Дали некој правел Red Velvet? Ми се уврте во глава да пробам и тоа чудо да направам. Вкусно ли е барем? И ако имате некој испробан рецепт пишете.
@slimy еве ти линк, има цела тема само за бомбици, сигурно ќе најдеш некој добар рецепт. http://forum.femina.mk/threads/Бомбици.4252/
Во Веро сигурно има, ама се ептен во мали ќесички, кај зачините. Значи барај пињоли во такви мали проѕирни ќесички, мислам дека на Captain's беа. Не можам да најдам слика на интернет, да ти покажам како изгледаат. Многу пати сум се мислела да купам, ама некако цената ме предомислуваше... не ми текнува колку чинеше тоа мало ќесиче, ама не беше баш евтино. Се извинувам за пост под пост, кога се редактира не постои опција да се внесе цитат, или пак јас не сум видела
Јас пробав, и го пробав прво без ништо додадено, имаше текстура слична на маргарин, тоа ми беше најблиско, ама никаков вкус? До мене ли е или авокадото ме зезало нешто? Баш никаков вкус немаше, а кога додадов малце сок, стана киселко, што не ми беше нешто преубаво.
Ама брзо да се јаде, хаха, јаболките потемнуваат не знам колку би било за очи убаво ако стои многу долго Ако имаш дете па не знаеш како да го натераш да јаде јаболка, би требало да успее.
Jas go secam na pola I ja zemam taa polovina bez semkata, stavam malku sol I crn piper I direktno so lazica go jadam. Me potceka na vareno jajce A inaku najvkusno e vo gvakamole, go gmeces, stavas sitno seckan kromid, patlidzan, cilantro(mislam deka e korijander na nase, ne sum sigurna), sol, piper I sok od limon.
Ako Imas solja za caj doma tie se mislam po 200 grama, taka da pola solja. Jas sekogas taka meram od oko, nemam vaga doma
Освен со чаша (јас така најчесто мерам, со чаша од 2 dl) може и со супена лажица. Една супена лажица фаќа отприлика 15 грама, така што за 100 грама отприлика 7 супени лажици.
Ја сум правела лисната погача и кифлички, па одприлика би можело и за вакаво нешто. Од кога ќе го замесиш тестото, да стаса, и го делиш на повеќе дела и формираш топчиња. Потоа од секое топче сукаш кора, ја премачкуваш со маргарин и редиш едно врз друго. На последното не ставваш маргарин. Потоа наредените сукани кори ги сукаш до дебелината, која мислиш дека ти е таман ( како за овие потенка мислам дека би требало). Сечеш форми и ги спремаш како сакаш.