Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Како поминува времето овде кај нас, дали со социјалниве мрежи што е фината со мозоциве на луѓево навистина не знам ама уште на времето си ветив ако решам да се мажам пак за некого има сето ѓубре да му знам и ако е прифатливо тоа и причините поради кои се влегува во брак, големо ДА ама ако НЕ, вала, не морам, а што не морам е многу тешко.
    Тешко и за маж и за жена денес, не знаеш на што будала ќе налеташ, им се чита во очите намерата само човек заслепува во дадени моменти и после трга маки.

На Victorian, SAMIRA и blueberry93 им се допаѓа ова.
  2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @Outlook samo lekarsko mu e majkata hahaha

3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Хаххахаха не бе и тоа се лажира хахаххаха кажи само да не ни дојде нешто изреметено на глава, мн луѓе тргаат маки.

На Victorian и Glasna им се допаѓа ова.
  4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Моето мислење се однесуваше на барање ОШТЕТА, ДЕРЕЊЕ до коска и сл.
    Не се однесува на поделба на имот стекнат во брак.

Тие се две различни работи, според мене.

На Petar80, joy1 и referentka им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Mnogu prosto.
    Ako ne uspee plan A da se nasocis kon plan B bez da lupas glava sto sega.
    Racionalna licnost nikogas ne ostanuva bez plan, ne ceka nesto da ja doceka nepodgotveno.

Mozebi mladi deca nemaat planovi, taka ziveat kako veterot sto ke duvne, ama ako nekoj stignal da donese odluka da sklopi brak, bi trebalo da znae deka sekogas mu treba plan B, pa i nikogas da ne treba da go iskoristi.

Jas znam deka vo moe vreme vo skolo ucitelkata osven sto ne ucese matematika, citanje, prirodo i opstestvo nisto drugo ne ne nauci. Gledam po detevo do 6 osven zivotni lekcii nisto drugo ne gi ucea. Se razbira im ja postavija najgolemata navika, citanje knigi preku koj zivotot se uci.
    Nejze da ja prasam pa ke se zacudi ako i rece nekoj nemam plan B, site karti odat na plan A.

На Petar80 и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  6. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Оштета за што? Нема таков правен основ во македонското право за брачни сопружници. По разводот има делба на заедничкиот имот, и доколку си неработоспособна и невработена може да се бара алиментација од другиот сопружник, покрај алиментацијата за децата.

На Victorian, Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Има оштета, со приватна тужба и со докази. Може оштета да бара за душевна болка, психичко малтретирање, навреди итн и тоа се високи цените на чинење на ваква оштета.

На Lana del Rey, Victorian и Outlook им се допаѓа ова.
  8. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Ако досега верував дека поминувам низ некоја брачна криза, тоа што ми следи не сакам ни да замислам.
    Синоќа ги отворивме картите, страшна е работава. Не била само колешката туку и неколку клиентки. Се започнало од неа - колешката, поминувала низ тежок период (се разведува), а и него му било тешко, а таа го разбирала па си се утешиле. Со остантите чисто телесно задоволство било. Се каел и сетил дека сум повлечена последно време, но мислел дека е мојата работа во прашање. Да бил на мое место без размислување ќе барал развод, но сега остава на мене и ќе се согласел со се, што и да одлучам. Јас за почеток тоа не го прифатив, не можам толкава одговорност да сносам сама. Побарав време за да ги примам информациите, да ми се изладат мислите (не знам дали е можно тоа) и потоа повторно да седниме да одлучиме како понатаму. Тој денес не појде на работа, рече ќе останел со децата дома, јас дојдов и се трудам да останам што подолго овде, а во суштина посакувам да си одам дома да му плеснам шамар и да го гушнам најсилно. ;( Цела ноќ и цело утро мислам на тоа, досега само размислив дека не сакам децата да дознаат никогаш. Го сакам, повредена сум и го сакам, а е добар татко.
    Благодарна сум на вашата искреност и трпеливост :*
    Толку имам да ви кажам. Ако не се онесвестам од замор покасно ќе ве читнам :(

На mareane, Victorian, stejsi2005 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Кажи ми дека се шалиш? :) Поинаку не можам да го сфатам ова "да го гушнам", заедно со се телесниве задоволства. :wasntme: (facepalm)

На lunchy, Abeja, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.425
    Mn mi e zal.Ti si zena na mesto.Barem bil iskren i sega znaes na sto si.Neizvesnosta i somnezot se polosi i od samata vistina.

На sparklie, Nova, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    @Jas! ова е фер плеј од негова страна.
    Ретко кој МАЖ може да седне и да признае се.

На тебе останува дали можеш да ,,изџвакаш,, се , ама да си ветиш сама на себе дека НИКОГАШ нема да му го удриш од глава неверството, па ни во најтешките расправии и недоразбирања.

Во тешка ситуација си и да бидам искрена, ретко која жена ова би го поминала мирно и трезвено.
    Сепак човек си - и болката ти прави гневот да се таложи.

Дај му шанса.

На Dust, mareane, Victorian и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    :o Зарем толку далеку отишла работата па и неколку на број!
    Што и да одлучиш јас ќе те разберам сепак имаш деца, а велиш дека е добар и посветен родител.
    Знам дека си премногу повредна, ама почекај некој ден нека ти се олади главата.
    Сега ќе прочиташ различни коментари овде ама ти најдобро си знаеш. Нема да си ни прва ни последна што ќе прости (ако простиш) ама никогаш нема да заборавиш.
    Најстрашно (ако простиш) за понатаму ќе биде кога нема да е покрај тебе ќе мислиш со која ли е сега, а тоа премногу боли. Стави на вага дали ќе ги заштитиш децата и ти ќе се измачуваш или живот понатаму сама без негова било каква поддршка. Толку скромно и разумно ми делуваш што сепак мислам дека нема да направиш некој непромислен чекор.:hug:

На Dust, Victorian, SAMIRA и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    И јас мислам дека треба да му дадеш шанса како Референтка што кажа, испаднал маж со муда како многу од нас што не можеме така да бидеме искрени и сме кукавици и се бламираме криеме и одрекуваме. Он бил искрен и директен дај му шанса ако искрено ти вети дека нема ништо повеќе и му било само авантура и ете слабост. И секако ако вети дека нема да се повтори

На Jas!, Bozica1980, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ama sepak mu se dopadnala taa pozicija vo koja se naoga,pa zatoa I ti gi otvoril site karti so toa shto ti rekol otvoreno toj kako bi postapil na tvoe mesto direktiva razvod,pritoa ostava sve u tvoi race...sve ti kazal so ova.A da Si kuteshe se ushte ti???

На kjukli, okcenzi, stejsi2005 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    7.475
    Па мислам ако си ќутеше полошо ќе беше:(
    Добро направи,има шанси да се спаси овој брак...под услов да не се повтори(facepalm)

На Jas!, joy1, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Pod kuteshe mislev toj ke Si go terashe kejfot do 101 I nazad,a taa ke se jadosuvashe..a vaka sve se iznelo na masa blagodarejki na @Jas! muabetot mi beshe Ne treba da Se kuti za vakvi raboti.

На kjukli, bella.s, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Многу сурово ќе ти звучи,ама ова ми падна во очи.
    не знам дали сака да ти каже,дека токму он посакува развод.
    Неубава ситуација во секој случај.Многу ми е жал за ова низ кое поминуваш,никогаш не може да биде исто како досега.И да решиш да му простиш и заборавиш(иако верувам дека никогаш нема),секогаш ќе постои сомнеж дали повторно те лаже и изневерува.
    А нешто што си создавал и градел толку години,си вложил чувства,си создал деца...многу е тешко да свртиш нов лист и да продолжиш со еден сосема поинаков живот.

Татко може да биде и најдобар,ама што станува со тебе?

На sparklie, lunchy, Abeja и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @Jas! a dali se kaeshe pred tebe,dali kudeshe moleshe za proshka??Dali ti vetuvashe Brda I planini ??? Ili si ostana onaka sebichno priseben ko toa shto Si sakala da go slushnesh ti go kazal I toa e toa..drugoto ti kako sakash!!!

На oblace1, Jas!, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Priznal otkako go pritisnala da priznae.
    Nekolku klientki,koleska...
    Znači covekot si ima predispozicii.
    Da,da bilo edno neverstvo,so edna,pa uvidel deka greši ,se pokajal,ok,da mu prosti.
    Ama vaka,nekolku....očigledno deka ne mu e do brakot.
    Ti da odlucis,nemu mu bilo seedno? Seedno....ej...
    Neznam što da ti kazam....

На Abeja, kjukli, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    7.475
    Па јас мислам дека ако он сакаше развод,до сега ќе се разведеше:$

На Jas!, Petar80 и stetoskop им се допаѓа ова.