Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Jas te citav ama nisto somnitelno negledam da ima.
    Nekako se mi e logicno.
    Negledam pricina za somnez.

На evangelina.ina и Jas! им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Не го имаш само ти тој проблем хахааа
    Има лек во една приватна ОРЛ ординација,кај Сузана Цветановска.Ординација има во Карпош 4,и во соработка со Маја Кирјас од Клинички центар, прават некоја интервенција кој се решава проблемот.:)

На Jas! му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    И јас се молам да нема ништо, се да е само дел од мојата фантазија.

4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Jas! Ако бараш тогаш секако дека ќе најдеш нешто што не би сакала да најдеш.
    12 години не се малку за да се отфрлат. Доколку биле цврста основа не би требало да се грижиш.
    Поминувај повеќе време со него. Доколку има децата кој да ги чува, тогаш тој на друм ти со него.
    Биди му најдобар пријател и подршка.
    Tips and tricks: Kога ќе му се јавуваш (кроз муабет) терај го да ти каже дека те сака.;)

На marijaleon, evangelina.ina, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Благодарам, ме развесели со песната :*
    Често си кажуваме и покажуваме љубов, дури тој и почесто од мене без повод и причина знае да каже ТЕ САКАМ!
    Најубавите години од животот ги вложив во оваа љубов, не би сакала некој да ме прави будала! Сепак ова се само претпоставки.....

На ♡BuBaLe♡, joy1 и friendy им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Jas!
    Мажите не искажуваат толку лесно, па и тогаш кога имаат проблеми. Знаеш глава на семејство...
    Товарот кој секојдневно го носат посебно кога се работи приватно е многу поголем, отколку кога работиш за друг. Не ретко проблемите на работа се префрлуваат дома и имаат влијание на се, па дури и односот со партнерот.
    Затоа ти реков да му бидеш подршка во секој поглед и тоа што се грижиш да ти остане само неосновано сомневање.

7. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Се трудам, верувај ми. Мојата работа е државна и далеку полесна од неговата. Веќе преземам еден мал дел од обврските во неговиот бизнис за да се ослободи и тој малку. Секој пат го исслушувам, без ралика по кој пат во денот и ноќта ми го раскажува истото случување, истите планови. Се обидувам да не нафрлам негативни критики, тешко ги поднесува, веднаш зазема одбрамбен став, а кога ќе размисли дека сум била во право ги прифаќа. Се трудам да сум помалку импулсивна овој период, мојата импулсивност исто така знае да го изнервира понекогаш. Ништо не му замерувам, ниту заморот, ниту работните саати. Кога го прифатив ова знаев што ме чека. Но многу ненадејни случајности за краток период се случија. Можеби и јас самата сеуште се прилагодувам....не знам. Но ете би сакала некогаш да појдам кај него на раб и да го изненадам. Во пет месеци ниту еднаш не сум пошла без повод и ненајавена.

8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Читам ... така треба да изгледа еден брак, со поддршка, разбирање и љубов ... повеќе од очигледно е дека не е само гордоста, да не те прави будала туку си го сакаш мажот само имај на ум, ние жените барем повеќето од нас, кога сакаме некого, стоиме позади него, до него, заедно со него делиме се, се што е во наша моќ правиме да олесниме и да го заштитиме тој што го сакаме. Но, кажи му не се барем дел од ова што те мачи. Колку повеќе се акомулира толку полошо за вас. Вистина тој работи за вас, за тебе и за децата, ама оваа твоја несигурност и сомеж нека ги тргне од тебе.
    Јас се надевам се ќе биде добро, во ова лудо време човек лесно е да се посомнева, а сомнежот убива и ќе те копа за да дознаеш нешто што можеби и непостои.
    И не е лошо да го изненадиш човекот малку кога ќе остане сам да работи и тој треба да се растерети некогаш ;)

На mareane, theowndemon и Jas! им се допаѓа ова.
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    @friendy Таа веке сите овие години му била поддршка, советник и рамо за плачење. Да не се лажеме. До вчера било се ок, а сега типот од паника да не го фати каде е и со кого е и подесува детален извештај. Кој си ја има мувата на капата.

Прашањето е како таа да дознае и како да ја среди кризата во бракот- да го задржи до неа,
    @Jas!
    Види тоа непотребно правдање кажува многу. Тоа не кревање тел подолго време кога е на пат исто кажува многу. Тоа одложување на заедничкото одење во последен момент и презакажување во термин кога таа би била по зафатена исто кажува многу. Типот има нешто на странаи тоа е тоа.

Чепкањето на телефонот, помалото време поминато заедно си кажува исто доволно.
    Провери му ја колата, дали е срдена чиста дали совозачкото седиште е поместено понапред или поназад?. Дали почесто е нервозен? Каков ви е сексуалниот живот? Има ли уште нежности? Дали сега повеке или помалку се труди од порано? Дали има промена во однесувањето? Дали останува подолго на работа? Дали подолго време не можеш да го добиеш на тел? Дали во кола чува парфем, влажни марамици, резервна гардероба ( боксерки, маица итн). Дали се подотерува, дали ги бира чорапите, долната облека итн. Дали му се јавуваат-контактира со нови познаници и пријатели, па дава некои објаснувања од каде контакт со нив. Појди не најавена кај него на работа и ке видиш дали е нервозен од ненадејното твое појавување или опуштен и радосен.

Кога ке оди на туширање, провери му ја историјата во телефонот, ама не само повици и пораки, туку и нетот.

На Abeja, mareane, blueberry93 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.422
    Се гледа дека живееш со полицаец
    Извини мила ама морав :D

На mareane, Umbrella22, nena2010 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Леле вака се проверува маж ??? аууу ... женава го сака ... јас би поштено платила да го следат и да ми е мирна главата ... болни работи се ова.

На theowndemon и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  12. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Таа поддршка и взаемно разбирање секогаш беше дел од нашиот живот, но токму тоа "многу арно не е на арно" во последно време почна да ми ги мати мислите.
    Баш синоќа му го проверував телефонот додека се тушираше. Немаше ништо, ниту пораки ниту повици, цела историја ја прегледав - ништо. Утре ќе ја прегледам и колата за секој случај.
    Во однос на сексот, веќе извесно време се труди повеќе и сака почесто. Мислам дека сега е поодморен и поорганизиран ...
    Дали е понервозен не би можела да кажам, уште кога одлучувавме дали и како ќе започне да работи зборувавме дека почетокот ќе биде постресен па имаше нервозни изливи и попозитивни периоди. Сеуште е така. Некои денови си доаѓа расположен, други поизморен и напнат.
    Ќе посветам посебно внимание на сите детали, кои ми ги посочи и ќе ти ги пишам деталите.
    Верувај го сакам и сум направила и "поболни" работи за нас од горенаведените. Е сега да платам да го следат, можам, ама не знам дали е воопшто можно тоа во прилепов наш.

На joy1, Outlook и okcenzi им се допаѓа ова.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ехх што се имам научено за овие 10 год. Уште малку и диплома ке зеам.
    Точно болни работи се ова и за тоа ја советував да провери, за да може да го спречи пред да отиде предалеку.
    Инаку приватен детектив за 7 дена ке и наплати 500 евра, па ако има нека даде пари а ке и најдеме контакти.

Дај Боже да грешам и да нема ништо ама човеков има премногу знаци кои укажуваат дека некоја друга се закачила. Знаете сега е поуспешен, па со тоа и попосакуван.

А и оној дел каде кажува феминкава дека тој во последно време сака повеке секс и тоа добар знак дека сака дома да се оправда, за да поужива на страна.

Феминке ти низ муабет спомени му дека си разбрала за некоја твоја колешка дека го изневерува сопругот и дека тој ништо не знае. Па почни да споменуваш какви се последици ке има кога тој, нејзиниот сопруг ке дознае. Како ке им се уништи бракот и смејството, како децата ке бидат повредени, како децата ке имаат одбивност кон мајката. дека цели фамилии ке бидат замешани, искарани итн. Па спомени работи за карма и заслуга итн.
    Прати му ја реакцијата цело време. Забрзаното дишење, држење на прстите со другата рака, поглед надоле и настрана, немирно седење или пак побавно зборување од нормалното се знаци дека тој во текот на разговорот се чувствува виновно.

На kjukli, mareane, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @Jas! Полека..не значи дека маж ти те изнерува сето ова што го сподели овде. Те молам не избрзувај со постапките и не донесувај предвремени заклучоци.
    Едимствено нешто што треба да направиш во моментот е да го седнеш и да му кажеш се ти што чуствуваш во моментот и како ти изгледа на тебе целава ситуација, па потоа почекај нека ти објасни и тој што има да каже.
    По тоа што го зборуваш верувам дека ќе си направете еден искрен муабет и ќе разјасните се доколку бидеш искрена и му се отвориш што ти чуствуваш.
    Не избрзувај да го судиш пред време што и како додека не ја ислушаш и неговата приказна.
    Најлесно е тука непознати да ти вадиме памет и да се тревожиш можеби безпотребно, кога може вистината не е таа. Сепак ние сме непознати не можеме да даваме вакви страшни факти кога ти најдобро го познаваш него.

На makedonkamak, mareane, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    @okcenzi секоја чест, нешто корисно ќе научам на форумот. Инаку чоеков и да прави нешто на страна мене ми се чини поважна му е фамилијата и жената.
    Мислев дека од Скопје, овде таа сама да го следи е потешко изводливо, мотели, станови, соби и што ја знам што уште ги има еден тон, а вака од Прилеп каде ќе оди до Битола, Росоман, Кавадарци тука некаде ако има кола изводливо е. Само со такво нешто сама да се носи ми се чини мн болно, подобро нека си плати, налет и 500 евра, мирот е поважен.

На okcenzi, eloves, malooto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    За тоа прво и кажувам како да дознае а после ке ја советуваме како да си го задржи до неа. И да има тој нешто на страна ( а има многу вошки што се лепат за вака млади бизнисмени да го исцицаат), сепак е тазе и е фаза на заинтересираност. Очигледно е дека тој си ја сака сопругава, но зошто да оставиме некоја кучка да го разниша незиниот дом. За тоа и кажувам да почне уште сега ако веке сумља, а интуицијата ретко која жена ја прелажала + толку години во брак, таа веке си го знае повеке од доволно нејзиниот сопруг.
    Жално ми е коа ке прочитам ваков пост. Полесно е да се советуваат други за развод, оние кои од почеток им шкрипи, ама ова е сосем друго. Жално и неферски. Ама тоа е животот подеми и падови, наше е да се бориме за своето.

На Jas!, minne992, evangelina.ina и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    ^ Epa devojki vaka: vo kolata nemase nisto somnitelno od navedenoto, no vo mojata kola najdov fiskalna smetka od benziska na izlezot od pp, za koja 100% sum sigurna deka ne e moja. Imase kupeno mastiki, dve sokcinja i nesto blago. Ne mozam da se setam na toj datum kaj bese, ili koj od nas ja vozel kolata, no so sigurnost znam deka ne e moja smetkata, ne odam na taa benziska.
    Za vreme na rucekot bevme so prijateli i jas spomnav kako se somnevam deka megu kolegi moi ima nesto poveke od prijatelstvo, spomnav za nacinot na koj se poglednuvaat, se dopiraat, se smeskaat, kako umesno gi snemuva istovremeno i slicni detali. Toj samo molcese i ne komentirase, ne izgledase zainteresirano ili vinovno, samo otsutno. Arno ama prijatelkava sto bese so nas kaza deka bivsata koleska na maz mi vrvi momentalno niz razvod. Jas ne znaev, a od negovata reakcija bese poveke od ocigledno deka toj znaese. Povtorno nisto ne iskomentira. Koga si odevme sakav da go prasam dali znael deka se razveduvaat, no prviot mig koga ostanavme nasamo vednas mi rece: "Nikogas ne ocekuvav deka od tvoja usta ke slusnam kako siris glasini za kolegite! " Se osetiv vinovno oti bese vo pravo, ama ne se ni obidov da ja objasnam ili opravdam mojata postapka. Celo vreme molcev barajki nacin da go prasam za razvodot a da ne se pokazi mojot somnez. So pogled se razbravme deka pred decata treba da molcime i taka celo popladne ne se navrativme na toj muabet poveke.
    I kazate mi sega kako da ne se somnevam i kako da ne proveruvam.... Zimi ocive ako ja ima so prst dopreno ke go zadavam!!!
    :punch::@

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Уфффф, јас вака да се сомневам во споругот ќе го задавам уште пред да откиријам нешто :D

На CameliaMiller, Dust, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Nema, ke se kontroliras zaradi decata i domot vo koj si vlozil mnogu vreme, energija, ljubov, nervi..... :)

На makedonkamak, ♡BuBaLe♡, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Можеби да имам деца поинаку ќе размислувам. Но, во мојава ситуација каде нерви губам и се мачиме да имаме дете ако се посомневам во вакво нешто, жими се ќе го кастрирам!!!