Pa kako sto tvoite so svoja pot rabotnicka i od otkazuvanje od cigari izgradile na toooolkaa kukja,stegni si go i ti gzot i na mt pa stvorete sami,zosto cekas od svekor/ svekrva??
Ti prvo i prvo soprugot ne si go pocituvas stom vaka zboruvas za negovite.Sinki ne si bila pred toa ne si videla vo kakva kukja vleguvas? Stom mozes bez niv izleguvaj od tamu i da te vidam kolku si samata sposobna da napravis nesto vo zivot.Greota za tvoite sto se macele za tebe a izdignale neblagodarno i nesposobno sustesvo.
Мамето и тате наши секогаш ни се "нај" во се, буквално. Милиони ќе напишат збор и милиони жени истото ќе го кажат. "Свекрвата демон додека мајката најдобра". "Еве свекрвата ништо, мајками се направи". Многу ми се смешни овие излагања и многу банални, циркузни да не речам. Туку се прашувам дали се читате вие што пишувате... Требало кола, требало куќа, требало не знам што. Е добро бре жени ако требало и ако маме и тате ви се нај и поседуваат се нај и како што велите вие створиле за вас зошто побогу одите под кирии и во свекрвин дом?! Кое бламирање и циркузи не ќе ги прочитаме овде. Или..колку да се пише нешто. Така ли сте воспитани вие, мама има голема куќа ама јас кај свеќи во 2 собчиња седам, она е лоша а мајками р најдобра. Па оди бре кај мајкати што се жалиш и плукаш по се живо и диво ако вие и мама сте си "нај". Бљувотини.
Седете си раат и гледајте си ги свекрвите, правете си лице колку ви душа сака. А јас не стигнав да напишам, дека да, ќе си одиме да живееме кај моите, и да Собки се тоа, баш така, од една соба преградивме и направивме соба со кујна и wc, спална немаме колку за информација. И не реков дека нема да си направиме сами, па ние и до сега се сами направивме. Само незнам како ќе го прокоментирате и нечистотилакот во домот на мажот. Овие на кои мајка им е свекрва знам дека ќе речат Па земи исчисти ти. Бољер да немаш од леѓен да се бањаш на 21 век, правосмукалка да немаш и да метиш дома со метла, купатилото да ти е скапано во вода, попаѓани плочки, ѕидовите црни со години не обелени, недезенфицирано во домот, прозорци потлеани не чепнати со рака, регалот цел прсти и чашите, за млада жена со плата...И тоа ли е за оправдување? А инаку заборавив да ви кажам дека и куќата не ја правеле тие, туку е наследена од нивните родители. И тоа братска. И ова не е ништо нели? Ништо немаат направено, ништо. Многу е лесно совет да се дели, само незз колку вие го применувате тоа. Не си родител само дете да родиш, вратете се во трето одд и прочитајте ги детските права! А веќе ако вие имате машки деца па ви е страв од стварање и е вака снаите утре да не ви викаат да знаете само дека се лажете. Стегнете си го дупенцето и вие, не само бла бла. Еее тоа е кога на некој не му одговара муабетов и не може да прифати иако добро знае дека треба да се трудиш, а не да чекаш од таван да ти падне, и прсти да кршиш само и се ами нема, ами нема, па стегни газ ако сакаш да имаш. И нека проработи домаќинл'кот малку и свеста дека "Јадеме за да живееме", а НЕ "Живееме за да јадеме". Ќе спиете на левото уво додека децата ви се мали, ќе мудрувате, после па ќе си ја капете главата. Ногу лесно е да ти остави свекрвата и да мудруваш како на некоја друга свекрва и толку имала, секој си знае, ако не е за зборување нема да зборувам. Некој ќе ме исправа цел живот напред да одам, па ќе дозволам некој да ме враќа 100 чекори назад. Нели е толку лесно пред да си легнете помислете на вашите деца и посакајте им во животот да ги ствараат сами најосновните потреби, па бидете искрени спрема себе дали ќе им го посакате тоа или сите се молете да се наместат кај што има на готово да не се мачат.
Виданке јас те разбирам. Најодвратни суштества се тие кои пушат ко луди а немаат бојлер Кои не створиле за синот а сакаат по секоја цена до него да го задржат за да ствара синот со сната за старите. Да си одиш настрана и да си направиш свое и имај го на ум ова сега, за твоите деца понатака.
Nie dupenceto si go stegnavme Zatoa sea ne se butkame u 'sobki' tuku zivemee vo raat i tisina Ne ni visat ni stari ni mladi nad glaa Ti prvo mrdni go zadniko,stvori nesto u zivot pa vregjaj kolku sakas Pak ne mi e jasno kaj ti bile ocite koga si vlegla vo tolku haoticno i necisto semejstvo ko sto velis
Абе џој мила, може и ветувале брда и долини. Ама јас да сум како неа ке се “плукнам“ на тие 5 квадрати и ке си купам свои па бар на мое ке се бањам со леген, без некој над глава да ми виси.
Ајде ајде, црното- бело, инаетчико, па нели е исто зашто потценуеш "валкано семејство", од друга страна па љубов гледај. Абе ти некој КОМУЊАР да не си, како Црпко си исто хехеее
А ти да не се опушташ многу со устата кога не ја познаваш женава. Дискутирај ко нормален човек, а не ко 65 год робијаш
Ne potcenuvam jas nikogo tuku ti Ti go opisa semejstvoto na maz ti kako valkano,plukas celo vreme po negovite. A vsusnost s kim si takav si Stvarate?haha Nisto ne stvaras ti,ti pak koristis na gotovo od tvoite E lesno e taka
ti pred da otides za nego si znaela vo kakva sostojba se negovite roditeli ako ne si dovolno procenila ili te izlazale sega imas iskustvo sakav da ti kazam t.e prasam vie gradite sega na mesto pretpostavuvam sto se vodi na starive verojatno ne prefrleno imotno pravni odnosi tuka ke vi bide najgolema zaebancija ako ne gresam
Виданке можеби твоите се постабилни и ке имате повеке мир и слобода отколку кај мажов, ама пак ке си на туѓо. А да створиш значи да почнеш од нула, а не над таван кај твоите. Купи плац, изгради и тогаш речи дека си створила. Не велам дека и твоево не е, ама пак не знаеш што значи да направиш доградба а што значи да започнеш плац. Може утре и твоиве ке викаат еве ви дадовме, може тогаш твојот маж ке се чуствува исто ко ти сега кај неговите. Може твоиве и бетер да бидат. Абе подалеку од стари најарно. А таа феминка погоре што ја навреди е баш таа створила од нула. За тоа послушај што поискусните имаат да ти кажат, а не се спукувај ко тексашки шериф
Се прашувам што толку ја изнервирале денес, па решила пак да пише после повеќе од 6 години апстиненција од форумот?
Добро Виданке си ја кажа маката што ја кажа, ама тебе никој не те навреди за да навредуваш. А бидејки пиша мислење секој има право да реплицира и да си каже свое. За тоа е и форумов. Не го земај за лично