништо поарна од сопругот од кој што се жалиш.

Не знам ете седни размисли дали бракот ти е поважен од фантазирањето за бившиот ако ти тогаш направи го да функционира.
    И јас сум имала врска пред бракот со сопругот па не сум ни помислила на бившиот, сопругот ми е се на светот затоа и сум во брак со него а не со бившиот.

На akvarium, elena.mak, Giovanna и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Спoред пишaнoтo вие сте брaт и сестрa кoи живеaт сo мaмa и тaтo. Се кaрaaт, си викaaт-глупa си и сличнo, и си мечтaaт зa љубoви. Не, не е првaтa љубoв еднa и единственa, љубoв, стрaст и пoчит мoжеш дa имaш вo секoе време, сaмo требa тoa дa гo бaрaш. Кoј си бaрa си нaoѓa, кoј брзa дa се oмaжи штo пoбргу oд кoјзнaе кoи причини еве штo гo снaoѓa.
    Кoлку е тoј неoдгoвoрен тoлку си и ти. И никoј не ти е крив. Дa си цврстa, стaбилнa и реaлизирaнa би ти реклa рaзведи се и бaрaј си тoa штo гo сaкaш. Вaкa aкo ти речaм сегa мoже уште вo пoгoлеми прoблеми дa те стaвaм (пoд претпoстaвкa нели декa ќе ме пoслушaш). Другa oпцијa е дa чекaш време дa пoмине, дa си нaјдете рaбoтa, дa пoчнете дa живеете кaкo вoзрaсни a не децa, пa мoжеби ќе нaјдете еден вo друг стрaст и нежнoст кoјa сегa недoстaсувa. Немa дa се гледaте тoлку честo, пo цел ден дoмa, пa мoже ќе пoчнете дa си недoстaсувaте. Кoгa излегувaш oд дoмa, рaбoтиш, се движиш сo луѓе, превземaш oдгoвoрнoсти, дoбивaш нa зрелoст и сo други oчи те гледa пaртнерoт oткoлку дa седиш пo цел ден дoмa и дa испрaвaш криви дрини. Oвa вaжи и зa двaјцaтa.

На akvarium, tina-63, mimiiiii и 27 други им се допаѓа ова.
  11. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Јас обично имам разбирање за сите, се трудам работите да ги гледам од туѓа гледна точка за да можам да направам правилно согледување на ситуацијата, ама тебе не можам да те разберам. Не си се омажила од љубов, не си се омажила за пари според она што го кажуваш, освен ако не се надеваш на парите на неговите родители, тогаш зошто????
    Тоа што фантазираш за твојот бивши и завидуваш на твојата свекрва на љубовта што ја има спрема сопругот треба да ти укаже на тоа дека нешто не е во ред меѓу вас. Искрено , мене зборот глупав-а ми е такво понижување, дури и кога лично имам мислење за некој дека има ограничен капацитет не го користам. Не би простила доколку партнерот ме нарече глупава. Ваква или таква тој те земал за животен сопатник и такви зборови меѓу партнери ми се дно. Ама очигледно нешто не штима меѓу вас. Или ти фантазираш зашто не се чувствуваш сакана и почитувана во бракот или тој така се однесува со тебе зашто не добива љубов од твоја страна. Три години сте во брак,не ден или два. Имаш две опции. Или да седнеш со сопругот и отворено да си кажете се што ви смета кај другиот, да работите на вашиот однос, да се потрудите да најдете работа, да се осамостоите, да бидете поодговорни, да имате обврска да створите дом, без разлика дали ќе живеете сами или со неговите родители, да не чекате некој да ви стави храна на маса или да се разведеш. Трето нема.Ама ако не се потрудите двајцата од вашиот брак ништо нема да биде.

На akvarium, ArmaniCode, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Погоре кажаа супер феминките, само едно сакам да ти укажам - свекрва ти НЕ Е ЗАЉУБЕНА во свекор ти, таа е од типот на жени ''лизни-мазни'' - од една страна му го креваат егото на мажот, за од друга да го вртат како сакаат ;) што и го прочитавме во твојот текст.
    Не идеализирај никого и ничија врска, гледај совземи се прво ти, после среди го односот со мажот ти, зошто кај да е, ќе ви пукне филмот од играњево брак и ќе почнете да шврљате на страна.

На akvarium, ArmaniCode, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Имам една таква во семејството секоја чест на твојот пост.:bow:

14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Да Ви кажам право незнам таквите жени дали се за критика или да им завидуваш на умешноста.
    Имам тава пријателка.Вие незнаете- ,,мезе,, си го прави мажот и,срце-мрце, и се е како таа ке намисли.
    Ете јас колку и да се трудам, мене на чело ми пишува дека некој не го сакам и точка.Незнам да се улизувам и можеби затоа не сум популарна во круговите на улизувачки.

Ова беше офф топиц..
    Во врска со проблемот на госпоѓата имам само да кажам да ги батали свекор и и свекрва и и да си гледа дома да си среди со мажот.Но, од напишаното ми се чини дека многу работи прерипала да ни напише овде па што и да кажеме нема да биде од помош.
    Таа него не го сака и тоа е доволно да се каже.
    КаТ-таТ овој веке раскринкан брак ке доживее крах.
    Не им посакувам такво нешто, многу тешки се тие работи, ама бракот си бара и компромис, жртви, почитување....(и да не бројам, сите знаеме што се треба), а тоа кај нив го нема.
    Плус мечтаењето по бивши ....но комент

На Hipster, joy1 и Daleron им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770

На snezan4e и Daleron им се допаѓа ова.
  16. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Nekoj clenovi tyka se prasuvaa zasto sum stapila vo brak, stapiv vo brak od ljubov no potoa nekako pocnaa problemive so soprugov, zasto edinec im e doma I go razgaluvaat, inace svekrva mi e uspesen advokat I zema visoka Plata, I pogresno nekoj razbraa deka taa e lizni mazni, bas naprotiv se odnesuva grubo kon maz I I sin I, samouverena e I ima Za sto da si bide zema amerikanska Plata vo drzavavkako nasava, imotna fam se Za toa ne mozam da se pozalam, inace mislam deka maz mi se poistovetyva so Majka si I od nea go zema toj negativen pr. I se odnesuva taka so mene. No ne e sekogas takov, toa se slucuva na momenti. sorry sto pisuvam na latinica od mob sum, pozz na site I fala

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    ^ Аха, па така кажи бе девојче дека си се омажила за да те чуваат.
    А што као ако не беа имотна фамилија ќе можеше да се пожалиш.
    Кажи си монетаризирана љубов.

Имала право да биде таква свекрвата затоа што зимала америчка плата во ваква држава.
    Ај тинк ви хев а голд дигер.

Мислам дека маж ти има право.

На awl, zekzeki, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    На светов има два вида на луѓе, писмени и неписмени. Ти види во кои се ставаш, ама замераката е тотално на место, зашто од 30 поста на еден немаш ставено точка, запирка, извичник , прашалник. За латиницата да не правиме муабет. Проста конструкција на реченица се учи во прво оделение и не е оправудување за игнорирање на основното правило во секоја синтакса во сите јазици низ целиот свет. Не е ова пишување на дијалект или на литературен па да се растргаме ко што се растргаме низ темите, туку за читкост. Глава ме заболе додека да ти ги прочитам мислењата и не би се трудела да одговарам на некој кој не почитува правила на форум.
    Си го реши проблемот, ти дадоа мислења, ги прифати не ги прифати твое е, со среќа нека ви е со несестата завршија маките за тебе на тоа поле. А како мислиш бизнис да водиш не ме интересира ама јас не би соработувала со трговец кој не знае точка и запирка како се става, посебно зашто знам дека во трговија има мал милион документи.

За муабетот на Бриџит, не знам навистина како не ја сфативте што сака да каже.
    Поискрен пост не сум прочитала одамна, од жена. Да од жена, воздрасна и во брак со години ми е посебно чудно.
    Поентата на муабетот беше да не се лупате многу во гради мене маж ми вака онака јас ќе го заколев, убиев на спиење или пак мојот неееееее бе, кај мојот никогаш такво нешто, мирен е ко бубаче само јас и никој друг. Тоа на секого може да се случи, тука не познава-тоа мене нема да ми се случи.
    Муабет од на мајка ми пријателките, жени еден куп кога идат во кафана којзае за што се' не праат муабет. Се запраиле мубает за стриптиз барови и као еднава што би рекол Шоиќ изненаѓена и увреѓена, маж и на патување кога бил влегол во стриптиз бар. Што понатака било не ме интересираше да дознам, само смешно ми беше следново, сите коментирале како не би биле зачудени да дознаат дека маж им влегол во стриптиз клуб само една искментирала, ау не Петко мој никад не би одел ќе се усрами нема да знае што прави. Сите и се изнасмале зашто не можеш никогаш со сто посто сигурност да тврдиш дека не бил зашто е маж и колку и да е мирен и фин(а добар е ко лебче) може и да бил во младоста или пак во старост да отиде. Сосема реален коментар си добила.

Второ и најбитно од се зборуваше за фантазирање, оние сексуални фантазии врз кои не се презема акција. Дали глумци, водителки, пеачки или комшики, сеедно, можни се кај секого. Извинете вие одите по улица со врзани очи или кога ќе видите некој глумец ептен сексипилен не ви е воопшто привлен, барем платонски да си речете ех колку е згоден? И така е колку и да го познаваш некој не можеш да му бидеш во глава и да му ги знаеш мислите 24/7. Не зборам за елементарно непознавање и недоверба. Туку за тие ситни мали фантазии кои се јавуваат во средновечната криза па и пред. Не за џабе постои таков термин. Ама нели тоа на нас не ни се дешава, затоа судовине се полно со бракоразводни парници после 20 години брак. Да, немојте да мислите дека само млади и незрели се разведуваат туку баш и они постари, позрели со животот проживеан изживеан. Има секакви случаи.
    Не и беше коментарот за девојката со мажот со бившата девојка туку општо. Неа и одговоривте она сама си донесе одлуда. Нема потреба од расфрлување со зборови од типот глупа ваква таква, она си знае што прави. Не ја правдам ама не сум и во кожа да и судам. Врсничка ми е по некоја глупа коинциденција ама далеку сме од слични животни приказни. Јас искрено сметам дека не морала да брза со брак на 20, но тоа за неа може е најдоброто и правилно решение. Јас варање не би оправдала ни во брак ни во врска и сметам дека тоа е огромна непочит и со тоа се рамниме со животните кои го ставаат секуалниот нагон на прво место а не едни највисоко еволуирани суштества со разум не само со емоции, таму доле.

Но секој си знае. Она решила да му даде шанса, што не може да е само погрешен одговор.
    Само убаво би било малку повеќе да си ги познаваме партнерите пред да стапиме на лудиот камен, од проста причина што барем за таквите нон сенс дискутабилни теми да не кубеме коси утре. Али и тоа не е секогаш доволно за да не се прават вакви глупости.
    Да девојко не да напраил глупост, ја оплескал до немај каде. Спиење на телефон со дечко/девојка/жена/маж не оправдувам тек пак со бивша. И јас бев во странство многу долг временски период, имаше периоди кога имав страшна носталгија па со родена мајка не правев муабет на скајп поише од 45 минути еднаш во четири дена, тек па секој ден по 2 саати на телефон. Зрели сте по некои ваши критериуми ама и не баш,тоа ми е класично тинејџерско понашање.

Последна измена: 10 април 2015
    На Maceto123, Ina Lina, НаталиЛили и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    A nesto kako predbracna kriza ima?:?: Mislam deka momentalno ja dozivuvam. Se odi kako sto treba, kako sto sakam, no me nervira taa negova rabota. Aman be covek. Kaj sme daleku, pa uste I ne mozeme da se slusneme asalno. Raboti prekuvremeno, raboti privatno, raboti za vikendi. A dobro znam deka za pari ne ti zapnalo. Milion pati zboruvavme na taa tema I veti deka e samo privremeno dodeka jas da dojdam. Se nadevam deka e taka. Zosto na zivci mi odi toj zapadnjacki sistem, utepuvaj se od rabota od jutra do sutra. Ke si go ispolni vetuvanjeto ili nema da e na arno.:shake:

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Mozi mu e dosadno bez tebe vo 4 zida sam zatvoren da e :) pa so rabota mozi mu e polesno em zarabotuva em mozi da smeni misli so kolegite:) ne se sekiraj:hug:

На Umbrella22 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.