Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Јас би и предложила на ЈАС!,да објави слики од спозорушите,па фино лепо да ги исплукаме....а можеби и нивните дечковци или мажи ќе се соочат со нив,па ќе има повеќе разводи;(

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    :smirk:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Јас лично поради неверство не би растурила брак, можеби затоа полесно им приоѓам на овие работи. Секој си знае за себе.
    Многу од вас кога би го искусиле истово како женичкава на друг начин ќе размислуваат, а не како сега ма остави го копилето, ѓубрето, магарето итн.
    12 години го негува семејството, поминуваат низ неколку бури во животот и сега одеднаш разведи се. Не е лесно.

На mami blue, referentka, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    12 години она го негува семејството,а мажот 12 години ги негува спонзорушите.Абе мерацииииииии алал да му е ;)

На H.VAGA, Victorian, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Ве исчитав сите со онолку концентрација колку што имам. Благодарам на сите за се :hug:
    Самите ги поствувате прашањата кои ми ја јадат душата цел ноќ и цел ден. Разберете, после признанието не бев способна да изустам ни збор повеќе, а не пак да побарам одговори. И нема да прашувам додека не размислам што е навистина важно сега, што навистина морам да знам за да го победам сето ова. Мојата тишина нека биде мала казна за него сега за сега. Ветувам ќе ве читам редовно, ќе пишувам колку можам. :hug:

На Abeja, Victorian, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Од каде пак ти знаеш!?
    Таа се изјасни дека е посветен сопруг, татко, значи не ги запоставил поради „спонзорушите„ како што ги нарекуваш. Оооо велиш жиголо, а сега спонзоруши. Изјасни се или бил едно или друго, многу контрадикторен си.Всушност ти пишувам како на машко, а не знам што си.

На Petar80, referentka и Jas! им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мене од почеток ми личи на трол, ама гледам повозрасни и посериозни членови коментираат па ај си викам може лошо сум проценила.
    Прво не знам како можел да те гледа во лице и такви работи да ти каже...дека бил со повеќе жени, па ти уште сакаш да го гушнеш (facepalm) ај за децата трпи, трпи, ама до кога? ТОј мислиш ќе застане тука? Како може да му веруваш после се ова? Па уште рекол јас да сум на твое место, одма ќе се разведев..wtf...
    Децата ќе сфатат кога ќе пораснат. Норламно дека го сакаш, дека си ја замислувала иднината со него ама вреди ли да останеш покрај него после се тоа? Вчера со колешки, а утре со другарки твои ќе почне да оди.
    Женкариште. Тој ко немал совест, тој кога не се кае, што си ти должна да го трпиш таков и да ја смируваш ситуацијата.
    Норлмано само ти си знаеш како ти е, и ти ќе си одлучиш на крај сама ама косата ми се крева вака кога читам.

На kjukli, Sunnny, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Во случајов со @Jas! веќе се преминува во тема брачни неверства, а со одлуката која таа ќе ја донесе му се 'пресудува' на цело семејство. Не е исто кога советувате "остави го" а се работи за дечко и девојка или сопружници или како во случајов, семејство со две деца!
    @Jas! што и да одлучиш знам дека ќе ти биде многу тешко, никогаш повеќе ништо нема дабиде исто. Знам дека со тек на време боли помалку, и дури и да се прости, никогаш не се заборава.
    Сепак, за да дојде до вакво нешто, што воопшто не е мала работа, мора да се обидеш да откриеш која е причината, верувам дека длабоко во себе ти сама знаеш. Ништо не се случува без причина.
    Секогаш сме тука за тебе, за разговор, за совет...:hug:

На mareane, Victorian, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Па сигурно дечкото за 3 дена не изе*ал 5 спонзоруши,ова си трае со години и ке си трае со години.

Абе што си се фатила ко слеп за стап,жиголо,спонзоруши,битно ја е*ал работата до крајност.

На kjukli, miss.ella, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    И се иде да го гушне, го сака... кој дел не е јасен? Женава му простила уште пред тој да побара прошка. Тој едноставно се кае, ама она е главна, она одлучува дали сака развод или хорор брак. Тој се дистанцира, пошто сеедно му е.
    Типот си го замислувам како човек кој ако има малце повеќе во животот се живо ќе прегази за свои телесни и психички потреби.
    Та нели беше посвете родител и маж, та нели семејствто му беше во преден план, ама се заборави кога започна бизнис и осети афторитет, поголемо его и подлабок џеб.
    Лош впечаток имам за сопругот, очекував да прочитам ,,ме молеше да простам, ме молеше да останам со него и да не помислам на развод, бараше шанса за нашиот живот,, Ама нееее, тој само се кае и отворено си кажува дека ,,легнал,, со неколкумина, а бизност тек започна, замислете за понатака уште со колкумина телесно ќе се задоволува. Не му верувам на човекот по се она што го прчитав од Јас!
    Туку и вие со советите, прости и дај шанса. Не глумам многу карактерна жена, ама стварно не би можела да му простам, се дур не докаже дека бара прошка, се дур не се уверам дека се измачува за мир кој само од мене може да го добие.

На kjukli, Jas!, Victorian и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Да те потсетам, ако ти е краток паметот.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    и сеа?го решивме проблемот а?браос бе

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.364
    Го прочитав проблемот и останатите совети.
    На страна брак и долги години заеднички живот. Не сакам да го минимализирам значењето и вредноста на истите, но како единствени инволвирани страни би биле јас и он.
    Што и да е би се соочиле сами со последиците од истото, и како возрасни би продолжиле со животот, заедно или секој по свој пат.
    Но самата помисла некој со кого си створил фамилија, имаш деца и извршил таков чин е за мене неверство кон цела фамилија. Одговорноста е и те како мултициплирана.

Јас не би простила.
    Ќе го исфрлам од куќата уште од првиот ден за убаво да размисли. Првен како се бара прошка а потоа и како ќе живее без нас.

На Ana.brojka, Abeja, H.VAGA и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    СЛЕПЕЦ ВИДЕЛ ПАРА И МОЖЕ ДА СЕ ЕБЕ КАДЕ СТАСА, ГЛУПЕРДА МАШКА.
    Е, мила моја сега ја знаеш вистината, ти кажал се смирено, тихо исто како што и ги правел сите телесни задоволства и ај, да не пишувам ми се гади од ова.
    Сега ако ти е страв да го оставиш тој паметно ти оставил избор или ќе прифатиш се што правел и се што и понатаму ќе прави затоа што од пишаново типот е и повеќе од свесен за последиците од постапките и си ги прифатил истите, а можеби и му олеснало што се отворил па, конечно да биде крај. Ако не сакаш да се разведеш тоа ќе ти биде. Ќе имаш маж ама ќе го делиш со која тој стаса. Јеее супер маж и татко, татко што се ебе некаде, а децата го чекаат дома. Уште се лажеш себе си исто како и претходно што слепо си му верувала.
    Ако се плашиш што носи твојата одлука за развод, таа си има свои предности, во нашево општество ќе биде некое време тема на разговор и толку. Сега за сега е смирен и стабилен ама кога ќе дојде време да плаќа не знам дали ќе го има истиот однос. Затоа ако се решиш на развод спремај се за војна !!!!! Колку и да биде мрен и цивилизиран низ војна мора да се помине.
    Разведена ќе немаш кому да му се пожалиш и да ти се пожали, ќе нема утеха од маж, ќе ја имаш од децата. Ќе нема редовен секс, ќе нема седенки со пријатели толку зш колку и да сте блиски, пар со пар се дружи. Ќе бидеш малку осамена посебно кога ќе поминат првите бури, во првите бури ќе имаш потркрепа после секој по својот пат.
    И на крај ќе имаш можност да си најдеш друг партнер и на друг човек да му дадеш шанса и себе си.
    Со среќа нека ти е што и да одлучиш. Едно да знаеш, се поминува, се се прегазува па, и твојот мил/ѓубре од ебач маж.
    Наравоучение - Е, ЖЕНИ ПАК СЕ ЖРТВУВАЈТЕ ЗА СВОИТЕ МАЖИ ЕТЕ КАКО ВРАЌААТ.
    ЗА ДЕТЕ ДА, ЗА МАЖ НЕ !!!!!!!!!!!!!

На kjukli, Jas!, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146

Misam deka @Скопјетесакам bese ironicen vo 2 post , a ne deka mu se voshituva na toj pa sto veli "alal da mu e..."
    Barem jas taka go svativ negoviot post.

На galapce и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  16. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Недај боже да се восхитувам на таков човек,Господ да не даде такво нешто.

Сосема точно бев ироничен.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Не беше поради тоа цитиран, туку поради „жиголо“ и „спонзоруши“ треба да се одлучи дали човекот го плаќаат или тој плаќа. Чисто да ти објаснам зошто беше цитиран.
    На крајот на краиштата не сме ние тие што би му лепеле етикети.

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Јас овде прочитав коментари дека ако ја изневерил само еднаш треба да му прости ама пошто е повеќе пати не треба. Па се прашувам дали некој што првпат убил човек треба да му се прости и да не оди во затвор и да лежи тогаш кога ќе убие двајца или тројца.
    Можеби не е за споредба неверство и убиство ама се додека луѓето не сфатат дека неверството е многу сериозна работа која носи сериозни последици, тие неверства ќе постојат.

На Abeja, kjukli, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    I pokraj etiketite toa sto go pravel ne e vo red.
    Ne dolikuva na eden dobar tatko i soprug.
    No ne sme nie tie koj treba da odlucat dali ke mu prostat ili ne.
    Si gi dadovme nasite soveti pa vreme e da ostavime JAS da odluci sama.

На kjukli, Jas!, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  20. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Се е до карактерот и размислувањето околу оваа тема па и пошироко. Секој различно размислува, различно поднесува различни ситуации и различно реагира на истите тие ситуации.

Во нејзини раце е што ќе направи. Се надевам дека ќе најдат златна средина и нема да страда повеќе ниту она, ниту децата. Иако тешко е да продолжи се како порано после ваква ситуација.

На Jas!, baby-star, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.