Криза во бракот

Discussion in 'Брак' started by sweeteva, Oct 21, 2010.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

@yoyoo врз основ на твоите постови јас заклучив дека ти немаш веродостојни докази дека жена ти те изневерувала. Си потчул си склопил некој коцки од туѓ разум но тоа и баш не ми изгледа најверодостојно за да се оформи еден доказ за неверство.
    Згора на се шамариве и не ти требале, со сево ова ти само си се докажал дека си ископлексирана личност што го слуша и разбира народот а не и својата жена.
    Како и да е, што и да направила (ако направила) шамарите не се изговор и решение за проблемот, постојат соодветни решенија во случајот а не шамари и дрскост.
    Оваа ваша сторија ми изгледа надалеку испобркана и некомплетна зачинета со тетки, стринки и рекли казали од народот.
    Може си во право со сторијата а може и не си, не знам, но како и да е шамарот не е решение за ниту една работа во животот.

rose60, okcenzi, kukla21 and 2 others like this.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Што се нема да прочитам.
    За јакиов тепач што ги пратил и жената и ДЕТЕТО кај нејзината мама нема ич да коментирам дека ке пишам нешто што не е за на јавен форум.
    За феминката која кажува дека мажот и забранува да оди кај мајка и, нека го потсети кој ја изгледал, родил. чувал и што е најчиста љубов на светот. Какви мажи сељаци има, тоа чудо едно. Да ми забрани да одам кај мајка ми, нема да ја погледнам мајка му, а не пак кафе да и сварам.

rose60, kikin, crimson and 11 others like this.
  3. ilyan

ilyan Популарен член

Kako prvo kako moze da mi BRANI,nema da doceka da mu se odmazduvam na majka mu bidejki ne go poznavam toj zbor NESMEES! Jas sum dovolno svesna I znam sto treba,a sto ne vo daden moment. Od vakvi kreteni mi se gadi,jas da sum na mesto od zena mu bi go prijavila u policija pa neka se cesa,bitanga niedna. Izvinete na izrazive no navistina me pogoduvaat vakvi raboti.

blueberry93 and Petar80 like this.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Па кој заслужил нека јаде шамари. И јас да имам маж и да го изневерувам сигурно ќе очекувам и боксови, исто и мажите заслужуваат по еден цреп во глава ако те изневерил.
    Значи семејно насилство е од чиста мира да земе да те истепа некој, ама ако со сила си бараш и предизвикуваш ќе си добиеш, не од мажот или жената па и на улица да закачиш некој ќе те затепа.
    Не може да очекуваме да не гали некој кој вложувал во нас а сме го направиле будала или мајмун и дознал за тоа.
    За тоа пред било кој да направи нешто нека се позмисли за последиците.

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ако го изневерам нека ме остави, ако ме изневери ке го оставам, нема што шамаари и боксови да лупаме.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Да се надоврзам само со @okcenzi што би ви сменил тој шамар, бокс, лупање од земја и кубање коса?
    Ништо, освен епитет на мазохист и насилник.

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Па сите што тепаат имаат ист одговор-си го бараше. Кое е мерилото според кое една жена си го бара друга не?
    Не ми се верува дека вакви гнасотии и оправдувања за ќотек кон жени читам баш од жени. Ужас.

8. Elissa

Elissa Форумски идол

Убаво кажав пред да направи човек намерна грешка треба убаво да размисли за се она што може да го снајде.

Petar80 likes this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Ова е битен момент.Зошто господинот @yoyoo не се запраша и размисли што тоа таа барала на страна?
    Мислам пред да ја дигне раката и да почне да шамара.
    Остави ја човеку,разведи се ако си сигурен или се сомневаш во неверство,ама да лупаш 2 шамара а можеби се 20 за мене е нечовечно.Си има и име се вика насилство во бракот.Додека неверството е неморално но не и законски казниво.
    @Outlook не разбирам зошто да не поседиш кај мајка ти?Ќе приумре ли ако неколку дена не пиете кафе наутро.
    Не ги разбирам јас овие стеги,не!

rose60, SuperGirl24, Annath and 6 others like this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Да слушнам дека некоја добила два шамара оти ручекот го загорила, и друга два шамара оти две години некого лажела и изневерувала, погоди за која ич уво нема да ме боли. Не оправдувам насилство нормално, ама во вториот случај повеќе жал ќе ми е што тој будала може да одговара пред закон за тие два шамара, таа за своето не.

theboy, rose60, theowndemon and 2 others like this.
  11. yoyoo

yoyoo Активен член

Гледам дека сите се напаливте моми за двата шамара по правило беше 1 шамар не два али нема веза кој беше мек и беше воспитна а не насилни прво и прво не ја знаете причината зошто како што, многу работи ми се собраа од нејзе многу лаги и невистини како снемување од дома накит,прстења,ланчиња нешто шушкања околу неверство и капак на се ми беше кредитната картичка која ја појма сум немал се додека случајно и не открив дека ме однела во минус 500 евра и има и други работи кој дури и не ми текнуваат

Petar80 likes this.
  12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Кој си ти да ја воспитуваш и да и судиш на жена ти? Како би ти било да дојде некој покрупен маж од тебе и да ти влепи неколку меки и воспитни шамари?
    Ако крадела,проневерила пари и слично,оди викни си полиција или плачи зошто си бил доволно глупав да те извози така. Наместо неа,требало сам на себе да си ги влепиш тие шамари и да се освестиш што правиш и како тоа во иднина ќе влијае на животот на твоите деца.

13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Е сеа навистина ме нажали и се “оправда“.
    @Waka-waka за првите 2 реченици да можев и 12 пати ке стиснев „ми се допаѓа“

rose60 and Petar80 like this.
  14. yoyoo

yoyoo Активен член

Ја незнам што повеќе ке објаснувам на жени, за родена жена да викам полиција ? WTF ??? Па не сум ја циркузант, на секој некогаш му пукнал филмот во моментот и тоа е тоа, ја си ги решив сите проблемите со сопругата, на фин и убав начин може и ја сум избрзал и во моментот не сум размислил, како и да е сопругата од мене никогаш за ништо не и беше забрането и се и беше дозволено ништо не сум и скратил и не и кратам,
    може ја што сум бил толку фин и тоа ми го направила незнам како и да е битно се заврши. Али не ми е јасно зошто не ми кажувала туку криела од мене па нели сме брачен пар каков е тој брачен пар ако еден од друг си работиме нешто зад грб

Petar80 likes this.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Јојо ние никаде не ја оправдавме жена ти, зошто се браниш оддалеку?
    Поентата на жените овде е дека проблемите не се решаваат со насилство туку со човечки соодветни решенија.

rose60, DVAANGELA and Petar80 like this.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Не сум тип на човек што трпи стеги, не се работеше за стега. Се веривме и јас останав кај моите неколку месеци, повеќе бев дома отколку таму и ова кога се подналути беше набрзо по свадбата, неколку дена кога конечно се вселивме заедно. Еднаш ми рече и толку беше доволно, после тоа тој сам ми викаше да одиме иако некогаш бев уморна и не ми се мрдаше ама бремена бев и да не ме мислеле моите одевме.Не ме разбирајте погршно повторно, набрзо јас веќе тоа го чуствував како дом, сами бевме и не ми се ни одеше многу кај моите. Лошо ме разбравте, а да не зборам типов што се осоколи да си каже дека ја мавнал жена му.

Petar80 likes this.
  17. yoyoo

yoyoo Активен член

Ја нигде не покажав насилство нити сум ја тепал ниту сум и искршил ребра нити па сум ја отекол, не се правдам ја за ништо ја ниту најмалце не сум насилник нити па силеџија а вие шамарот го истумачивте како кршење раце нозе корнење за коси корнење дома врати трескање регали и незнам уште што :D

Petar80 likes this.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

И се смееш уште ? Ти удрил ли некој шамар откако веќе не си дете? Ако ти удрил опишини како си го доживеал тоа, те молам. А потоа ќе дискутираме и ќе се заблагодариме што не си ја смачкал и дирек на клиника. Може ?

rose60, tessie, SuperGirl24 and 4 others like this.
  19. yoyoo

yoyoo Активен член

Ок моми ја повеќе нема што да дискутирам веќе тука со вас или па да се правдам си напишав мое мислење и околу проблемите кој ги имав и тоа е тоа, незнам ме нападнавте како да сум педофил

20. Outlook

Outlook Популарен член

Педофил ??????? жив би распнала таков, не се споредувај со такво нешто ... не знам дали да се смеам или ...

Petar80 likes this.