Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Аквариум ако гледаш турски серии и јас би се карала со тебе. Мала шала. Ако мт од мал слушал караници, ке треба многу труд за да се одвикне од таа лоша навика/особина. Ама ако од сега почнал да станува таков, проблемот можеби е што е одделен од неговите, па потсвесно тебе те гледа како кривец.
    Убаво анализирај.

На MiloMalo, kukla21, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Јас да сум на твое место ќе пуштам мозок на пасење кога се дере чоекот за ништо. Тој збори, вика, се дере јас ќе си ќутам и ќе си свиркам ич внимание нема да му обрнам не па во дискусија да се ставам за баналности и тракатанци. Он нека збори ти ќути си и смени тема, ако те праша зошто не одговараш и не му обрќаш внимание кажи му дека немаш време да губиш на прости дискусии.
    Ќе види ќе не види дека сам си се расправа ќе престане.

На DVAANGELA, ninja35, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Serijata sto ja gledav bese sex&the city, amerikanska serija e i mislam deka e mn, poznata i voopsto ne e glupa, turski serii ne gledam, no ne se vo prasanje samo negovite se karase so mene i koga ziveevme so negovite, samo togas pomalce zosto poveketo od vremeto se karase so majka mu i tatko mu, ednostavno saka da se kara, za gluposti, za sitnici, na pr, sme izlegle da setame za vikend, eee pa sto sme setale se umoril pa sto sum go terala da se zamara, on na rabota bil cela nedela, ili na primer se setame niz grad i sednavme vo eden kafik ama jas vidov eden rodnina se pozdraviv so nego i stanavme da si odime, mu rekov daj da odime na drugo mesto nezgodno mi bese da sedam do rodninava ne mozev da zboram poglasno se se selusase, i koga mi se razdra, pa glupa sum bila sto sum sednala tamu, samo neso sum pribirala mesta, znaci na momenti mn. e nervozen i gubi kontrola, pocit nema, mu objasnuvam posle deka ne e ok toj odnos i deka mora da ima pocit i jas pocnuvam da se karam posto ne mozam da dozvolam da me gazi, i go vregam i taka se vregame, den dva i posle kje se smirime, ama ha ne moze ova vaka, kako da mu go doteram pametot da ne se kara za se nesto.

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Ako napravam taka kje zeme uste povekje sila i postojano kje mi se dere za gluposti, on se dere jas se deram, mora da razbere deka nema da go toleriram toj odnos.

5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Со човек кавгаџија не се излегува лесно на крај, а уште потешко се излегува со викање, навреди и контрирање. Не ти е решение ако и ти викаш и навредуваш, така само се навикнувате на тој однос и за понатака сите небитни закачки помеѓу вас ќе завршуват со кавги (од ништо- нешто).
    Претпоставувам дека многупати те вовлекол во кавга, реално напорни се кавгаџиите.
    Мене ми се чини дека советото од @vitamina би ти олеснил малце понормално да комуницирате. Стави му на знаење дека не реагираш на кавги од типот ,,овој ли филм ќе го гледаш?,, или кавги во врска со кафичот каде ќе седите. Тотално небитно, не реагирај или пак му стави на заење ,, те мислев за помудар а ти се караш со мене за тв програма,, . Што знам, пробај тактички... дефинитивно не го возвраќај ударот со викање и навреди бидејќи така само ја подржуваш кавгата, стануваш соучесник во нешто за кое сметаш дека не е во ред.

На akvarium, doubleg и vitamina им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    И утре вашето дете така ќе си се дере, со дерење никој, никогаш не се разбрал, ти биди таа што ќе го прекине тој зачаран круг, за утре некоја да не се мисли дали маж и го наследил тој ген за дерење од мајка му или од татко му.

Што убаво си се изразуваш за нечива мајка дека ќе рикне као стока некоја да е, просто мерак да му е на човек да те чита.
    Не знам само дали би ти било мерак да слушнеш некој така да се изразува за твојот родител?

На duffi, MilaP, akvarium и 9 други им се допаѓа ова.
  7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Aj ne preuvelicuvaj sega...druga i bese poentata sto sakase da ja potencira. Ne go misli toa taka tuku da podistakne nesto sto e neminovno neli prvo postarite pa po izvesno vreme i nie. Nikoj ne e besmrten.Aj da ne odam off.

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.309
    Мислев и јас да пишам за постот дека е вулгарен и навредлив па си помислив да не е ироничен...не е ваљда дека некој е до толку...

Едит, не било иронија. Бог да не чува, не и е лесно на планетата Земја со нас.

На duffi, Esmeralda-MD, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Јас постот на @okcenzi го сватив како максимално саркастичен :) во смисла на тоа што Виши би сакала да слушне тука од нас на форумот зошто сите останати совети (да го батали мажот и да се разведе) не и се свиѓаат.

На eloves, vitamina, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Што преувеличувам?
    Сакаш да кажеш дека е убаво така да се изразуваш па макар и саркастично за нечива мајка?

На SuperGirl24, DVAANGELA и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  11. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas postojano mu potenciram deka ako ne bil spremen za brak so zena voopsto ne ni trebal da se zeni,zosto svadba snova,igranje,pienje,haha hihihi ne e toa brakot. Mu imam objasneto deka i so druga vaka ke mu bide,duri i beter deka otkako ke se razvedeme majka mu ke zeme prezastitnicka uloga pak da ne i se zafrkne sinceto i duri ona ke mu izbere idna sopruga. Sme muabetele kako on se gleda vo idnina. I mi veli deka site zeni sme nikakvi taka da se gleda kako vecen ergen. Mu vikam ke ostares ke opadnes koj ke ti e stolb,ramo za potpirenje,bracen drugar. Mi veli gajle mi e i da umram taka. Mnogu e cuden. Inaku navistina poveke ne mi e gajle sto misli toj,negovite i kako planiral/planira da zivee. Jas gledam mene da mi e podobro ponatamu.
    A za tvoite problemi so maz ti,nema da go smenis. E sega prasaj se dali takva sredina so maz ti sto ke ja gledaat vasite deca ti e soodvetna za deca rastenje? Jas sekgas sum se zaprasuvala za bilo koj simpatija eve i decko dali prvo go dozivuvam kako dobra tatkovska figura a po zaednickoto ziveenej si se prasuvam dali jas i toj i naseto zaednicki ziveenje e dobar primer/sredina za deca vospituvanje. So doticniov maz znam deka nemam uslovi dete da rastam vo porasnam vo normalna licnost zatoa i si ima pricina mojata neplodnost. Se si ima nekoja skriena poraka vo zivotot. Poentata e kolku uspevame da izvleceme pouka od toa.

На akvarium, ninja35 и okcenzi им се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Ако саркастичен во ред, но ако е "озбилен", посмешно и поглупо мислење во животов не сум слушнала/прочитала.

13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Opusti se izgleda e sarkasticen(jas go previdov toa).Ako rasteme i se razvivame od cinizam kon sarkazam. BrAvo TOP SOVETI ZA PRIMER I NA IDNI POKOLENIJA(I NEDAJ BOZE NA NEKOJA OD VAS VO IDNINA)SO SLICNI ILI DRUGI PROBLEMI NA TEMAVA.

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Битер и Божица што се потресовте толку? НЕ ви ја зедов душата. Сигурно е дека штом јас пишав дека еден ден ке рикне свекрвата на Виши, таа навистина ке рикне. Уште утре дури мислам ке рикне, пошто јас така се изразив.
    Ај ако имате совет дадете, ако не олабавете. Како се мајките ваши? Свекрвите? Битер ти кога ке ја видиш свекрвати? Во 2017? Ок поздрави ја.

Виши пак ке ти кажам, гледај биди фина со сите нив, штом си го сакаш мт и штом мислиш дека таа рикачката е виновна за вашиот однос. Истрпи некое време, не се расправај, па можеби ке се сменат работите. Дај Боже и побрзо дете во раце да си фатиш, па ке видиш дека останатите и нема да ти бидат најбитни. Тогаш се ке ти е послесно.

Виши, пишувај си слободно, олесни се, само не барај совет, тоа не нервира сите нас. Кажи си само дека сакаш да се олесниш и кој сака ке читне кој не нема.

И Виши нели рече дека ке пишуваш кирилица?

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.309
    Мајка ми е добра, свекрва ми не баш ама никогаш за ничива мајка не би пишала вакво нешто.
    И да Виши е сама виновна, никој не ја тера да остане во тој брак и да живее во куќата на свекрвата.

за срамота сте!

На duffi, SuperGirl24, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Виши напорна си за читање жими се, ако си ваква и дома се ми е јасно понатака....

На vitamina, Esmeralda-MD, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Се успрамив ама само од еднава страна на лицето. Озболно само левата ми поцрвени.

За момент се почувствував како Бог, бидејки судниот ден на свекрвата на Виши зависи од мене и мојот израз.
    Ви благодарам за набилданото его.

Божеееее кај е она смајлито што се треска од земја?

На anakonda88 и vichy им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.309
    Немаш такви моќи не се грижи. Твоите мисли се за грижа.

На Esmeralda-MD, Херкул, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Па јас со мисли ке ја рикнам свекрвата на Виши. Гледаш дека има мок мојот збор, штом тебе те потресе овде, замисли нејзе што ке и се случи.
    Чекаме Виши да не извести.
    Виши види свеки твоја да не рикне во моментов.

@akvarium Можеби човекот не ја сака Саманта. Не знам мила што да ти кажам, не сум имала некој кавгаџија во животот, ама некогаш молчењето е злато.

На akvarium му/ѝ се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Okenzi нема потреба од иронии.
    Не се.рабори за тоа дека ке и бидњ нешто на свекева и,тукку се рабори за начинот на кој се изразуваш.
    И е нечовечен,се лутела или си се сцрвенила тоа е факт.

Околу Виши,на кој е досадна нека не чита,која мисли дека не вреди да се советува нека не ја соверуваа. Нејзино право е и колку сака ке си пишува.

Виши,едно е да сакаш дете а друфо е да размислиш разумно во каква средина,семејство ке расте тоа дете. Дали ќе биде добро тоа за тоа дете.
    Немој да одиш на варијанта,ќе се среди се ако имате дете.

Може кај секоја од нас нема апсолутно добра средина односно идеална за подигање деца,но не верувам дека е нормално да ослучуваме во таква средина да сакаме да имаме дете.
    Нема да биде добро ни за детето за тебњ.

На MilaP, akvarium, sanjaeva и 5 други им се допаѓа ова.