Сакам да прашам дали овој лак од тафт се уште може да се најде или е повлечен од употреба? http://p.alejka.pl/i2/p_new/49/36/schwa ... ml_0_b.jpg Конкретно за овој мислам ПЛАВО СО ВИОЛЕТОВО зашо подолго време не го користев и сега сакав да се вратам на него ама не можам да го најдам. Го има само овој што личи на него http://images.kooves.com/uploads/produc ... image1.jpg Ама мирисот дефинитивно не е таков, а јас за мирисот и го барам
Сум ги поминала сите, од Нивеа до Шварцкоф, ама најдобар и најиздржлив ми е онај стариот Интеса. Oldie but goodie, yep!
Порано многу често користев лак, но со тек на време почнав да го избегнувам, сега го користам ептен ретко. Иначе интеса е незаменлив дефинитивно. Но и тафт се добри, посебно зелениот.
Ретко користам лак за коса, но кога користам, незаменлив ми е Taft. Го користам оној за волумен и пуш-ап ефект (тоа врска нема, не дава волумен), ама го земам зошто не сакам многу лепливи и цврсти лакови, а овој има јачина 3 (не лепи и не ја зацврстува многу косата, баш како што сакам). Инаку, мајка ми користи Intesa цел живот и да ви кажам право, веќе не можам мирисот да му го поднесам. Мириса ептен јако, мирисот можам да го препознаам на километри Ми се случило дури и да го намирисам кај некоја жена/девојка Порано го користев и јас, ама веќе не. И плус, ме нервира што прави бели лушпи во косата, како првут, само поголеми Еве овој е мојот:
Многу ретко користам лак за коса,дури и премногу.Го користам само кога фаќам високо репче за излагање па да не ми разлетува многу косата прскам,или пак кога ќе собирам пунџичка исто така за излагање.Сепак,избегнувам да го користам. Порано дома имав еден ИНТЕСА,ама ич не ми се бендисуваше многу ми е лепеше косата,а и од премногу прскање ми се создаваа едни како бели парчиња,што наликуваа на прфут.А и не ми мирисаше толку убаво,ми беше речи си премногу јак. Моментално овој го имам дома убаво мириса,и добар е. Инаку сега бидејќи ми е при крај планирам да си земам исто од Тафт,но незнам дали да го земам зелениот или пак црниот.
Јас имам проблем со лак за коса...Никако неможам да го најдам совршениот сите ми ја прават косата ко слама...се надевам ке ми препорачате некој добар лак.. Спојлер Не пронајдов ваква тема ако е дупла или глупа се извинувам
Ние го користиме ИНТЕСА,не го користам често,само кога имам некоја фризура направено.Имам користено и Тафт,поубаво мириса тој,ама не е толку јак како Интесата,можеби дека го зедов зелениот,за црниот мислам дека е најјак.
Не дека користам секој ден ама чат пат знам да си прснам на косата малку. Од Нивеа сум позадоволна, не ја суши, не ја мрси косата , воопшто не ја оштетува ниту пак ја лепи. Но од Тафт сум разочарана, моментално го имам розевиот и со еден збор ужассс. Косата ми ја прави мрсна, кога се фатам за коса лепи како со шеќер да се имам шлакано по коса а воопшто не држи барем малку од малку јас не сакам да се зацементира косата ама овој нема никаква функција . Исто и Интесата, како мириса , косата ја прави метла , врвовите од него пукаат, и цела глава ти е побелена од него
До сега не сум користела друг лак за коса освен Интеса, сите го знаете. Нема ни потреба од слика. Задоволна сум. Инаку јас многу и не користам лак, но кога си правам фризури си ставам од тој лак и ми стои косата. Не ја мрси, изгледа ептен убаво.
Го користам истиот,но дали при прскање додека си ја извиркала косата со фигаро косата се тутка ии потоа кога ке треба да се ишчешлаш неможеш.Или трбеа да корстиш спреј за расчешлување или да ја измиеш
^ Не ја виткам косата,само некогаш кога ја имам испеглано а времето е лошо,ставам по малце,а кога треба да ја исчешлам си се чешла нормално.Можеби така ти се прави дека лакот е за фарбана коса.Мојава не е фарбана ама можеби поинаку реагира..
Лак за коса користам само тафт , најдобар според мене , не е како другите веднаш да ти ја згрутчат косата . Ги користам скоро сите од тафт ама највеќе земам со најголема цврстина.