Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Minnie 1 , според мене- тоа што е работлив е супер карактеристика. Немој да се нервираш за тоа. Мое мислење е дека секако поубава, позрела и постабилна врска ке имаш со таков човек, отколку со некој што чека од мама и тато и за кого ниедна работа на светото не е добра. Штом толку работи, значи снаодлив е. Снаодлив, вреден и работлив :) Нема зима за вас :lol: Само би те советувала, кога веке толку се вложува, биди му поддршка :) Не го нервирај ;) Радувај го, барем кога работи, да има насмевка на лицето ;)

На Umbrella22, <3 pleza4e <3, Waka-waka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    И мојот сопруг мн раб.Од дома работи доста често но тоа захтева психички да се предаде целосно .Некогаш е зафатен и по 13-14 часа од 24.Тешко е и за двајцата но да не е така сега не би имале ни своја кола ни стан.Благодарение на неговиот труд си го средивме животот.И тоа мн го ценам.Себично е да барам внимание кога гледам колку се он труди.
    Сега башка и двете деца се на негов товар до 2-3 напладне бидејки се вратив на раб.И кога он не се жали жално е јас тоа да го правам .

На TIGARCE86, tina-63, <3 pleza4e <3 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    97.014
    @Minnie 1 па најди си некој лежи лебу да те јадам и тогаш може на арно ќе е:^).
    Луѓето какви проблеми имаат, мене ова воопшто не ми личи на предбрачна криза. Некоја друга би барала таков, ама ете тебе не ти е погоден... Човекот е свесен дека ќе оформува семејство, па сака да работи повеќе во периодот додека фамилијата не е проширена, да створи нешто повеќе за понатаму кога стварно ќе има потреба од него по дома (во смисла околу помош со дете и обврски околу домот).
    Може сакаш да лежи само дома, да се гледате во очи и да се стискате, ама па некој треба и да печали. Зашто само од љубов и држење за раче не се живее.

На <3 pleza4e <3 и joy1 им се допаѓа ова.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jasno mi e mene toa, I srekna sum sto imam nekoj takov do mene. No, ova ke bide golema promena za mene I samo sakam da bide malku poveke so mene dodeka da se prilagodam I da si najdam rabota. Potrebna mi e mala pomos zosto me ocekuva golema promena I zivot vo nepoznato mesto.Sekako deka e ubavo sto se trudi I sto e vreden, no barem na pocetokot da imam pogolema podrska od
    nego za da mozam polesno da go prifatam toa.:|
    A i ne e rabotava samo pari da imame, a da nemame vreme za sebe.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    Повекето млади не се свесни за ова дур не им дојде густо.Не се свесни колку трошкови излегуваат и колку напор,труд,подршка треба да се даде за да опстои еден брак.

На samovila.red., <3 pleza4e <3, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    97.014
    Колку што треба тој да ти помогне, треба и ти сама да си помогнеш во процесот на самата адаптација. Тој не може да ја остави работата, а ти ќе мораш да најдеш начин за пополнување на времето додека не се вработиш. Курс за да го научиш јазикот, некоја физичка активност (како пилатес, јога, аеробик), па има обврски и во домот ако ти се работи и ете ти. Ем ќе вложуваш во себе, ем ќе склопиш и некое пријателство кое никако не е на одмет во нова средина. Ќе дојде викенд и ќе имате време пак за љубов, прошетки и други заеднички активности.
    Колку побрзо го сфатиш ова, толку полесно ќе ти биде и на тебе, а ќе му олесниш и на него во смисла да не мора цело време дури работи и тебе да те мисли.

Aх, @joy1 знаеш како викаат - нашле, па зашле.

Последна измена: 28 мај 2015
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Taka I si planirav, vozacki da polagam, za jazikot da polagam I ke se zanimavam so podgotovka na vencavkata tamu. Za pocetok taka ke bide.

9. Alexandrina

Alexandrina Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    23
    Здраво! Нова сум на форумот, незнам кај грешам и затоа сакав да го споделам со вас. Можеби од друг агол подобро се гледаат работиве, па ќе ми дадете некој совет.
    Во брак сум веќе 6 год. и 3 год. претходно во врска. Уште пред да почнеме врска, имав големи симатии кон него итн, итн и се тоа се заврши во врска и брак од љубов. Во последно време, да неречам последниве 4-5 год. толку навреди добивам од него што не ми е јасно што се случува, мислам дека не е истиот човек во кој бев заљубено и имавме идеална врска. Живееме сами во стан и од никого не зависиме. Како мала мислев дека луѓето што имаат завршено факултет се многу културни и воспитани. Двајцате сме со високо образование (не потценувам и не навредувам никого, ниту школа, ниту струка) туку само за да кажам што навреди добивам: глупачо, свињо (не сум дебела, педантна сум, чистам одржавам хигиена, како што е ред), мечко (дури и детево почна да ми вика- ти си мечка, бегај тамо мечко една), крава-милка, гнасо, се нешто му смета ако направам, ако после ручек веднаш не сум ги измила садовите веднаш приговара, ако не сум изгасила светло, или вратата од соба останала отворена, а треба да е затворена, дури ако не се согласувам со неговото мислење ми вели - штом не ти одговара оди си од овде, без никакви причини ќе почне да вика, да урла, се некој му смета, те комшии, те гости кај комшии... Многу пати пати ке се задржам на работа до 6-7 , па ќе ми рече , не мораше ниту да си доаѓаш, остани си таму, често носам документи од работа и дома до доцна работам, па кога ќе си легнам може да се случи неколку саата да не се поместам, па ми вика, ау па ти жива си, јас мислам си умрела, ако дремнам после ручек ми вика, ајде оди на вечните почивачишта,... и неможам да набројувам уште што не. Среќа, не ме тепа.
    Прво на почетокот мислев се зеза со такви префрлања, но пота почнаа да стануваат се почести и почести, дури и груби, сега и секојдневни, се гнасам што ги пишувам, а неможам ни да замислам некому да ги упатам. Колку пати сум го прашувала, што ти е бре човеку, зашто вакви однесувања и зборови, а тој само ќе ми рече ако не ти одговара оди си, земи го детево и одете си. Му велам, па детево не е само мое, колку е мое толку е и твое. Знам дека нема друга, не излегува после работа не го крие телефонот и др. пропратни работи кога како некој кога си ја има мувата на капата. Јас со патријархално воспитање, не помислувам на друг освен него, а ако дојде ред да се разведам несакам ни м од машко да видам. Почнав и да размислувам да се разведам, само што платава што ја земам нема да ми биде доволна за плаќање стан и режиски трошоци.
    Жал ми е за детенцево, да не поминува низ вакви патешествија. Да не беше тоа, јас одамна ќе си заминев, него викам ајде ќе се сменат работиве. Со таквото негово однесување почнав да се повлекувам, помалку комуницираме веќе немаме ниту заеднички теми на муабет, само од причина да не ме навредува и да не урла ако не се согласувам со неговите ставови.
    И со другарките праев муабет што би ми советувале, ги прашував дали и нив ги вреѓаат вака сопрузите, како што добивам јас. И тие се ужаснати од целава ситуација, ми викаат прај муабет.
    Бидејки гледам дека има на форумов и машкии членови, сакам да ги прашам дали некогаш рекле или помислиле да речат на сопругите вакво нешто?
    Би ви била благодарна за некој пријателски совет.

10. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Сигурно животот на маж ти му е досаден а ти какко што гледам имаш некоја добра работа ако си нешто повеќе од него ќе те вреѓа и неговата цел е да те омаложува за тој да се чуствува посилно и побитно

На tessie и Alexandrina им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Убаво те посоветувале другарките, седни со него и отворено разговарај ! Кажи му дека ти пречат неговите постојани навреди и префрлања без причина ( ако е без причина ) и настојувај да ти каже што точно е неговиот проблем со тебе, па така недолично да се однесува. Бракот ако сакаш да си го задржиш, мораш да разговараш со него. На крај на краиштата, заради детето и неговата иднина, расчисти со маж ти поскоро. Децата се впиваат и гледаат, а и самата си потврди дека дури и го копира твојот сопруг во навредите.

На tessie, Alexandrina и karak им се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Razgovor razgovor i samo razgovor. Se drugo e dzabe. Sednete i dobro analizirajte od kade poteknuva problemot. Mora da ima start i nekoja pricina. Se naddvam vo vrska bil sosema drug covek. Ako bil istiot togas vinata e vo tebe. Znaci ke sednete kako vozrasni osobi da si napravite dva reda moabet i objasni mu deka ako ne ide celava situacija ke si zamines. Znaes voopsto ne e sramota da i toj ti pomaga vo domot da posle rabota zaedno sredite se i zaminete vo bliskiot park ili prijateli. Da se zblizite malku i ja vratite magijata na brakot. Ako ne slovodno edno bracno sovetuvaliste i razvod znaes sama kaza deka si patrijahalno vospitana a toa znacin razvod nikako a toj toa i te kako go znae mu odgovara da se ponasa i te omalovazuva. No koga ti ke imas svoe jas za ona sto stvarno ti sto go sakas a ne komsiite togas rabotite ke trgnat vo drug pravec

На tessie, Dust и Alexandrina им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Имаме еден пар пријатели вакви, тој така се однесува со неа и пред други, а таа кутрата, па и ние со неа, се правиме демек шала е, зезанции, па со сила се смееме ко неарни да избегнеме непријатни ситуации.
    Каков разговор, со ваков како него разговор не помага. Или да си заминеш за почеток кај родители ако постои можност, или да пробаш погрубо. Тој е навикнат да ќутиш само да не го провоцираш да нема кавги па затоа се повеќе безобразен станува. Не се плаши од кавги и урлања, на секое негово пререкување за глупости спротиставувај се, ако тој урла урлај и ти, немој да му служиш како боксерска вреќа. Може и него ќе му здосади од викања и кавги па ќе си го подвие опашот и ќе посака помирна атмосфера.
    Ако и тоа не бива, не знам. Јас така ни ден не би издржала. Од толку мажи на светов што може во раце да те носат, да останеш со ваков е лудило.

На slobodka, Heidi, TIGARCE86 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.670
    Допаѓања:
    35.485
    Не би да те разочарувам, ама штом ти рекол оди си и земи го детево... што да се каже :^) Едно е тебе да не те сака, ама детето бре! Па уште и да си одите!
    Мене целово однесување ми личи како да има друга. Сигурна ли си дека нема?
    Како и да е, јас иднина во вашиов брак не гледам. Дај Боже да грешам и да ги надминете проблемите ;)

На tessie, Alexandrina, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Има друга и има сосема друг мобилен со кој комуницира со неа.Постоечкиов кој стои на комода е ,,чист,,
    Ова од горко искуство.

На stetoskop, tessie и Alexandrina им се допаѓа ова.
  16. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Незнам зошто мислење на машки член ти е покомпетентно за совет во твојава ситуација ?
    Или се зезаш со постов како и куп други кои отвораат профили и ги замајуваат членовите тука со теми за совети ?!

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Совет мој ти е да смогнеш сила и да расчистиш во што е проблемот, кажи му дека сакаш пред да се растури овој брак да знаеш каде бил проблемот, ко он има проблем дали психички или на работа нешто понуди се да помогнеш а ако одбие да разговара речи му дека ти не си корпа за отпадоци и не си раснета во контејнер па да трпиш такви омаловажувања.Види како ке биде а ако не собери парталите и врти друга страна од животот, тешко е но мора за твое подобро а после ке си речеш колку си била будала што не си отишла порано.Друго што сакам од искуство да кажам е дека јас кога се карам со мажми се правиме пеартали, како да се такмичиме кој ке каже најпогрдно и највулгарно, ме брка од дома, пцуење итд но после тој ураган се се смирува, некогаш сме лути и не збориме и по пет дена но сепак онаа љубов некоја останата ке не смири и после како гулапчиња продолжуваме до некој пак лош ден кога ке ни се спојат жичките.како и да е, бидејќи незнам како ви е во секс.односи, дали имате тука љубов,страст,незнаеме каков е спрема детето и лошо ке биде сега ние да даваме совети без да ја видиме другата страна.

На Alexandrina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Дефинитивно има друга. Според напишаното типчево си клецка некаде на страна, а ти си му само боксерска вреќа. Не, не не сакам да те разочарам, ама мене така ми стојат работите. Кај него спрема тебе нема ни љубов ни почитување. Те советуваат да разговараш со него, нема да успееш ниту да го започнеш разговорот веднаш ќе те откачи, ах мори моме, знам во каков пекол живееш.

На tessie и Alexandrina им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.388
    Допаѓања:
    171.622
    Е таман кога ке почне да разгорава со него за оваа ситуација ке стане жустро ке се изпокараат и ек ја избрка од дома гарант и тоа се ради тоа што тој има друга гарант запален е по некоја моментална и ти си му само терет неможе да те поднесува
    телефонот муе чист и оставен ан маса комода нон стоп ради тоа што е сигурен во тој мобилен ама оди пребарај му ја колата или кај штоработе ако има биро пребарај му ако не најдеш мобилен да ме плукнеш тука пред сите
    Збери сили и кажи му да си смени понашање и ако ен те сака нека не те сака ама да те почитува дете си му родила ако и така не бива пакуј се и бегај додека е по со врем оти у блиска иднина и котек ке почне да има

На tessie, Alexandrina и referentka им се допаѓа ова.
  20. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Кризата во бракот се решава со секс ако не помогне тоа барај нов 8)

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.