Не верувам. Тоа е повеќе од пола бременост помината. Ако се скара ке си абортира додека е дозволено. Среќа да, затоа што до 12та недела имаш време да одлучиш сакаш не сакаш бебе. Јас сум за абортус во прв триместар. Има време да дознае и одлучи дали сака бременост. Кога е оформено веќе е нехумано и неетички.
Има психи што абортираат за глупости. Пример во Германија не смеат до 14 недела законски да ти го кажат полот, дека имало психи што абортирале ако е женско а тие сакаат машко. После 14 недела за да абортираш ти треба причина т.е. потврда од лекар, одиш на комисија и со таков изговор "детето е машко, сакам женско" нема шанси да ти одобрат.
Полот некогаш се дознава во 20-25 недела. Не знам кој доктор прави такви абортуси. Ако прави пренатален ке ти верувам, ама во 14та пример е многу ризичен абортусот за мајката.
Каде живееш? Ако си во Македонија чудно е да не знаеш за криминалот со абортуси т. е потплаќање комисија за да одобри абортус.
Зарем има и такви? А од каде информацијата, па дури 4 пати. Треба 4 пати пренатален пред 12 недела да направила. А и да е точно ова, ова треба да е еден изолиран случај на родители кои дефинитивно не се во ред и тука треба да има поголема контрола и да се провери нивната психичка состојба, а не да служат како пример дека ради вакви како нив се забранува абортус.
А кој рече дека сум против абортус? Не дај боже да се забрани и кај нас како кај Американциве болни во умот.
Еве и јас немам слушнато за абортус после дозволената недела. Не велам дека нема воопшто, ама дека е толку застапено да се потплаќа комисија за легален абортус без медицинска причина, не верувам. Нелегално па во 24 недела уште помалце, преризично е.
Јас да сум доктор ако некоја дојде и ми побара абортус заради пол, ќе и направам и одма ќе и ги подврзам јајцеводите. Таков психопат не треба да може да има деца во иднина.
Не верувам дека до тој степен е отидена комисијата. Тврдиш дека жена кога ке дознае пол абортира, ама проблем е со тоа што полот неретко се дознава доцна. Во поодмината бременост комисија да одобри абортус, па и самата жена да се согласи звучи како научна фикција. Со пренатален да, ама тоа што го збориш, мислам дека го измислуваш.
Ајде дај статистика, колку често ова се случило, каде се случило, не рекла казала, ама слушнав јас, Стојна, Митра ми кажаа. Живи глупости. Реални работи се случуваат, реални ужасни работи за нас жените, а вие со што ја полните темава.
Фане, ова е симптом или за растројство некое, или за груминг и подведување на жена која е неискусна, или пак била некако малтретирана и злоупотребувана. На тие жени најпрво од све им треба стручна психолошка помош, да се види дали е некако малтретирана од некој член на семејството што абортира женско дете, а ако вистина е толку социопат дури тогаш да се пружи соодветна психијатриска помош. Многу, многу често ова е масло на мажот или свекорот/свекрвата, што ради религија, суеверие или поделба на имот. Иначе сметам дека навистина нема потреба за носење на темата во правец кај што не треба, а тоа е абортус во ПООДМИНАТА бременост. Гилеад штотуку оживеа во светот, тоа е најзастрашувачкото нешто на цел свет, а со дискусии кои се непотребни само се игнорира тој факт. Не дека тоа не е важно, ама игнорирате тоа што се случи. А тоа е дека забранија абортус, го забранија основното женско право, дозволија на секоја жена што непланирано останала бремена да и се земе сета слобода. Ќе рипнат сега абортусите на црно, ќе умираат жени, ќе се завиваат семејства во црнина. Ќе цвета криминал. Жена кога ќе науми нешто ниеден закон не ја спречува. Америка, најголемата смрдотија на планетава земја, центар на детски убиства, воен агресор што на свои раце има смрт на милиони деца, шупак на светот со огромно оружје а тоа се медиумите кој одлучи да не загрози сите жени на светот. Немојте да мислите дека тука ќе прекине ова. Гроб да немате, сите овие кои сте удриле потпис и печат на одлукава, до 7мо колено да нема кај да ве закопаат пичка ви матер психопатска, се надевам посебен круг у пеколот ќе има за вас.
@RainBow Податоци да изнесувам? нема шанси.. За последното си во право. Толку од дебатава од моја страна.Ова со Америка е болест,кај нас легален е. Нема за што да зборуваме за кај нас како е.
Сте „за“ или „против“ абортус за вашето тело. Let's begin there. Ова исто ко утре со закон да забранат да си ставам ботокс. Зашто?
До 3 месец најчесто се гледаат деформитети, има денес и 3Д и 4Д ехо, сѐ се гледа. Секоја процедура после дозволениот период за абортус од 12 недели е пораѓање со провокации или царски рез. Ако се извршени вакви процедури тоа е најчесто заради немање срцева реакција на плодот, се откриле подоцна некои аномалии или плодот не се развива како што треба па за да се спаси мајката се изведува што се изведува. Абортус после 12 недела не се врши затоа што е ризично по жената и се покажале многу повеќе компликации, така да ако доктори земаат мито за да го прават кај нас, дефинитивно заслужуваат да скапат во затвор, и тоа по можност пред да ја кошта живот некоја несреќница. Во САД моментално никаде не е забранет абортусот сеуште, туку со укинување на уставниот член Рое против Вејд се пренесува правото на секоја држава да одлучува сама за себе. А тоа во државите каде што републиканците имаат мнозинство дефинитивно ќе се случи. Дури во некои држави веќе спремаат прописи, и тоа со тешки казни за жени и девојки кои ќе патуваат во други земји за да се чистат. Абортусот во Оклахома ќе биде забранет и при ектопична бременост (вонматрична), што значи тоа е директно убиство и за жената а и за фетусот кој секако нема шанса. Е до толку се забегани религиозните биготи
Наместо да се оди напред, тие се враќаат во 15ти век. Уште кога има жената само два месеци породилно таму. Ужас, без коментар.