A odzatnuvanje na 2 jajcevoda Ili na 1, Niven predlog Ili ti sakase sto ti vika doktor posle odzatnuvanje mozno e prirodna bremenost bez problem, mene mi e strav nekako dali ubavoo ke odzatnat..
Кажаа дека и двата се одзатнаа, лебиот ми беше делумно прооден, а десниот беше повеќе затнат. После операцијата ми кажаа дека и двата ги одзатнале, но бидејки јас сум со високо Фсх а ниско Амх ми кажаа да пробам до летово природно. А доколку не дојде до бременост за неколку месеци да не чекам за Ивф, или пак да си замрзнам јајце клетки за понатака. Јас би ти препорачала да одиш кај Тофоски и Роса и разговарај со нив. Роса е малку по комуникативна и доста стручна и ќе ти ги објасни сите опции.
Bev vcera kaj Tofovski na pregled I trebase vo ambulanta da e ama bese na odelenie se iznacekavme nekoi 3 sati ama covekot ne zapre od eden hodnik vo drug na 10 min nekoj go bara celo vreme natamu navamu.Me pregleda na eho me prasa sto kako I rece na specijalizantkite da mi dadat upat za tumor markeri za HPV tipizacija, iako pap mi e cist praven pred eden mesec, I Pisano brisevi jas odnesov valjda ne gi videle da napravam HSG povtorno posto staroto mi e od 2020, hormoni.krvna slika sedimentacija I na 4 den od ciklus kda otidam.E sea ne mi kaza sto ako e vikend sto ako dojtorot togas ne e na rabota, malku sum zbunka Sega.
mozes od 2-5 den da im otides. barem mene taka mi kazaa. ako go napravis site ispituvanja do togas ke treba da se vidis so anesteziolog i potoa kje te stavat na program. togas i mikroginon kje ti dadat da pocnes so pienje.
Девојки после колку време од лапароскопијата почнавте да одите на работа? Колку време ви дадоа боледување?
Се извинувам да ве прашам дали се наплаќа за вадење на конци и како ј третирате дома раната од операцијата?
Kako da dojdam do dr.Rosa ili Tofovski vo drzavna?Od Kumanovo sum mojot maticen me prakja vo sistina za laparoskopija.
Baraj upat od maticen ginekolog za ambulanta 29 vo sreda Ili 34 vo vtornik I dvata Dena Dr Tofovski mu e kako ambulantski den ama koga ke otides u ambulanta ke kazes na salter nego go baras I ke te prepratat na 3 sprat ti so Rosa zaedno rabotat I operirat.Koga ke dojdes na 3 kazi na sestrite deka sakas pregled da go napravi doktor ne koja od soecijalizantki I ke pocekas obicno ide taka jas prv pat cekav od 8.30-11 ama otidov na termin.
Zdravo clenki me interesira dali nekoja od vas ima iskustvo so hidrosalping na leviot jajnik,desniot zapusen technosta se probiva vo desniot samo 1cm.Preplashena sum mnogu citav po internet deka hidrosalping e najopasno toa e kako tempirana bomba koja moze bilo koga da eksplodira se preporacuva zatvoranje na kanalot ili totalno sprzuvanje na toj jajnik,shto i pokraj toa mnogu teshko se ostanuva bremena i so ifv.Ve molam neka mi kaze nekoja od vas dali imala takov problem i dali moze na nekakov nacin da se resi.
Zdravo clenki dali nekoj ima ideno vo drzavna na gak kaj dr.Dimitar P.Kalcovski i dr.Iskra Krstevska iskusvo?
Pa.. gi gledaa rezultatite od hsg me gledaa na eho i mi kazaa vtor den od kako ke dobijam da se javam tamu i da mi zakazat histero i laparoskopija.Da nosam pap brisevi hormoni so mene.Inaku povekje mi objasnuvashe Dr.Iskra okolu operacijata ako postoi moznost neshto da se iscisti ke vidat ako ne ke treba jas da si potpisham za ostranuvanje na jajnikot.
Mislis za odstranuvanje na jajcevodi.Potpisuvanje ide pred operacija posle te uspivat I pravat sto pravat, ajde so lesno pisi kako ke pomines