Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. Katecentar

Katecentar Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Konkretno mislite za taa na multi ofis zgradava??

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TijanaSk

TijanaSk Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Феминки дали некој има слушнато за Кат-Инг, имале градено на Христо Смирненски? Слушнав дека е фирма од Куманово само :)

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Да, таа.

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Инаку имотен лист немаат пола и повеќе станари уште. Проверете го тоа убаво за станот за кој сте заинтересирани.

На Katecentar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Katecentar

Katecentar Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    A zosto sto se slucuva zosto nemaat dobieno imoten del od stanarite sto vi kazaa prijatelive?

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Нешто долгови имал газдата. И до неа одма големтс зграда е исто на мулти офис, веќе неколку години доцнат со неа. Црвената зграда не е чисто негова, туку и на Циле Инженеринг мислам се викаше. Тие што имаат купено стан од Циле, скоро сите имаат веќе имотни.

7. Katecentar

Katecentar Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    A ziveat li albanci i bosnjaci vo nea ne bi sakala vo takvi zgradi stan da kupuvam imate informacii za ova sto vikaat prijatelive?

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Е тоа не. Се немаат пожалено на проблеми со луѓе од друга националност. Незнам ни дали има искрено.

9. Katecentar

Katecentar Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Uste edno prasanje i nema da dosadjam poveke protekuvanja medju stanovi od kupatila nesto takvo vo stanovive vo zgradava?

10. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Во Чаир становите да знаеш нема вода во подруми @Katecentar :rofl: Бујрум ќе пиеш со нас Руски чај.Не сме ние како тебе националисти.А да купуваш нешто на попуст ќе доаѓаш после во Чаир ееее Кате,Кате :rofl:

На mssuniquee, lipstickmadness, S.W.A.G и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    - Кога склучувате преддоговор обавезно барајте да се запише во лист за предбележување. 1000 денари чини уписот.
    - Читајте што питпишувате. Нека не ве лажат "сите се согласија", "ако така пишува", "поинаку е на лице место" и слично. Што ќе потпишете тоа е. Нема после "не сам знајала".
    - Инвеститорот не ви е другар. Ви ги сака парите и се ќе ви каже за да ви ги земе!
    - Гаранција трае 2 год откако ќе потпишете записник за примопредавање. Гледајте тоа да е поблиску до датумот кога ќе се вселувате за да може проблемите да се решаваат во гарантен рок. Имам комшии се вселија пред некој месец, а клуч зеле пред година и кусур. Еден куп проблеми сега гледаат, а добар дел нема ни да ги видат.
    - барајте дополнителни гаранции за парно и слично ако не се вкчучува одма зградата. Да не ви тече гаранција, а не користите.
    - бркајте ги за имотен. Кај мене во зграда пола и кусур не зеле имотен. Не дека нема имотни зградата, не дека има проблем, туку аљкави се инвеститориве. Дур те викне за конечен купопродажен договор, па дур го "испеглаш", лета времето. Бидете напорни и упорни. Луди времиња се. Подобро тапија во рака.
    - паркинг е маст хев! Не идете на карта дека ќе паркирате околу зграда. Може ќе има, може нема да има паркинг место. Кај нас инвеститорот уште пишал во договорот конечен да се согласиме дека нема да паркираме околу. ЧИТАЈТЕ!

@Spidy Елена Лука гради во К.вода. футура. Фушераи се ко фирма, ама ѕирни. Голем стан може нема, ама може во градба да ти спојат 2.

Парно во Скопје е задолжително. Сум се греела на инвертер и да, топло е. Ама дувањето цело време, струење и галама со парно е неспоредливо. Јас плаќам 1500 денари бег за 75м2, а струја ме фаќаше скоро 7к за да загреам да е убаво (ко со парно).

На Waverly Raven, jarec6, mimiiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Katecentar

Katecentar Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Znaci prvo preddogovorot pa da barame predbelezje da ne zapisat pa posle ucestvoto vo gradba ili preddogovorot pa uplatata pa izlaga predbelezjeto?

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Плаќањето како ќе се договориш. Ние имавме предбелешка, па плативме. Никој не не форсираше за пари.
    Битно е кога ќе се оди со купипродажен договор на нотар, тогаш да е се платено. Нотарот бара доказ од уплатите и без тоа не заверува и нема имотен.

На thelittle17 и LadyC им се допаѓа ова.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    8.591
    Не знам како е во другите банки ама НЛБ не ги прифаќа документите за кредит без предбелешка.
    Нам нотарот по заверување на преддоговорот ни извади преддбелешка од катастар па со неа отидовме во банката. Предбелешката се плаќа 1000ден така нешто не памтам и не е обврзана со плаќање учество или капар, само заверен преддоговор.
    Кога се купува стан со станбен кредит реално си позаштитен затоа што самата банка си бара чиста документација за хипотеката пред одобрување.
    Најбитно не давајте никакви пари на рака и форсирајте подолг рок (барем 30/45дена) за одобрување на кредитот да ви стават на преддоговорот, со оглед на ситуацијата.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Svetlina

Svetlina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    35
    Здраво, и мене ме интересира стан односно состојбата со Мулти Офис во Ѓорче. Јас гледав стан во последната која е веднаш до Вардр.Јас прочитав дека имале спор со вселување и дека 240 семејства веќе долго чекаат да се вселат. Она што ми кажаа мене е дека сега треба да се пушти едниот влез, и некаде во јуни вториот влез. Јас вселени не видов, можеби пак грешам. Е, сега, дали тие имаат имотни листови, а не се вселени или? Мене ми велат дека спорот е среден, ама еве да ве прашам и вас со оглед на тоа дека имате инфо или барем некој што претходно купил стан. Благодарам

16. Svetlina

Svetlina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    35
    Дали ако имам предбелешка значи дека имам и некаква сигурност за станот?

17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    18.090
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013