Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лак за коса

Дискусија во 'Коса' започната од anggell, 6 февруари 2012.

1. duduk

duduk Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    Сакам да прашам дали овој лак од тафт се уште може да се најде или е повлечен од употреба?
    http://p.alejka.pl/i2/p_new/49/36/schwa ... ml_0_b.jpg
    Конкретно за овој мислам ПЛАВО СО ВИОЛЕТОВО зашо подолго време не го користев и сега сакав да се вратам на него ама не можам да го најдам.
    Го има само овој што личи на него
    http://images.kooves.com/uploads/produc ... image1.jpg
    Ама мирисот дефинитивно не е таков, а јас за мирисот и го барам :)

2. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Сум ги поминала сите, од Нивеа до Шварцкоф, ама најдобар и најиздржлив ми е онај стариот Интеса. :)

Oldie but goodie, yep! :)

3. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Мислам дека интесата е незаменлива барем според мене презадоволна сум од неа

4. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Порано многу често користев лак, но со тек на време почнав да го избегнувам, сега го користам ептен ретко. Иначе интеса е незаменлив дефинитивно. Но и тафт се добри, посебно зелениот.

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Ретко користам лак за коса, но кога користам, незаменлив ми е Taft. Го користам оној за волумен и пуш-ап ефект (тоа врска нема, не дава волумен), ама го земам зошто не сакам многу лепливи и цврсти лакови, а овој има јачина 3 (не лепи и не ја зацврстува многу косата, баш како што сакам).

Инаку, мајка ми користи Intesa цел живот и да ви кажам право, веќе не можам мирисот да му го поднесам. Мириса ептен јако, мирисот можам да го препознаам на километри :lol: Ми се случило дури и да го намирисам кај некоја жена/девојка :lol: Порано го користев и јас, ама веќе не. И плус, ме нервира што прави бели лушпи во косата, како првут, само поголеми :^)

Еве овој е мојот:

6. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Многу ретко употребувам лак , мајка ми го користи овој на Интеса , и задоволни сме :)

Прикачени фајлови:

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Многу ретко користам лак за коса,дури и премногу.Го користам само кога фаќам високо репче за излагање па да не ми разлетува многу косата прскам,или пак кога ќе собирам пунџичка исто така за излагање.Сепак,избегнувам да го користам.
    Порано дома имав еден ИНТЕСА,ама ич не ми се бендисуваше многу ми е лепеше косата,а и од премногу прскање ми се создаваа едни како бели парчиња,што наликуваа на прфут.А и не ми мирисаше толку убаво,ми беше речи си премногу јак.
    Моментално овој го имам дома [​IMG] убаво мириса,и добар е.
    Инаку сега бидејќи ми е при крај планирам да си земам исто од Тафт,но незнам дали да го земам зелениот или пак црниот. :?: :lol: :rofl:

8. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас имам проблем со лак за коса...Никако неможам да го најдам совршениот сите ми ја прават косата ко слама...се надевам ке ми препорачате некој добар лак..

Не пронајдов ваква тема ако е дупла или глупа се извинувам :bow:

9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    10.525
    Постои веќе ваква тема!.Разлистај малце

10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ние го користиме ИНТЕСА,не го користам често,само кога имам некоја фризура направено.Имам користено и Тафт,поубаво мириса тој,ама не е толку јак како Интесата,можеби дека го зедов зелениот,за црниот мислам дека е најјак.

11. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826

Сите години го користам овој и сум задоволна

12. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Овој го земав пред некој ден 144 ден во Веро добар е

Прикачени фајлови:

13. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    задоволна :D

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    10.573
    Не дека користам секој ден ама чат пат знам да си прснам на косата малку. Од Нивеа сум позадоволна, не ја суши, не ја мрси косата , воопшто не ја оштетува ниту пак ја лепи. Но од Тафт сум разочарана, моментално го имам розевиот и со еден збор ужассс. Косата ми ја прави мрсна, кога се фатам за коса лепи како со шеќер да се имам шлакано по коса а воопшто не држи барем малку од малку јас не сакам да се зацементира косата ама овој нема никаква функција . Исто и Интесата, како мириса :puke: , косата ја прави метла , врвовите од него пукаат, и цела глава ти е побелена од него :emo:

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    До сега не сум користела друг лак за коса освен Интеса, сите го знаете. Нема ни потреба од слика.
    Задоволна сум. Инаку јас многу и не користам лак, но кога си правам фризури си ставам од тој лак и ми стои косата. Не ја мрси, изгледа ептен убаво.

16. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Не користам многу лак за коса,ама го имам овој и задоволна сум,а и преубаво мириса :inlove:

17. a7-Femina

a7-Femina Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    Го користам истиот,но дали при прскање додека си ја извиркала косата со фигаро косата се тутка ии потоа кога ке треба да се ишчешлаш неможеш.Или трбеа да корстиш спреј за расчешлување или да ја измиеш :^)

18. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    ^
    Не ја виткам косата,само некогаш кога ја имам испеглано а времето е лошо,ставам по малце,а кога треба да ја исчешлам си се чешла нормално.Можеби така ти се прави дека лакот е за фарбана коса.Мојава не е фарбана ама можеби поинаку реагира.. :lol: :^)

19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Овие сум ги користела по потреба само и многу ми се погодија. Сега го имам првиот.

Прикачени фајлови:

20. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Лак за коса користам само тафт , најдобар според мене , не е како другите веднаш да ти ја згрутчат косата . Ги користам скоро сите од тафт ама највеќе земам со најголема цврстина.