Zosto da se razvedel? Druga go pere,pegla,mu gotvi,deca mu čuva,a on ,,dečko,,,namiren od site strani si go pravi kefot na strana.
Со оглед на моите години и неискуство на темава, се сметав за некомпетентна да советувам или коментирам било што. Ама морам да кажам дека постов мене ме заболе ко за сестра да ми се работи. Нема оправдување за тоа што го направил, буквално никакво. Испаднал невидено ѓубре, па и од ѓубре подоле. Се започнало од колешката која се разведувала па имала тежок период. Исто и он па си се утешиле. Да немал "кутриот" утеха дома па ајде некако да се сфати зошто ја барал на друго место. Ама покрај ваква златна жена, целата таа љубов, грижа и посветеност од нејзина страна... Клиентките не сакам ни да ги спомнам. Стварно ептен се згрозив и шокирав од ситуацијава.
Во денешно време е најмал проблем перење пеглање,па и тоа деца чување.Едноставно ништо нема да го интересира....ќе беше,пут под ноге и чао
Dobro e @toogood pak istoto mi go pisuvas ok si e ajt od edna strana mi pisuvas (ne im e gajle na lujgeto za nisto) a od druga strana trebalo da se izmisli plan A B pa mozi i C Zosto si takva mori
Pa moze chovekot razmisluval za razvod (oti nekolku neli gi pominal)ama @Jas! oti go pretekla pa moze mu ja olesnila situacijata vo koja se naogal pa vaka so priznavanjeto I posochuvanjeto na toa toj shto bi napravil na nejzino mesto(i pravi igra na umot na @Jas! ) Ja vodi do praviot izgleda izbor "razvod"..samo ova e moj zakluchok.
Земете во обзир дека тој неморал да признае. Таа не го притиснала којзнае како, еноставно збореле отворено. Не морал да каже, можел да излаже повторно и тоа да си има и алиби. Неморал ни да каже дека освен со колешката и со клиентки имал секс !?...нели ??? Ама очигледно има грижа на совест према ПРЕДОБРАТА сопруга па се изјаснил дека е виновен. Според тоа што рекол дека ,,таа треба да му пресуди - ако сака и да се разведе од него,, тој е свесен дека е грешен и дека направил тешка грешка и дека ги знае последиците. Еве да бидам прецизна, јас неможам да поднесам неверство. Па и ако ми признае, тоа би ме дотолчило и би ја зацврстило мојата одлука да го напуштам.
Abre koj maz sto si ja vara zenata (a demek ja saka )ce i priznaj deka klecal edno 5_6 zeni od strana ? Maz bil deka i priznal ha ha ha epten smesno..toj maz sto svatil deka pogresil ce si cuti i ce si ja soberi opaskata isto kako zmijata sto si gi krija nozete..ja opleskal ovaj rabotata vkraj tesko na zenickata
Iskreno i mene me zdobole koga go procitav ova. Mi izgledas na mnogu grizliva i razumna zena, koja e posvetena na decata I soprugot, od emocionalna strana isto. Kako odma posle 5 meseci od toa koga imal samostoen biznis pocnal da spie so drugi zeni? Ili imal nesto I so koleski od prethodnata rabota? I samata rece deka ste imale ubav brak. Sto mu falelo za da bide so drugi? Ako nekoi lugje izneveruvaat so edna licnost mozebi im fali emocionalna povrzanost so partnerot, ama so povekje koleski??? Cim bil iskren I ti kazal se, barem prasaj go zosto toa go napravil. Ako mene raspadnata vrska me bolelo do koska, ne bi mozela da zamislam ova kako e... bidi silna. A za prostuvanje, ti si znaes dali mozes da prodolzis so nego posle ova ili ne.
Можел штом се отворил и признал,наместо да каже,дека ако бил тој на местото на Јас,би се развел но да додаде дека сакал да останат заедно. Тие неколку збора како допилнување,ке укажале на друг правец а не кон развод. Сепак таа си знае најдобро и не се одлучува за развод прелу ноќ. И да одлучам да останам,ке има преоден период за двајцата. Богами ке мора и тој некако да се заангажира. Не дека ке надохнади,ама барем да даде добар " знак" дека има причина за да продолжат. Децата да не ги мешаме.
@Jas! Те читам откако ги сподели овде своите сомнежи и цело време ги читав советите од другите па после твојот последен пост сакам да кажам мое мислење. Сте имале добар брак,тој бил и сеуште е добар татко на вашите деца и добат сопруг,убав брак како што опиша ете ако толку било се убаво зошто посегнал по други? Зошто те изневерил и тебе па и самиот себе? Зошто не престанал од првото изневерување туку продолжил понатаму? Многу прашања и не само од мене туку и од другите кои го коментираат твојот проблем. Ќе кажам од моја гледна точка,човек еднаш што изневерил ќе изневери пак,сигурна сум во тоа.Неверство не би простила никогаш,фер од негова страна што признал и кажал отворено што има и можеби се кае,ама во моите очи ја губи целата доверба што сум ја имала спрема него.Нема да можам да го гледам со исти очи никогаш секогаш во глава ќе ми се меша нешто и ќе треба да му кажувам да го потсетувам на тоа.Колку време и да помине не се заборава. После вакво признание би била скршрна нема да сакам да го видам а не пак да го гушнам како што кажа ти. Ние може да си кажуваме што сакаме твое е да размислиш и да одлучиш што понатаму. Во тешка ситуација си навистина.
Би му простила. Никогаш нема да му префрлам а тоа што го направил. Свесна ќе сум дека некогаш може истото да го стори. Ќе живеам со тоа, под услов да го сакам неограничено.
Каков мачомен ејј.. пример за мУж . Кај една нашол и успеал да ја "измота" на две на три па одозгора и уште неколку колешки покрај оваа.. И колку се вкупно?! Па се каел бе.. еј, се каел. Кое каење само не знам?! Овој жиголо да ти изиграва низ град а членката нека ја покажуваат сите и нека и берат гајлето. За греота. Не знам и не можам да судам и да кажувам дали треба да му прости или не, ама работава не е баш така наивна и за простување. Сепак е нешто обемно и доста тешко за "соџвакување". Женче.. размисли, не еден ден туку подолг период со оглед на ситуацијата треба да видиш како натаму ќе се одвива се, работава не е плукни залепи за миг, ти треба време за да совидеш што понатаму со вашите животи. Знам дека не ти е лесно, и знам дека те удри гром и те собори на земја.. но, време лечи се, дај си време и со поладна глава размислувај што понатаму.
Многу ме интересира дали Петар би го пишал истово, ако жена му каже дека легнала со колегата и уште неколку други за да се олесни. Некако сите се полни со разбирање кога се работи за друг, ама во темата дали би простиле неверство, и не е баш така.
Ќе бидам кратка.... Абе сите кажувате дека треба да се прости..............кога ќе осетите на своја кожа пишете овде дали ќе простите....... П.С прашајте паталци а не гаталци..............
Ualeno,samobendisano,liicemerno i bescuvstvitelno govedo. Biznismen? Malku mu trgnalo vo biznisot i pocnal da si umisluva. Skršena stomna ke ja lepis vnimateno ,del po del,da ne se zabeleži deka e skršena i sekako da drži voda,da ne protekuva. I ke drži voda,ama nikogas nema da si sigurna vo toa kolku ke ja drži i koga pak ke pukne.Toa što ke go gledaš puknatoto pa lepeno,ke ti pravi dopolnitelni nerzozi. Se dodeka ne otides i kupiš nova stomna,a starata na tavan ke ja cuvas,kako spomen.