Препорака тешко дека ке добиеш точен одговор за тоа што кој од каде е задоволен таму ке ти препорача еве јас од Лазаревско сум презадоволна не многу комуникативен доктор но сепак си ја знае многу добро работата мене воопшто не ми сметаше тоа што не е коминикативиен има и други многу добру доктори но јас немам друго искускуство за моја среќа ова беше прво и успешно сепак мислам кај кој доктор и да се одлучиш пред се биди позитивна и со многу верба и се ке биде добро кога мислиш позитивно секогаш се случуваат убави работи, а инаку за рано незнам тоа ти си знаеш само сакав да кажам дека јас во исто време примав терапија за инв и правев лапараскопија
Се испобунив малку па да прашам тука, дали со резултатите што ќе ги добијам од испитувањава на крвна слика, крвна група, снимката од радиологија, пап тестот, тоа кај сестра Зоре треба да се однесе? Па после тоа ќе чекам да ми се јават?
@Bitter-Sweet да, и плус треба да поминеш кај анестезиолог, да кажеш кои лекарства примаш, да ти измерат притисок се тоа. Сите овие испитувања што си ги правела ќе ги однесеш кај сестрата и ќе ти ги стави во историјата. Пап тест треба не постар од година или 6 месеци, прашај ги а можно е и да ти побараат брисеви не постари од 6 месеци, и за ова прашај си. После тоа ќе чекаш да ти се јават кога да одиш на операција. Со лесно инаку, ти посакувам брзо опоравување и се да си биде во најдобар ред.
So lesno neka e se, da te prasam kako stigna do doktorot koi denovi e vo ambulanta I vo koja ambulanta e koj be.
Девојки дали на некоја од вас после правење на лапаро-хистеро и биле отпушени јајцеводите? Кај мене наодот од Хсг ми е делумна проодност на јајцеводи со атхезии. Дали некоја од вас со ваква или слична дијагноза и биле после лапароскопија проодни каналите или пак целосно и ги извадиле? Дали после лапаро некоја од Вас природно останала бремена? Дали да се надевам воопшто или одма после лапароскопијата да собирам документи за инвитро..
Прочистувањето со сирупот како го правевте? Оти рекоа од сабајле ден пред операција да се испие, а како ќе стасаш до клиника дента пошо не сме сите од скопје
Јас го испив претходниот ден мислам во 12 часот беше потоа до вечерта пиев само сок бистар јаболко и вода и од 6 па до утредента ништо ни храна ни течности немав никаков проблем со патувањето и јас не сум од скопје
Нема да те задржат една вечер претходно, ти рекоа дома да го испиеш? Инаку, во 11 се пие, после тоа само вода смееш да пиеш до вечерта до кај 9, 10. Не протерува одма, после 5, 6 саати и повеќе.
Не одма не протерува јас во 12 го испив дури вечерта бев во вц, инаку мене не ме задржаа ден претходно само дома си се прочистив и сабајлето во 8 бев во систина
Може касно ти одговарам... после 2 операции лапаро-хистеро и затворен еден канал , другиот исчистен природно забременив. Првата операција ми беше во април 2019, втората во декември 2020. Правев 3 инсеминации ама неуспешни. Не сакав да одам на инвитро. После една година останав природно бремена
A izvini zasto 2 operacii nemozese od Ednas Ili ti se pojavi dopolnitelno nesto Jas imam polip na cerviks vidil odnadvor ama isto imam I eden zatnat jajcevod I zatoa pravev invitro imam Malo bebe.Sea se mislam dali da odstranam samo polipot Ili da napravam I laparo-histero I da go sredam jajcevodot da se oonadevam na prirodna bremenost.Ivf nesmeam stimulacija operirav fibroadenom na dojka pred5 meseci I ne e preporaclivo imam 41 ne deka godinite me se nakolneti cisto da si probam za prirodno ako se resam dilemma strasna sum sto e pametno.
Јас вчера се оперирав кај Др.Роса и Др. Тофоски, каналите едвај успеале да ги одзатнат. денеска излегов од болница, можам дакажам дека супер поминав. На Гак сите се многу фини. Сега ми следува период на закрепнување па потоа со нови сили да се пробува за бебе.