Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза во бракот

Дискусија во 'Брак' започната од sweeteva, 21 октомври 2010.

1. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Хахаха,абе луѓе да не ви е испиен мозокот,ако сака да се смени ќе се смени,аха на зборови,а на дело,пак истиот,ова ме потсеќа на поговорката волкот си го мења влакното ама кудот не!!!!! И доста со тие муабети,има пијаници,коцкари мажи блаа,барем овој не е тоа,па сега само што он не е таква пропалица,да му се прости?Не е ама очигледно е човек без емоции спрема жена и деца,и како да живееш со таков човек,кога ќе го погледнеш,ке гледаш тугинец.Дали си маж или жена неверство си е неверство и нема тука да беше жена блааа.....Ригорозна сум кога станува збор за варање,па и да не дај боже да го направи и сестра ми ,веќе нема да ја гледам со истите очи.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Очигледно никој од вас не изневерил и не бил изневерен штом давате такви коментари.
    Само се надевам дека феминката што побара помош на темава ќе го реши проблемот и ќе биде добро. А дали ќе му прости на сопругот или не може да одлучи само таа, во секој случај ја има мојата поддршка.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Па да твоја и секако сите што сме тука на форумот сме на нејзина страна,и секако многу ни е жал за цела ситуација посебно за децата,ама што е тука е,веќе е завршена работата назад нема,она ќе си одлучи секако,се надевам со дигната глава ќе го направи тоа што треба да се направи,јасно е како солза.Со среќа нека и е!

4. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Темава ја читам неколку дена и не сакав да коментирам (дека нели младо немажено, што знае итд...) ама јбг не издржав...

Мое мислење како младо неизживеано детиште е:
    Не ти треба таков човек во животот! Точно е 12 години се многу ама дали навистина сакаш и наредните 50+ години да ги поминеш со таква личност, сомневајќи се?! Цел живот ли ќе му буричкаш низ кола и низ телефон или после некое време ќе се навикнеш?! Вреди ли?!
    Тој пак ќе си биде добар татко на децата, ама дали и понатаму тебе ќе ти биде добар сопруг?!
    Ако тој не знаел да те цени, некој друг сигурно ќе знае :))
    Јас лично не би простила неверство, не ми е гајле колку и да го сакам и колку и време да сум била со него. Што ми вреди времето поминато заедно кога дел од тоа време тој ме прави будала?!

1.Не значи дека ако не ја тепа и малтретира не е ѓубре од маж. Овој е исто такво ѓубре (wtf)

2. Не е само малтретирањето и ќотекот лошо однесување (јас изневерувањето го изедначувам со ќотекот).

3. Многу гледате турски серии. Колешката го уценувала (facepalm) Дури и да е така што правиме со "клиентките" и тие ли го уценувале или може го направил тоа за да му тргне бизнисот :drunk: ?! Тој го направил тоа затоа што сакал!

4.Точно е, ако сака да се смени ќе се смени и постои таа можност. Ама јас никаде од постот на членката не видов нешто што укажува на тоа дека тој ќе се промени (или може го изоставила тој дел, не знам)

5. Да беше обратно, жената да го изневереше мажот, тој немаше да се жали по форуми, одма ќе ја испратеше кај мајка и.

Среќа немам ништо против тебе, само постот ми падна во очи, се надевам дека нема да ми замериш ;)

И уште нешто не значи дека ако женава е нов член кој има проблем е трол, real people have this kind of problems too. Ја немало да одговори, вие да бевте во нејзината ситуација цело време на фемина ќе висевте?! |(

Една членка праша колкав би бил бројот на разводи ако сите што биле изневерени (ќе сакаат да) се разведат. Чисто за споредба бројот на разводи од 1995 до 2015 во Македонија е зголемен за три пати :))

Секако ова е мислење на едно неизживеано детиште, постарите и оние кои веќе пливаат во брачните води не мора да се согласат со мене :)

Последна измена: 8 јули 2016
    На kjukli, zalosna, realGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    :rofl::rofl::rofl:(y)

На zalosna, joy1, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Ne mi gi izvrtuvaj zborovite i ne me zanesuvajj vo drug pravec so muabetot.
    Ti postaviv konkretno prasanje,odgovori konkretno.
    Procitaj što si napisala, nemoj da se vadis so trik muabeti.

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Хахахаха така ти се чини :devil:

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    Sekoja cest na tie sto resavaat da stavat kraj na propadnat brak.
    Imame edna rodnina.Mazot ja izneveruva pred nejzinite oci.I napravi dete na svalerkata pa posle go zede deteto kaj nego da zivee.Nasata rodnina ova go trpi 20 godini i nikako da stavi kraj na vakov brak.sto ja vrzuva za vakov covek stvarno ne znam.Dali strav od osamenot i se plasi deka nema da moze da si go sredi zivotot ili ima drugo nesto,ne znam.

На ♡BuBaLe♡, zalosna, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  9. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Луѓе без свое''јас'',луѓе слабичи,тие простуваат и се надаат потсвесно дека нема више, а уствари цело време живеат во страв да не се случи истото.

На bibiiii, Capricorn96, Glasna и 6 други им се допаѓа ова.
  10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Vo moja bliska okolina poznavam kup zeni,sto sekojdnevno trpat navredi,maltretiranje ,neverstva,i toa javni ,si odat so svalerkite,pa deca so niv,abe gluposti.i si sedat zenite pri mazite cinis toj e posledniot.naj cudna mi e edna komsivka koja i te kako e samostalna obrazovana so svoi pari i uste go trpi toa ,,mazisteto ''do nea.mislam deka ne se samo decata vo pitanje,tuku na prvo mesto ni e sto ke kazat lugeto.ke ni se sitat komsiite na nesrekata.a ima i takvi koi stvarno nemozat da se vratat,nemaat kade..mnogu odamna brakot ne se smeta za svet zavet.zavet na ljubov vo dobro i vo zlo....toa ti e..

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Не од што ќе кажат луѓето, повеќе ми се чини е од тоа што има многу заслепени жени, до коска заљубени, кои преминуваат преку секакви малтретирања!
    Нели Јас, сама рече дека сака да го прегрни мажот му, откако дотичниот си признал се.
    Не ми се јасни такви жени, кои сами себе ниту се сакаат, ниту се ценат, проголтуваат и премолчуваат се, само за да глумат среќен и идиличен мрак од брак?!
    Каков е тој среќен брак за пред народот, кога тој во првиот момент фатил магла свесно и волно се откажал и од жена и од деца.
    Тука нема ни љубов, ни емоции, ни себепочит!

На zalosna, eloves, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    Me interesira samo kako si prodolzila so zivotot pokraj takov covek?kako komunicirate?kako delite krevet zaedno?neli se budi somnezot vo tebe koga ke izleze nadvor ili mu zadzvoni nekoj na telefon?
    Ako mozes te molam odgovri mi na ovie prasanja.

На bibiiii, stetoskop, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  13. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Хахаха, милиони има што никогаш не дознаваат?Или се прават така,за да им биде наводно полесно.Се се дознава,на ЛАГАТА И СЕ КРАТКИ НОЗЕТЕЕЕЕЕ.

На ♡BuBaLe♡, Glasna, Sashko1992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Ќе ти одоворам.
    Продолжив и не ми е тешко да легнам со него.
    Сомнежот постои вака или онака, едноставно мислите ги насочуваш на друга страна.
    На почетокот е тешко го следиш во чекор, меѓутоа со тек на времето се поминува.
    Сепак црвот останува да ровари и да грицка, ама или остани или замини, јас го направив првото поради само за мене разбирливи причини.
    И да не се дознава се како што тврди членката. На лагата и се кратки нозете како да не, ти никогаш не лажеш така!?

На Petar80, ♡BuBaLe♡, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
  15. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    За такви работи не се лаже,зошто да живеам во нереален свет,свет на илузија,ништо не се постигнува со лаж или преќутување.Тоа не ти е живот,да не кажам нит кучешки.Ќе кажам само едно:НЕ ПРАВИ ИМ НА ЛУЃЕТО НЕШТО, ШТО ТЕБЕ НЕ САКААТ ДА ТИ ГО ПРАВАТ.Не лажам и не сакам да бидам лажена.А инаку да можам да излажам дека изедов 1 штангла,а изедов 1 чоколадо,ама тука себеси си правам беља нели,така да пази за какви работи збориш има разлика до разлика.

На mareane, Glasna, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Знаеш зошто сакала да го прегрне мажот и ? Зошто неможела да поверува дека ја изневерил дека сакала уште барем еден миг да поживее и да се сети на семејната идила ете затоа.Не одудувајте преку глава сте ми |(

На Petar80, ♡BuBaLe♡, mami blue и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Продолжи и после неверство ? јака ти душа, се надевам твојот маж го цени тоа.

На bibiiii, Petar80, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.119
    Maжите помалку ги ценат жените кои им простиле неверство - си вика, и следен пат ќе ми прости и пак ја аповредува. Со тоа покажува непочитување повторно.

Сигурно не си викаат, леле колку ме сака следен пат нема да ми прости.

На bibiiii, ♣ Alba Viduam ♣, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  19. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Аха, го цени за да го направи пак.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    Ти 100% си сигурна дека никогаш не си изневерена?

На Petar80 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.