тоа де тоа, а вака бар во ферарито со затемнети стакла, па некоја песна од Аца Лукас Пао сам на дно. Ај да потресеме зелени уш малку дур не дошла Реин со метлата Само да ви кажам утре ке средувам тоа фиоките во соба и ке избројам колку гаки имам.
Баба бог да си ја прости, му викаше да дедо Блажеее, префрли ова куќарчево на мое име, еден од нас ако умре да имам каде да седам. На мое да сум си.
Јас немам што да бројам веќе Викендов испофрлав стари гаќи, чорапи, прслуци итд без да размислам дека до плата имам скоро 3 недели, па сега пери-носи ќе биде работава. Ама ај сподели го бројот, да знам колку да купувам, може треба една тема - колку пара гаќи треба да има една женЦка фиока? Ама паметна баба ти, што би рекла прабаба ми - права инжиљерка!!
А кажи ми дали тука сакаш да ги вбројам и тангите и боксерките или само онаа стандард гаќа? Е сеа и класификацијата да е по боја, модел, материјал...?
Не ми кажувај за танги, оти срце ќе ме боли. Ептен ги сакам, ама како небањата да сум само ги копам... па не носам Боксерки и стандард стај у математика. По материјал и боја може. Како што вика мајка ми - секоја жена во шкаф треба да има: црни пантолони, црна сукња, бела и црна маица и бела кошула. Се останато може да се комбинира @danichap моја свеки има повеќе облека со етикета во шкаф него просечен бутик. За црни дани! Тоа прашање мислам дека ќе го сфати како обвинение, и ќе си направам проблеми. Мислам дека треба да и ги избројам сама. И да смислам доволно добро објаснување за пред дм. Едит: ми текна. Ќе речам дека барам стари гаќи за прашина бришење. Ем ќе избројам, ем ќе добијам на вредност во очите на неговото семејство. Вин-вин ситуација
Се плашам да отворам фрижидер, дека и таму ќе ја најдам CameliaMiller. Ќе раскажува како тоа се внатре не го користела ама знае за што служи.
@CameliaMiller јас да ти кажам значи строго купување на гаќа 3 за 100 молим, оти нели куќа ќе праиш танги, боксерки, шарени тоа е скпо, а сг су скупе паре сг је оскудација.
Ту бреее, сум ја преспала месечината. Што не кажувате со време вакви работи?! Aј, некој од астрономите да сподели кога е следната или ќе почнам да спијам на тераса да не би да ја пропуштам наредната прилика. П.С. Очигледно ни треба забавно издание и за оваа тема, а и за проблемите со свекрвите.
па твоите нека живеат во еднособниот стан вие префрлете се кај нив ако имаат поголем простор, само сменете се. полесно е да се разбере со твоите.
Океј, доволно се зафрканции, не е во насмевка темава. Можете таму да отворате какви теми сакате и да се зафркавате колку сакате, на оваа тема не е местото за тоа.
Хир ај ем, прв пат на темава, да споделам и јас своја криза ) Живееме со мм во странство веќе две години. Работиме за овдешна просечна плата и си знаеме дека никогаш, освен ако не ни се падне евро џек пот, нема да можеме да купиме нешто свое. Затоа си знаеме дека освен под кирија нема др избор. Пријатели кои ги запознавме тука од мк, кои живеат овде повеќе од 15 год уште немаат ништо свое, додека има и такви кои едвај крпат месец за месец бидејки моментално плаќаат кирија и штедат на велико за учество и барем половината да ја имаат, а останатите пари за стан со кредит да ги покријат. Незнам колку е тоа паметно, да штедиш 10 год за да собереш 30.000 евра да речеме и следните 10 исто да ги преживуваш за да можеш кредит да отплаќаш. 20 години да кубуриш некако, за на 55-60 год да имаш свој стан (според нивната возраст). Од друга страна, кога би требала да се вратам во мк, исто би живееле под кирија, на мм родителите и братот живеат во еднособен стан па уште ние фалиме... на ова не реалниве проективе владини, не верувам ни малку бидејќи нели треба да си кредитоспособен за да дојдеш до кредит, а која банка ке ти даде кредит на примање од 10.000 ден. Така да у тесно сме секако, помирени дека ќе сме вечни кираџии...