Нели ќе се разведеше, нели донесе таква одлука? Само едно да те прашам: при толку понижувања како легнуваш со маж ти? Нели ти е гадно, одвратно?
Ah lesno e ova da se prasa koga se nema emocii. Jas go sakam nego t.e. toa sto go soznav za nego vo vrska. Vo brak se smeni se. Ama koga imas emocii tesko e da si priznaes deka ne e istiot covek vo brak kakov sto bil vo vrksa. Ti se motaat milion prasalnici niz glava. I ne ne mi egadno i odvratno. Zosto edinstveno vo krevet on stapuva vo kontakt so svoite emocii koi pokazuvaat deka me saka,no egoto masko i mesanjeto na negovite go tera otkako ash ke gi snema emociite po vodenje ljubov da se pravi maz vo kuka, da me stava ispod sebe za da se dokazuva pred mene,nadvor nemoze da go pravi toa i pred negovite a pred mene se mu se moze. Se sum mu dopustila po smetka na pregolemo sebepovreduvanje. Inaku nadezta me vodi da veruvam deka ke sfati kolku loso i sebe si i mene mi pravi,no dzabe uste poveke me povreduva. Sto i da pravam ne me razbira. Misli brakov e detska igra koga ke ti se zdosadi ke si se svrtis so drugite drugarcinja i ke si igras druga igrica(citaj vo slucajov toa se negovite).
Сакаш да кажеш дека го чекаш сам да се свесне? Кој чекал се уморил од чекање..... Го сакаш? Виши мослам џабе пишуваш и ги оптеретуваш темиве кога не читаш совети и тераш по свое... Немаш самопочит, немаш достоинство..... Ондак продолжи да живееш како што си одлучила и не кукај тука!!!
Јас редко коментирам во темава ама читам и пратам одамна проблемот на виши и конечно ке ипрепорачам на виши дека е време за психијатар ова шт она го праве со себе е вон сите граници на нормалното
Господ нека ми прости ама ваков ментален склоп само тука видов, ова веќе е болест, некоја тешка психоза, да уживаш додека те понижуваат, да уживаш во секс со човек што те малтретира е тешка ретардација!!!!
@vichy љубовта не е само во кревет без разлика дали станува збор за секс или за тие 8 сааати што ги спиете па не се карате. Џабе таква љубов ако остатокот од денот вие очи си вадите. И доста со тоа дека го сакаш, јас сум цврсто убедена дека таков човек не сакаш само слепо се држиш до некој идеал што можеби некогаш сте го имале во вид на љубов и разбирање. Можеби е страв , можеби е срам тоа , можеби сепак после се имаш придобивки некои од тој брак па не сакаш да се тргнеш на страна но љубов дефинитивно не е. И сама кажуваш дека тој со неговите постапки не покажува дека те сака, не знам како можеш да бидеш со некој кој не те сака. Мене лично би ми сметало тоа, со сила убавина да правам. До кога ке го чекаш да се смени, додека не напуните 50 години и ви помине младоста и животот? Теле се мења вол не ! Кога некој некого сака нема до толку да потпага под влијание ни на мајка ни на татко ни на брат ни на баба. Да факт е дека сите ние сме под влијание на родителите и го цениме нивното мислење ама па и сите знаеме да пресечеме во дадена ситуација ако сметаме дека треба да се пресече. Он пошто не те сака нејке да пресече со мајка му како што наведуваш дека она е главниот проблем во вашиот брак. Но после постовиве ни таа веке не е проблемот колку што е тој проблемот бидејки нејке да стори ништо за да вие функционирате како што треба да функционираат двајца во брак кои се сакаат !
Ситуацијава веќе од тргична настанува комична .. Значи тој ја сака само додека е в кревет со нејзе а стане веќе не ја сака бидејки мајкаму позади грб му пика црвени конци и му бдее со кандило за црни магии! Е не сум знаела дека љубовта цвета само во креветот, а уште помалку дека само сексот претставува таа волшебна љубов и взаемна хемија која што ги "држи во брак".
Visi abe ti uste ne se razvede? Jas mislev ti dojde umot ama nisto.. Samo lugeto ovde prstite gi zabole kucajki za da ti pomognat so soveti za da go reses nekako problemot. Ama izgleda zeno ti imas mnogu pogolemi problemi od onie vo brakot.Se slozuvam so @ALISA0000 ,tebe ti treba strucna pomos cim obozavas da te ponizuvaat i povreduvaat.
Razbiram deka e dobronamerno sovetuvano da pobaram strucna pomos.Lani moite me odnesoa na konsultacija kaj najstrucen vo drzavava i mi rece ako sakas da prodolzis samo donesi mi go soprugot na 5min da porazgovaram so nego. Odbi i izricito mi naredi nikako po doktori. Ne mi treba psihijatar da mi kaze tvojot brak ne e brak. Jasno mi e. Mojov brak e pagnje od helikopter bez podobran. Sega sum do migot pred zalepuvanje na zemja. Macno mi e i zatoa pisuvam. Ke mi pomine. Koj minal niz tezok razvod i periodot pred razvodot znae sto opisuvam. Jas vo mnogu navrati ismam kazano ona sto go vidov ovie 4god.nitu go ocekuvav od nego,nitu od negovite(luge na mesto se prikazuvaa) nitu go posakuvam na najgolem neprijatel. No takov e zivotot. Poln so teski iskusenija.
Зборувај девојче со родителите со другарки, пријателки, роднини...овде не читаш не слушаш што те советуваат. Не си ги троши годините, не се мачи со постапки за зачнување...греота си и ти и тоа дете кое би се родило.
@vichy јас не мислам дека нешто грешиш. Терај си како мислиш дека е најдобро. Не гледам зошто на некои би им сметало ако овде си ја олесниш душата. Можеби треба да пробаш да го придобиеш маж ти на твоја страна. Никој не сака кога некој е против неговите родители, затоа не пробувај да го убедиш дека нешто грешат неговите. Пробај да му ги отвориш очите, но не со напади врз неговите, туку со објаснување на твојата ситуација, што ти тежи, што те тишти. Ние мажите сме такви, ако не фатиш на арно, од рака ќе ви јадеме, ако не фатиш на лошо... не знам, може не сте еден за друг, но чим уште сте заедно и функционирате, веројатно има надеж за вас. Само пробај со убаво.
Znaci glavniot problem zapocna koga mazot mi dozvoli SVEKRVA MI VO SE DA NAM NI SE MESA(bukvalno se,sto da jadam,sto da oblecam od nejzinite podareni alista daruvani za da me kontrolira,kako smeam da zabremenam itn.).Jas sum popusliva vo dusa no kolkku i da trpis,popustas po nekoe vreme vakva manipulativno-kontroliracka svekrva veke zdravjeto mi go narusi i nemozejki so nea da se razberam udriv po maz mi.On znae kakva e majka mu no sekogas po nejzino ide i mnogu pati mi prerekol ona e vo pravo ne ti.Realno ona e vo pravo da koga se uste bi bil ziv socijalizmot i bajkite vo koi taa ziveela vo nejzinite 30ti god. koi gi imam jas. Znaci naj naj glavniot problem vo mojot brak e nesposobnosta na maz mi da razbere deka e vo BRAK SOMENE KAKVA TAKVA,a ako ne mu cinev ne trebase da gi umesuva negovite tuku da preseceme nie 2ta. Nezrel e za ulogata samostoen samosvesen maz/soprug. Taka e vospitan sekogas vo zivotot koga ke mu zgusni da si gi viknenegovite na pripomos. I da ne da moze tuku 100%ne sme eden za drug. Toa e toa,sto saka neka bide vo idnina,jas momentalno zaminav od nivniot stan i im objaviv deka nekoj period ke im bidam podaleku od vidno pole.Pa sto saka neka bide.Ne mozam da se sebepovreduvam do nivo na sebegubenje kontakt so realnosta. P.S.milo mi e sto razbiras deka na vakov nacin na komunikacija polesno mi pominuva makata i polesno mozam da sogledam kaj gresamlicno za sebe da si pomognam vo idnina.Blagodaram za sovetite.
Е многу си ги исплашила да ти кажам право! НЕКОЈ ПЕРИОД ке им бидеш подалеку од очи, а после ооооп пак ќе им се појавиш и јово на ново со проблемите!
Ke me procitas po izvesno vreme. Nikogas ne sum se zamarala na neroden Petko kapa da krojam. I dali nekogo sum isplasila ic ne mi gajle dokolu jas ne sum taa izvadenata od pamet. A i poznavajki gi kakvi se ne se mnogu plaslivi. Jas si davam sansa da se trgnam podaleku od zaristeto na moite licni problemi vo privatniot zivot.
Ti odgovoriv prethodno. Ama eve da ti ja zauzdam ljubopitnosta ke ti dopisam seedno mi e dokolu vo novonastanata situacija mi e raat po doma kade i da mi bide tao idno doma.
Te razbiram, konfuzni mi se mislite i taka deluva koga se cita. Vo pravo si. No ete dopisav nesto i mislam deka sega za sega e dovolno. Sto i da mi donese idninata nameneto e da me nauci dobra zivotna lekcija.