Ти благодарам драга. А после колку време може да се започне со физичка активност (трчање, теретана)? После 1 недела сум на контрола.
Тоа мислам најдобро да си го прашаш докторот. За 10 тина дена се чуствуваш нормално, како и да не си имала интервенција, али теретана сепак има тегови, тежина не се препорачува наредните 1-2 месеци по интервенција
Мене после лапароскопија ми кажаа два, три месеци да не кревам тешко. После еден месец ако се осеќаш добро можеш со некои полесни вежби. Но сепак најубаво со докторот да се исконсултираш.
По лапароскопија, веднаш ви се среди столицата? Од целата процедура најгрд дел ми беше празнењето црева ден пред тоа, а сега не ми е регулирана столицата, тврда, хемороид ми се појави
Да прашам дали лесно се стигнува за преглед кај Др Тофоски на ГАК? Ми напомнаа дека е тешко до преглед да стигнам за интервенција уште повеќе...
Здраво девојки, вие што имате правено лапароскопија во Систина дали за вадењето на конците се наплаќа нешто? Ви благодарам однапред за одговорот
Здраво , која докторка е во петоци амбуланта 1 соба 34? Имам миом и полип матичната ми даде упут за на ГАК, за лапараскопска операција. Искуства Ве молам?
Ги охрабрувам сите девојки кои што се за лапараскопија, да не се плашат и да го преземат тој чекор. Ќе дојде и ќе помине. Одиме на следен чекор после тоа.
Не,бидејќи фала му на Господ ја немам цистата...тогаш на преглед Др ми кажа дека е дермоидна и морам да ја отстранам. После неколку контроли ја немав што значи обична циста била, само гратис стрес.
Здраво, јас правев лапаро и хистероскопија кај доктор Лазаревски во Систина па после 6 месеци останав бремена но со инсеминација
Честитки се надевам дека е се океј. Ако смеам да прашам што беше проблемот, проодност на туби, полип или ендометриоза или нешто друго?
Фала ти мила, јас имав проблем со проодност на канали. Фала му на бога се е океј и си имам 2 ипол годишна ќеркичка.Не е ништо страшно ,еден ден само лежев во болница утредента ме испуштија
До кога имавте болка по лапароскопијата? Правено е адхезиолиза ,пликатура на кружен лигамент обострано и незнам што друго, денес ми е 6ти ден по оп ама имам доста болки, па и некој вирус со кивање и нос ме фати смрт ми е....
Jas lichno imav edna nedela bolki posle operacijata ama ne jaki tuku kako pred dobieno i krvarev malku. Mozebi i od nastinkata ti e deka koga kivas gi napregas muskulite. Mene ne me bolea tolku ranite i stomakot kolku sto me bolea ramenjata i crniot drob od gasta sto ja stavaat za vreme na operacija. Taa bolka skoro 2 nedeli mi traeshe. So lesno so pomin neka ti e