Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    - Не обрнувај внимание на секој коментар... Уште тоа фали да ти се уврти во глава дека има швалерка....цццц - Какви гадови луѓе, нелуѓе сме значи...

На vitamina и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Ne mora da znaci deka ima svalerka,odma so komentarite uste da mozese preku femina da se razveduva,pola ke gi razvedevte sto baraat sovet.Probaj so razgovor,procitav predhodno si napisala deka sama si zboruvas sama si slusas,toa e loso vo brakot.Predlozi mu za vikend da ispadnete nekade,sami ti i toj,razgovaraj otvoreno kazi sto ti preci i dokolku ne se smeni ke prezemes drugi merki,no gledaj da ne bide kazano vo ton kako da mu se zakanuvas,mozebi ima nekoja maka,moze nesto go mace so rabota,zdravje nedaj boze. Se nadevam ke se sredi problemot.

На VladeMila, Independiente и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @westt Уште сега оди прашај го во што е работата, нема друг начин да знаеш што и како е.
    @Independiente Тоа се вика реалност. Не е нешто невозможно. На вакви теми подобро искрени, отколку да и речеме "абе период му е, во пубертет е, 99% сигурно ништо не е, не се секирај".

На blueberry93, Bridget и okcenzi им се допаѓа ова.
  4. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Ne znam,pretpostavuvam.I jas imam eden takov po doma koj cepka vo telefon ama ko ke mu recam deka mi smeta,sednuva i mu kazuvam deka baram vnimanie.Da me ignorira da mu e seedno za mene prvo bi me asociralo na toa deka ima druga.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Пробај нешто да смениш, незнам,викни посилно може не слуша човекот, дај му до знаење дека ти треба дека те боли тоа однесување,крај краева премини и до некоја подрастична мерка, дај му до знање дека не си кукла на излог, реагирај бе со прости зборови,не седи да чекаш и само прашања да ги се вртат во мозокот, пробај да ги најдеш одговороте ангажирај се, ако не ти кој?!

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ако не можеш да го убедиш човекот дека треба да разговарате, сериозно, да не сака еден саат на неутрален простор да направи три четири реда муабет, да се дојде до некое разбирање на кој што му е, што му фали, и да се договорат двајцата како ќе пробаат напред, ако такво нешто не е изводливо, ова е веќе сериозно, помош треба од некој кого незаинтересираниот би се заинтересирал да го послуша. Конфидант. И медијатор да игра. Мора да се дојде до муабет ако нешто ќе да се смени. Претпоставки се најмалку потребни, уште помалку корисни.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    @westt не знам каков тип е твојот маж.Јас зборам од искуство ако е таков по карактер нема шанси да го смениш Многу добро знам што значи кога се враќа пијан,кога не ги погледнува ни децата ни тебе,кога се друго му е побитно од вас,нема никаква одговорност.Не знам колку време сте биле во врска пред бракот,ако и тогаш така се однесувал нема да се промени.
    Имаш избор да го напуштитиш или да останеш како мене.да се бориш за децата .Ама исходот од таа борба нема да биде поволен,секогаш ќе има во тебе жарче што гори од страв да не се повтори.Можат да поминат месеци и години,дури не го совладаат годините,да клекне.Ене го мојов сега сака да пие ама не му држи газот.
    Споделив со тебе мое искуство.Не значи дека тоа ќе биде така кај тебе.Можеби на твојот му фали пристап,разговор.Ако има кој да ти го почува детето некој саат посвети му се,кажи му што ти пречи.
    Ти посакувам среќа,да си го решиш проблемот .Некако кога прочитам дека сопругот знае да се напие често,ме фаќа морница,од непријатност.

На Ethrnity и vitamina им се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Jas pak gi sogleduvam rabotite od drug aspekt. Za svalerki ne razgovaram toa mi e nisko, prasanjeto mi e kolkavo e maloto, dali ti mu posvetuvas dovolno vnimanie. Rucek tintranje kako pred poraganjeto i faktot deka i kaj mazite se javuva stravot od nepoznatoto pregolemite obvrski i ete nedajboze odbivanjeto na seks pricina deteto i umorot. Da se slucuva da se padne vo depresija i seto toa da rezultira so tvoevo navedeno. Zatoa posociv razgovor od tipot zasto se promeni i daj da napravime nesto da bide ok. Pred se i ti si znaes kolku i od koga e takov sto sepak vremenskiot period ili moze da dade zagrizuvacki aspekti na problemot ili ako e sega na kratko samo bi trebalo da e minliva faza prosledena so strav. Ako sakas i malki poopsirno za problemot

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Дa е ќутлив тип нa чoвек, немa мнoгу дa збoри нo ќе биде тукa, сo вaс.Дaли ќе гледaте тв или ќе зјaпaте вo мoбилни, вo истa сoбa ќе сте. Зa викенд зaеднo ќе шетaте. Дa имa некoј прoблем oд тип рaбoтa, финaнсии и сличнo, би кaжaл, зoштo дa не. Дa е вo депресијa и зa викенди би се влечел пo дoмa и би спиел пo цел ден a не дa шетa. Штoм бегa oд вaс a не кaжувa зoштo, не е дaлеку oд умoт дa е нештo штo не се кaжувa, нa пример другa. Штo сте тoлку зaчудени и згрoзени oд oвaa претпoстaвкa, кo дa неверствaтa нa другa плaнетa се случувaaт. Или не му е убaвo сo вaс дoмa, жaлнo нo честo вистинитo.
    Ќе прoбувaш нoрмaлнo дa рaзгoвaрaш, нo aкo вaкa е веќе дoлгo и не дoпирaaт твoите збoрoви дo негo, не знaм штo дa ти кaжaм. Акo не сaкaш рaзвoд, гледaј се себе, гледaј си гo дететo, и терaј си свoј живoт.

На evangelina.ina, blueberry93, Daydream и 8 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Коментарот за друга си беше на место,тоа и сите го помисливме да бидеме реални. Но зборот беше што не е убаво да се "испука така" баш на тој начин, бидејки не ја знаеме жената, а и греота е така да ја додираме до сржта.

Вест, постои можност за такво нешто, не дека не, бридгет убаво ти кажа ако ти чини да останеш во таков брак добро, ќе молчиш и ќе трпиш друг излез немаш, ако не ти чини тогаш избори се, стисни заби и пробај да застанеш на свои нозе.

Сите вие спомнавте разговор, но свесни сте дека не сите луѓе разговараат? Свесни сте дека човекот става се на игнор? Каков разговор вие сакате овде кога човекот мува не го лази за жена му и сопственото дете.

На MargaritaD^2, Ethrnity и okcenzi им се допаѓа ова.
  11. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Koga i da sednam da razgovaram toj ne me ni slusa si gleda vo kompjuter ili ako zastane da me slusa se smrstuva i samo jas si znoram a on do odgovor Dobro. Ako mu rečam ajde mene ne mi obrnuvaš pažnje Ama deteto so e krivo pa jas ne go donesov od doma posveti mu se. On mi odgovara so jas cel den ne lezev rabotev kako jas cel den sama so dete muvi tepam. Znaci bukbalno sama od ko se rodi maliot ,straite noke go pricuvuvat edvaj da se izbanjam ili da jadam.

12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @westt Биди подрастична. Тоа ти е детско однесување. Ќе се налутел и ќе си станел и ти до таму, да не му биде лошо на "детето". Абе ајде. Постави му "ултиматум". Или да седнете да разговарате како луѓе да или крај. Да видиш како ќе реагира. Очигледно со мило не му одговара на човекот.
    Па аман, имате дете!

На vitamina, blueberry93, karak и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Човеков изгледа премногу здраво за готово го сфатил вашиот брак и поимот семејство.Ете ти си тука,му гледаш куќа,му чуваш дете ,што и да направи најверојатно ти си таа што попушта прва.Си пробала со мирен разговор гледаш не оди, ти му зборуваш ама изгледа канта тропа.Така сакаш?Така нека биде!Пробај одреден период и смени малце тактика,па види како ќе реагира.Дотерај се,детето за рака и на шетање не, мора секој ден да го пречекуваш со филџан кафе на врата кога си доаѓа од работа.Нека го осети малце и твоето отсуство ,можеби ќе се освести!

На vitamina, VladeMila, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Najprvo probav so lutina ne mu zborev 4 dena nekako pomogna vcera otkako se vrati doma celo vreme so deteto go pomina. Ama uste ne mu popustam stom ova pali vaka ke bide dodeka ne se podispravi. A voedno ke ja probam I ovaataktika na Ethrnity. Porano ne izlegivav od vrata ako ne sum nasminkana ili doterana pa tToa mu smetase na mm I prestanav da se sminkam I doteruvam. Ama sega azr maana maliot sekogas mi vika mamo nasminkaj se poubava si taka. Malo e Ama bistro si zboruva sve.

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Некои мажи едноставно се такви,дури не му нацрташ нема изгледи да сфатат некои нешта кои се очигледни.Гледам има знаци на подобрување па,терај така!Треба само да знаеш кое дугме да се притиснеш и решена работа:D
    Во врска со шминкањето,јас лично не дозволувам никој да се меша во мојот избор.Шминкањето е една од активностите во личен простор!Дали ќе се шминкам или не, која сенка ќе ја употребам зависи само од мене, моменталното расположение и од никој друг.Јас се шминкам за себеси,а,не за другите.!
    Пробале и мене да ми забранат,ми приговарале ,ама кој ги шиша бре...уште за тоа ли треба некој да ми кажува:emo:

16. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    439
    poleka, ne e bas taka, moze da ima svalerka no ne mora da znaci, od maski aspekt gledano , da moze da e druga vo prasanje no togas koga ke dojde doma ke se preprava deka e se ok, najverojatno e nekoj problem na rabota ili nekoj finansiski problem, rata,zaem i slicno.. pa nesaka da ve opteretuva, a plus vikas pijan se vraka, toa znaci nema svalerka e da ne te razocaruvam ama moze zaljuben e u nekoja i taa ne mu vozvraka pa se go nervira i pijan doaga.. no moze da e finansiski problem, raberi odokolu sto e pa pocni razgovor, no so resenie da ponudis ne samo sto te maci, sto te maci-taka ke go nerviras samo.

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Водење војна и мали победи со лутење, избегнување, не зборување, не е решение на долги стази. Иако моментално резултатот изгледа како подобрување. Оптичка илузија.

На evangelina.ina, Annath, Nova и 6 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Tocno
    Ne e ova vojna pa aj taktika ke sproveduvame
    Pa i taktika procitana na forum
    Od ovde moze da se soberat samo razni mislenja i ako si pametna da sumiras i da razmislis sto ponataka
    Brakot ne e rozeva boja

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, evangelina.ina, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    439
    mnogu si umna be -)))))

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Таа одамна е помирена со фактот дека мажот не ја е...., па вие советувајте колку сакате, ќе седи и ќе чмае во брак поради околината и селото во кое што живее.
    Нели детето ќе биде осудено ако се разведе. Нека с..... Бесчуствотелна сум, ама таа сум пореална од сите вас и од неа.

На okcenzi, ALISA0000 и vitamina им се допаѓа ова.