Лапароскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од stevemila, 23 март 2011.

1. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Dobar den da prasam dali e normalno malku vaginalno krvarenje po laparoskopijata ..i koga gi izvadivte zavojcinjata nekoja preporaka dali se mackaat ranite so nesto??!!mene mi kazaa so betadin da gi mackam

2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    640
    Da, normalno e malku krvarenje posle laparoskopija. Jas lichno so nishto ne gi tretirav ranite. Mali mi bea, luznite skoro i ne mi ni se poznavaat.

3. Bejb12

Bejb12 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Denes imam kako malku menstrualni bolki i poveke krvarenje kako menstruacija isto me fakja strav mi kazaa da ne ti e vreme za ciklus ama rano e spored datumive za 10 dena treba ..se javiv za nekolku mislenja kaj maticniot i na dr mesto mi rekoa normalno bilo da krvaram taka ama mene iskreno oanika me fakja

4. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    2.047
    Normalno e da krvaris posle laparoskopija, jas krvarev dva tri dena kako da imam dobieno.

5. Solzicka35

Solzicka35 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Dali boli vadenjeto na koncite... Strav mi eee osobeno vo pupakot...heelp

6. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    640
    Ne boli, ne se plashi :) za sekunda, dve gi vadat.

7. Solzicka35

Solzicka35 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Mislam deka stomakot poise mi drhti od strav za koncite odkolku od operacijata

8. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    640
    Ne e bolno, mene ne me boleshe. Koga vekje doshlo do koncite najstrashnoto pominalo. I sestra mi praveshe laparoskopija ama za zolckata so 4 dupchinja i nejze ne ja boleshe. Ako tolku ti e strav napij se brufen pred da ti gi vadat ako mislis deka ke te smiri mada nema potreba.

На Solzicka35 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    2.047
    Ne boli nisto ne se plasi, i jas sum panicar epten se plasam od se, ama stvarno 1min rabota e i nisto ne boli

На Solzicka35 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. D22

D22 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој правел во скоро време лапараскопски зафат на цисти на јајници во Систина за да ми каже отприлика како се движат сега цените?
    Благодарам ^^

11. Giirl96

Giirl96 Нов член

Се зачлени на:
    18 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo ve molam ko pravel laparoskopija da mi odgovori kolko vreme cekavte da ve pobarat za operacijava

12. LocoCroco

LocoCroco Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    145
    Дечки може ли некој да ме информира што да очекувам од лапаро и хистеро на ГАК? Нареден месец ќе правам, се сомневаат за хидросалпинг на десната туба искрено мнг ми е страв, се трудам да сум сталожена но никогаш до сега не сум правела операција ниту пак сум била под анестезија

13. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    37
    Lesna operacija e, pod celosna anestezija si, a posle toa nemas bolki, nareden den te pustaat doma mnogu se mali rezovite i osekav nekoja slaba bolka na sednuvanje i stanuvanje prvite 3 4 dena. Ne e ni strasno ni bolno, so lesno ♡

На LocoCroco му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Excellent

Excellent Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    24
    Kako dojde so somnez za hidrosalping, jas imam edna laparoskopija na GAK, operira me jadranka, nareden den me pustija. Posle laparoskopijata 2-3 casa na intenzivna nega lezes i posle premestat te vo sobata. Nareden den probas da stanes i si odes doma. Od analgeticite ne osekas nikakva bolka, a od anestezijata si pospana i poveke vreme ke si prespies.

15. LocoCroco

LocoCroco Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    145
    Од хсг снимката, коментар од 2 различни доктори. Не мора да значи ама се сомневаат на тоа. Благодарам за одговорите :) Сега ми е полесно иако пак ме фаќа блага паника, претпоставувам тоа е нормално

16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    2.047
    Не се плаши воопшто, многу мали резови се, посебно тој од десна страна ден денес веќе и не ми се ни познава. Лесно се станува нареден ден, јас станав со помош на сестри(ова ти кажувам за приватна болница) од аналгетиците никава болка не осетив воопшто, само гадење имав нареден ден од анестезија. Дома кога си отидов само еднаш се напив ибупрофен за болка и толку беше. По два дена станував и гајле немав само конците малку ме затегаа. Јас што сум толку паничар ова ти го кажувам, без гајле да бидеш, стварно е многу минимален рез.

17. marijasfumato

marijasfumato Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Ве молам за искуства Дали може да се вози ден после лапароскопија, бидејќи нема кој да ме вози. Кажете искуства како се чувствувате ден после операцијата? Инаку цистабќе вадам.

18. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    640
    Па немој, земи такси. Омалаксана ќе бидеш после анестезијата. Јас имав болки во рамото и јетрата од гаста што ја ставаат, една недела после операција. Не е дека одма после операција не можеш да се движиш ама за возење би почекала една недела. Со лесно :l:

19. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.524
    Ne mene mi bese mnogu loso skoro cela nedela imav i vrtoglavici i povrakjanje podobro nekoj da te vozi ne rizikuvaj sama da vozis

20. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    18.230
    За секого различно, мене ме оперираа околу пладне за до вечерта веќе да се шетам низ соба и немав апсолутно никакви болки, само неудобно чувство додека сè уште имав дрен во мене, откако го извадија исчезна и тоа чувство. Ама сепак секој организам е различен и можеби ќе си уште омалаксана и успорена па би ти рекла да не ризикуваш ни за себе ни за останатите учесници во сообраќајот и да си повикаш такси доколку нема кој да те земе.