Не знам за што ти треба тој плац, ама ако сакаш да градиш мора да имаш на ум дека ти требаат минимум 300м2 за да градиш. Ако ти треба за приколка, контејнер или слично, имај на ум дека исто ти треба документација, инаку нема да можеш да приклучиш струја и вода. Е сеа 50е од м2 не е нешто малку да ти кажам, во пригратскиве населби се наоѓа за таа цена и поефтино, нешто што не е многу атрактивно. Имај на ум дека само 50м2 од двор ти повлекуваат трошоци како Физичка делба на парцела која е минимум 200е, ако не и повеќе, документација која кошта колку уште 50м2 да купиш. Ако сакаш пиши ми лп објасни ми го проблемот ќе ти кажам олеснителни околности.
@AngelOfArh Јас имам плац од 200м2 и сакав да поставам контејнер (една соба со вц) бев во општина да прашам дали ќе можам да поставам и ми ми кажаа дека не можам бидејќи треба да биде 300м2. Бандерата за струја е ставена пред мојот плац и главниот водовод исто ми поминува пред плац, но се немаме приклучено. Јас тој плац нема да го користам за постојано живеење само да ни користи за викенд скара дружење, твој совет точно ми кажале од општина?
Да, како што и пишав и горе на членката, не можеш да градиш ако немаш 200м2. Можеш да ставиш контењер слободно, но тоа нема да е легално и нема да можеш да донесеш вода и струја, а ако некој од комшиите те пријави може да те тераат да го тргнеш апсолутно.
Kukjata od majka mi e na plac pomal od 300 m2 okolu 270,vo osnova e pogolema od 100 m2. Od koga vakvi promeni ima?
Веројатно се работи за бесправна градба легализирана (или не), за одобрение за градба не може да се добие на плац помал од 300м2, а од кога е правилникот не сум сигурна, мислам од 2007ма