Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Криза со станбеното прашање

Дискусија во 'Брак' започната од hrizantema007, 29 август 2012.

1. vidanka

vidanka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Знам јас што е да почнеш од 0, многу убаво знам како одев со тренерка место палто на школо и одмор не видов и од се одделена бев, додека моите градеа и ние трпевме, немам намера пак истото да го поминувам, кога недвижнина мене ми створиле што ќе ми е од 0 пак? ќе си надоградам бе, тоа не е помош? Па нели женски чеда сме? Треба на машкото повеќе да му ја мислат, а како знае за ќерка и да каже дека не и е убаво, а? А и незнам какво е тоа не сум створила, да земеме 20 000 евра кредит :) е да баш не сум створила, а кај него што дадов 10 000 евра, и таму не сум створила? Инаку сум 26 год. Со маж ми вработени во државна и јавна администраација со високо обр. Колку толку заработуваме доволно за да ми верувате дека ствараме...на 26 години...не на 65...

На crazylady, CameliaMiller, stilas7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    96.573
    Браво, за орден си печена|(.
    Прва и последна си со високо образование, вработена, напатено дете, млад создавач...други такви нема!!
    Ова направила кај свекрва и, она кај нејзините, толку кредит, онолку соби...и што сега?!

На MilaP, Oscar Lady, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Абе во ред се тоа. ама твојот настап беше, моите граделе за мене, а неговите ништо. Во ред и тоа, ете за тоа ке одиш кај твоите, ама не ги потценувај и тие две соби што ви ги отстапиле неговите, на крајот на краиштата високо образование му дале и го изгледале и не мора и кола да му купат.
    И сега испаѓа на крај па и дека кај твоите немаш, туку ке правиш доградба на нивно. Не велам дека нема се тебе да ти остават, ама СЕГА немаш.
    Дај Боже да успеете со мажот и се да ви е на број.
    И пак ке ти кажам, ако сакаш дискусија научисе да дискутираш ко нормален човек. Ок може си нервозна денес, ама олабави. А да и имаме на форумов 98% светици, сеспособни и совршени, ама на форумов ( кој знае што коси кубат во приватен живот и за чиво имање се борат).
    А феминката која погоре ја навреди е една од пореалните и поквалитетните.

На CameliaMiller и rose60 им се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    А што треба? Па читавме скоро феминка со завршено високо уште чекаат и таа и мажот од свекор и свекрва и седат дома и квачат јајца.
    Бар оваа нешто прави.
    Ај разберете ја дека имала тежок ден.

На crazylady, CameliaMiller и rose60 им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    96.573
    Ако прави нешто на разглас нека почне да вика Окцензи, најарно ќе е.
    И многу други прават којзнае колку пати пута ова што феминкава го прави, па никој не може ни да ги чуе, ни разбере.

6. vidanka

vidanka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Абе душо форум е, сака да се испука некаде. Не рече дека се карала и тепала со старите или човек убила и дете попарила. Абе денот и лош. Може имала некоја пресвртница во животот. Оставете ја нека се испука, ке се смири ке види кај греши и ако е фер и воспитана ке се извини и ке продолжи да се дружи, да дели искуства и да добива од другите. Тоа е.
    Пак на 26 год е во брак со кредити со работа. Абе на 26 некои уште не знаат дали макијато или капучино да пијат со парите од мама и колата од тато.

На CameliaMiller, VladeMila, evangelina.ina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Виданке ај лапни две бедоксинчиња, одспиј и ке се смириш. Се ке биде добро. Ке си направите надградба млади сте ке се борите. Ке имаш повеке мир од сега и ке си го прошириш семејството. Чувај нервите, дека ке треба да чуваш и воспиташ деца.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vidanka

vidanka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13

a da te popravam za obrazovanieto, zaedno go plakavme negovoto, ok? e kako be nemam koga na nase ime si ja pisuva nadogradbata, kaj nego nemavme nisto na nase a si go gradevme sami, ok e ova?

На CameliaMiller, rose60 и okcenzi им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Душо не се разбираме. Кај твоите правиш надградба, кај неговите реновираше Исто е.
    Е сега предност имаш што кај твоите тоа ке биде ваше и на документ, а кај неговите не е, Во ред јасно ми е.
    Кај твоите нема да имаш гужви и ке бидеш помалку нервозна, додека тамо сте куп луѓе и немаш мир и приватност и неможеш ни на раат да отспиеш. Јасно ми е.
    Браво штом мажот твој сепак завршил и што ти си му помогнала. Цени си го зошто секакви мажи има.
    Полека и без нервози ке се средите по ваш вкус. Кредитите ке се отплатат еден ден, ама нервите нема да ти се вратат. Не се нервирај, за да не бидеш вулгарна, тоа ми е поентата.

Еве јас ти честитам на досегашниот успех. Доволно си направила за 26 год, додека твои врснички уште се по дискотеки со парите од мама и тато.

На CameliaMiller, VladeMila, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  11. vidanka

vidanka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Da taka e, na moi godini od mlko se poparuvaat, fala kompliment mi e ova, a nemam jas za sto da se izvinam, ako gi vratite postovite ke vidite deka jas bev prva navredena, mozevte samo sovet da podelite i toa e toa, prema nikoj licno ne upativ bezobrazna poraka

На VladeMila и okcenzi им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И пак дека родителите на машкото треба повеќе да мислат :headbang: Е ќерка сум де, и не им паднало на памет да ме двојат од брат ми. И имам син, и се што ќе му оставам (ако му оставам) ќе биде за НЕГО, гајле ми е снаата што ќе збори. Се надевам дека ќе има памет да избере културна девојка. |(
    А зошто дури и тука успеа политика да замешаш, стварно не ми е јасно.

На crazylady, LUCI 99, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  13. vidanka

vidanka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Жив и здрав да е, се надевам и јас дека ќе избере културна девојка, помалку да зборува , а тоа "Гајле ми е за снаата" ете колкава е твојата култура, здр боже има време, се надевам ќе се согласувате убаво, и ич да не ми ти биде гајле

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Аман бе виданке не и ги превртувај зборовите. Феминката рече се ке остави на синот не и е битно што збори сната, а не гајле ми е за сната.
    Зошто има снајки и се да им дадеш, пак ке надат ситница да се скараат, некоја банална работа од типот “ не ми се допаѓа како свеки ја срка супата“.

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    (facepalm)

На SV1911 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Vaka sega ke bidam iskrena.
    Jas nikogas ne bi se omazila ako nemam uslovi za ziveacka i nikogas ama bas nikogas ne bi ulozuvala vo zaednica!
    Mm ne e konzervativen tip, osven vo edn del kade veli jas nema da ziveam vo kukjata na zena mi. So moite imaat prekrasen odnos, moite imaat golema kukja, no ziveev vo mala sredina kade nema bas uslovu za deca, nema gradinka, nema uciliste vo blizina, za vrabotuvanje mnogu tesko itn...
    Od toj aspekt ne saka da slusne za tamu.
    Da se zaglavam so krediti za vo zaednica? Kaj vi e pametot?
    Denar ne bi dala da adaptiram sobki.
    Jas imam kerka, mozebi, ako imam vtoro sin, ne bi gi dvoela, a tie utepani sfakanja deka kukjata ostanuva na maskoto podobro da ne komentiram zosto ke me baniraat adminive. Sakam i kerkata da bide samostojna, nezavisna, pred se ke ja vospituvam da bide vredna, stedliva i pred se kulturna.
    Jas te razbiram deka si ziveela vo losi uslovi, no kulturata ti e ispod sekoe nivo!
    Mamo i tato i jas ne gi vikam, no se odnesuvam korektno so niv.
    I jas sum imala teski momenti tuka, no imam prekrasen maz sto me pocituva i poddrzuva ne mnogu, premnogu i tokmu poradi toa i negovite stojat nastrana.
    Mozebi i negovite roditeli ne zasluzile nesto, no od pocit kon mm se odneauvam pristojno i korektno sprema niv.
    Jas studirav na postdiplomski studii koga dojdov tuka, moite mi plakaa, ne najdov rabota dodeka studirav, nabrzo pstanav bremena, zavrsi porodilnoto ne se vrativ na rabota pak na rabota...
    Za celo vreme mm rabotese ni ovozmozi se, bukvalno se!
    Nikogas ne barase od negovite i kola kupivme, renoviravme, smetki i voopsto ne barase od negovite ni pak ni ponudi nekoj nesto, pa sto da pravam, da gi utepam negovite?
    Dovolno e sto ne mi se mesaat vo nisto, imam privatnost, ne mi se mesaat za detevo...
    Seto ova zatoa sto mm ne dozvolil i znaat deka ako me navredat kako ke reagira nivniot sin.
    Ako pocnam od novo da pravam kukja sigurno nema da bide dogradba, adaptacija sigurno ke bide od novo, mmozebi i na maz ti nema da mu odgovara tamu, togas kako ke se odnesuvas so tvoite?
    A za kulturata da ne pravime muabet se somnevam deka si obrazovana da ti kazam pravo!

На Dust, crazylady, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  17. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    955
    Blaze si.i na nasava administracija (facepalm) A btw jas licno da, ne.bi sakala moite kerki da se.macat, valjda kako i sekoj dr roditel. Jas go znam mnogu dobro toj pat na sozdavanje na dom.od nula,.otplakanje deceniski krediti i sl. Zatoa sto sakam moite devojcinja, ako docekam, nekogas vo idnina da ne se macat, i da pominat malku.polesno.od.mene ke se obidam JAS SO SOPRUGOT da im stvoram kolku sto mozam podobri startni.pozicii vo.zivotot od moite, iako ne.se zalam na nisto. Fala mu na Gospod, sme.stvorile.sami dovolno za pristoen zivot, isto taka.so.krediti.i zadolzuvanja do.gusa koi.uste gi otplakam.I ne,.nema da.bidam srekna voopsto ako gi namestam.na.gotovo, nego ke.se obidam.sto.mozam.da im.pruzam poveke za da ne se macat,.zasto nikoj nejke deteto da.mu se maci i sekoj saka deteto da go.nadmine.

На CameliaMiller, kukla21, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    So vakvoto razmisluvanje imam vpechatok deka si zarobena so razmisluvanjeto od vremeto na dedo Noe:worried:
    Mozesh li da dadesh objasnuvanje veke koga si izrasnata so takov stav "treba na mashkoto poveke da mu ja mislat roditelite"..
    Sigurna sum deka nikoj noz pod grlo ne ti stavil za po sekoja cena da se omazish,pogotovo vo "taa familija":emo:vajda predhodno si znaela od kade momcheto ti poteknuva???Misleshe koga so samoto stapuvanje vo brak od prviot den so magichno stapche ke vlezesh vo palata???
    Se prestavuvash deka ste visoko obrazovani so solidni plati taka??pa shto kukash deka pored vrabotenost barash drug da ti go brishe nosot:?:Neli si sposobna ?? Za drobenje site sme prvi I berenjeto na gajleto na drugite,a koga ke treba samite da Se pogledneme i da sme Si realni samite so sebe togash go preripuvame toa poglavje i probuvame da napagjame naokolu...
    Ti navistina izgleda ne znaesh chovek shto nema I shto pochnuva od nula..Ete mlada si,pametna si ,znaesh shto sakash I kako sakash da ziveesh pa pokazi I'm na ovie dzabolebarive kako se pravi od edno dve;)

На crazylady, Asparagus, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    I jas istovo go pomisli.
    Ne pisuvam oti neli ke se digne dzeva.
    Deca, deca.
    I jas sun snaa necija pa vakvo nesto ni na kraj na um ne mi doslo.
    Nekoj od vas ke bidat svekrvi.
    Bi sakale li da ve narekuvaat so losi iminja.
    Nema poloso i ponisko od toa.
    Nemojte da pomislite deka ne ubedivte kako tie ne se domakinki i fala bogu sto ve primija vo kuka pa im zgotvivte, zapravte, naredivte/dekoriravte, ama sto uste ne, pa na kraj i uste so nivnite pari znaevte ili znaete kako trebase ili treba.
    Daj te ve molam, site vie koj ste nad 18 god, POLNOLETNI, razmisluvajte kako vozdrasni.
    Dajte ne upotrebuvajte tolku losi zborovi i toa "sveki" izvadetego od recnik, mnogu, mnogu dolno zvuci.
    Nemojte da mislite deka sega nie sto citame tuka, ne ubedivte.
    Sveki li upotrebuvas, vo bilo koj kontest i gospoga mi se pravis...
    Go stokmivte.
    Dzabe vi e skolo, pozicija, doteranost, recnikot ve ubi. Ve izdava uste ne sme ve videle.

На elisabeta, azelea, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.795
    Свеки е нагалено од свекрва и не гледам зошто е лошо да го употребуваат во неформални муабети... !
    Но многу пострашно од тоа е ова што Виданка го пишала.. Се плашам да родам, да не ми дојде на глава снаа како неа, па цел живот да ме колне што не сум имала доволно пари да ја направам дама...бидејќи сама не успеала!

Со вакви размислувања луѓе, сте да ве земат свекрвите ваши и со се партали да ве исфрлат!
    Неблагодарни суштества од друг универзум. Кај мама и тато јадела од сребрена лажичка, па цел живот ли очекувате да ве тинтрат тие кај кои сте отишле?!
    Немале луѓето и две соби ви дале, а да не ви даделе ништо? Сигурна сум дека подобри ќе биле!
    Пред брак се договара станбеното прашање АКО ВИ Е ПРЕСУДНО за стапување во брак! А не отпосле да си ги чукате главите. Се бањале со леген, немало топла вода, не знам што..а ти случајно стварно да не падна од друг универзум директно во брак? Па не си знаела каква им е состојбата? Ако имале, немало да живеат во беда цел живот..и на нив не им е сеедно!
    Сакате палата? Кажете пред брак, сакам палата, ако нема палата, нема ни брак..
    Ако нема брак, нема да има ни скржави и неспособни свекор и свекрва..
    Ако нема свекрва, значи животот ти е помирен....според нечии мислења тука!

Засрамете се!
    Наместо да гледате колку сте способни сами да створите, вие гледате колку сте способни да земете од тие што печалеле 40 години..
    Срам и арам да ви е!

Последна измена: 17 ноември 2016
    На crazylady, LUCI 99, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.