Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не реков дека тоа може и треба да се заборави само ако и на двајцата им значи тоа што го имале треба ДА СЕ ПОТРУДАТ да го надминат заедно. На тој ако му е до бракот и до децата не требало воопшто да иде кај други ама веќе ако тоа го направил се покајал нека покаже. Во тој момент кога жената дознала сигурно сакала и да го удри и да му се развика и да се расплаче ама знае дека децата ќе настрдаат најмногу. А вистинска мајка ќе направи се за доброто на своите деца. Таа што се обидела да растури семејство е исто виновна како и сопругот на жената. И таа некого изневерила. Самото неверство не носи добро на некој, туку само лошо.

На Petar80 и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  2. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Нема оправдување за неверство, прељуба. Тоа е ГРЕВ, како што кажав претходно. Ама жената никде не спомна дека имале несреќен брак па сега сопругот ја изневерува. Баш напротив добив впечаток дека имале складен брак со љубов и две дечиња и одеднаш последните неколку месеци сопругот направил тоа што направил. Ако и двајцата сакаат да го зачуваат бракот и семејството ќе се потрудат да го надминат проблемот. Ако не сакаат џабе е се. Само ми е жал за дечињата.

На karak, eleni27, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    А како да покаже?? А тоа што пак ќе го направи? Што пак ќе изневери? Ако толку му стало до бракот кога била кризата наместо да си се теши со таа требало да седне и да разговара со жена му. А не да оди на сеанси за тешење не со една туку со повеќе. Ајде бе нема тука ни покајување ни простување. После неверство брак неможе да опстои. Само вештачка фарса на семејство.

На ♣ Alba Viduam ♣, eloves, eleni27 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    ^Среќа
    Никот ти е добар вака симулативно, но теоријата дека жената треба по секоја цена да голта кнедли секој пат кога ќе го погледне тоа ѓубре од маж, воопшто не ти ја оправдувам.
    Имено која теорија ја раскажуваш во ваков баш дисфункционален брак?
    Дисфункционален велам, зашто да бил функционален немало да се случи тоа што се случило.
    Друго, која жртва една преварена жена и во исто време измамена треба да ја даде за еден бездушник, кому искушението, да го наречам такво му дошло како добро дошло?!
    Кој брак, кој мрак, која жртва и алтер его, со таков дебил од маж?
    И шо треба сега според тебе да направи жена му?
    Да му се извини ако не таа на него и да бара таа прошка од него, бидејќи сака да го растури својот 'стабилен' брак во кој притоа единствени жртви се децата?
    А како таа ќе легне до него, притоа да води љубов со него, кога во истиот момент на првиот допир нејзе ќе и се враќа филмот во боја на измамена и ниска жена!
    Ма дај ти се молам, ниту еден маж без разлика не заслужува да му се положува толкава жртва во име на нешто што веќе не постои и е срушено во истиот момент кога алфа мажјакот решил да потклекне на таков евтин предизвик и притоа се она што се вложувало кроз минатите години да го турне во вода!
    Мене не ми е јасно како би се фиксирале за некој, кому не му е стало што и колку се градело во минатото, во текот на 'среќните брачни моменти', кога истиот тој сето тоа го шутнал на страна.
    Децата нема потреба да се мешаат во ваков дисфункционален однос и по ниту еден основ не треба да се причина број еден за останување и притоа подржување на истиот!

На ♣ Alba Viduam ♣, stejsi2005, theowndemon и 13 други им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Со мм многу често правиме муабет за хипотетички ситуации вклучувајќи и неверства. И дебатираме до немај каде. Мм вика и да те изневерам ако ми простиш тоа значи никогаш повеќе да не го спомнеш. И ова навистина ме замисли. Си викам ајде да речеме поради икс причини ќе простам, ама како изгубената доверба ќе се врати. Може навистина повеќе никогаш нема да го направи тоа, ама познавајќи се знам дека сама ќе се јадам и ќе се сомневам во секое негово излегување, зборување на телефон, итн. И што ќе ми е таков живот?
    Значи лесно е да зборуваме од страна, недај боже да не снајде незнам како баш би реагирале?
    Последно што слушнав дека женет човек со дете, не ја изневерува жена му, (читај не се е*е), ама многу му одел муабетот со две - три жени, па додека жена му седи дома тој оди на "муабет". И може навистина е само муабет, ама мене и ова ми е неверство. Штом мм дома не е среќен, исполнет и не сака со мене да прави муабет, пиши пропало. И знам монотонија убива, деца, работа, проблеми, ама затоа совеста треба да биде присутна. За мене довербата, разбирањето и компромисот се основа за добар брак. А дека на никој не му е идеално е повеќе од јасно, ама се да е во граници.

На mareane, kuc, theowndemon и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Пола од вас што не би простиле неверство, може мажите веќе ве изневеруваат. хаххааа

Речете Бог да чува, да не ве снајде ;)

На fallenangel, ♡BuBaLe♡, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Абе,ајде што сега треба да ги подржуваме мажите што вараат?Глупости,ем згазена,ем уште да се простува неверство,или па да се оправдува,абе ова на сон ти пројде,сигурно да,инаку во спротивно,не би знаела што да кажам освен да некој друг ти става зборови во уста.:doh:

На Glasna, Petar80, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    241
    Луѓе имам една многу блиска личност која мноогу ми се доверува ..Во брак се 11 години и имаат мало детенце..Таа нормално како и секоја жена (домаќинка) готви,пазари,чисти и сл..И кога ќе сака да излезе неможе..Од него..одма прашања : Каде,со кого..у реду разбирам чисто прашање..Но тој е катастрофаа...На детето ако ме верувате му нема сокче купено како татко,а да го прошета НИКАКО..ама апсолутно,не се замараа за него..Си излева со ергени другари пие по кафани..а кутрата дома КУВАРИЦА..незнам како да помогнам (како сестра ми е )

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Da,mozebi..no nie pisuvave po pretpostavka..sto bi napravile ako znaeme deka ne izneveruva..

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    И сакаш да кажеш дека би можела да поминеш преку тоа и да глумиш среќна жена и сопруга?
    Неверство не е криза во брак. Неверство е крај на брак. Отишло се по ѓаволите. Кога едниот партнер побарал утеха кај друга личност блискоста ја снемало, љубовта ја снемало. Се понатаму и каење и се е само пусти страв да не се остане сам, да не се оди со развод ради икс причини. После тоа нема љубов, нема доверба. Како вазна која е залепена кога ќе се скрши и се држи се додека трае лепакот.. а потоа пука на парчиња. Додека се децата дома и така и така.Ама децеата ќе си пораснат, ќе си фатат свој пат и остануваш сам со таа личност. И сваќаш дека не ја поднесуваш, потиснатата омраза , гнев, бес излегуваат на виделина.

Последна измена: 8 јули 2016
    На stejsi2005, H.VAGA, Sashko1992 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Kaj procita ziti se deka ke pominam preku toa.i na kraj kraeva zborime na pretpostavka,sto bi bilo kad bi bilo,dur ne se izgorime od oginot ne znaeme sto i kako bi napravile.zatoa da ne se junacime premnogu.i prethodniot pat pisav deka duri i da ostanam od x pricini,nisto ne bi bilo isto,i ne bi mozela da zaboravam i da veruvam odnovo.ti nesto loso me razbra..

На kukla21, Petar80 и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Малку е со злоба кажано?

На ♣ Alba Viduam ♣, eloves, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Неколку пати кажав и пак ќе повторам дека прељубата е ГРЕВ а човекот што прави е ГРЕШНИК. Во секој случај треба да се знаат двете страни за да се донесе заклучок. Знам случаи каде што мажот не изневерува ама ја малтретира жената максимално како слугинка да му е па и трпат насилство. Тоа е ѓубре од маж. Маж што не ги цени ни жената ни децата ни домот не треба ни да ги има. Во овој случај жената нигде не кажа дека тој лошо се однесувал со неа. Од кај знаеме што како им било дома. Се спомна некоја колешка а што ако таа го уценувала и слично. Не знаеме многу работи за да донесеме правичен суд. По кажаното човекот избегал од праввиот пат ама тоа не значи дека ако сака да се смени ќе се смени. За некои има надеж ама за некои не. А што ако било обратно жената да го изневерила мажот со неколку други дали и тогаш поолемиот број ќе беаа ајде одма разведи се?! Не сум на ничија страна зоштоо не ги познавам лично и не им ја знам целата ситуација, најубаво си знаат самите тие.

14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Moze zatoa shto zaslepeno gledala na brakot !!!Moze I da imala pregolema doverba vo soprugot..shto znaesh!!!Ne sekogash rabotite Se gledaat od realna perspektiva taka??

15. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    ^^ Жити се
    Според тебе разводот го прифаќаш онаму каде постои насилство и малтретирање, а во ваков дискутабилен случај споменуваш оддавање на жртви за нешто што завршило истиот момент кога мажот решил магла да фати со првата што му се нашла на патот?!
    Маж присилен на неверство и притоа уценуван, дај молим те не биди смешна, зашто тажно е да се чита.
    Која жртва, кој ѓавол треба да се поднесе, кога ете другиот сето тоа што го имал го ризикувал и го ставил на коцка?!
    Нема ни оправдување, ниту потреба да се биде нечија жртва, кому очигледно не му било гајле ни за жена, ниту за деца!

На Sashko1992, Outlook, SAMIRA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Ајде уште и медала да му дадеме.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Boldiranovi....
    A tebe ako te ucenuva nekoj,ke legnes so nego?

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Кој рече дека таа го уценувала да легне со неа? И ова што го пиша нема никаква смисла. Има случај на моја пријателка која имаше проблем со колега од работа, кај што тој цело време и досаѓаше и вртеше на телефон во ниедно време и праќаше секакви пораки за на крај да стигне и да и направи профил на фб и со нејзини слики и слично, и доаѓаше пред зграда со кола по неколку саати и дремеше надвор. Буквално животот и се смени. Притоа дечкото на пријателкава што се заедно многу години не се пресмета лично со него туку стигнаа и до полиција и судови.
    Уште еднаш ќе повторам не го оправдувам неверството, не гледам ништо добро во тоа.

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853

На Petar80, zalosna, YoungandBeautiful и 15 други им се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    А кој е тука уценуван? Или така ти би се тешела, под силум прилике се случило тоа што се случило?
    Мажот ни најмалку не е крив, виновна е жена му што сака да го распадне совршениот брак со уште посовршениот маж!
    Свашта?!

На stetoskop, nena2010, SAMIRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.