Здраво сакам да прашам дали ако имаш месечен циклус може да ти прават лапараскопска операција за отстранување на циста на јајникот.Инаку веќе две недели чекам да ми се јават за операција од државна болница а во меѓувреме треба да добијам.Ви благодарам однапред.
Здраво, може ли инфо за каква циста станува збор? Моја блиска личност чека за преглед кај др.Искра. има чоколадна циста. На вас кој доктор ќе ви ја прави операцијата.
И кај мене е чоколадна циста и ја имам повеќе од десет години со редовни контроли и постојано следење.Тумор маркери правев секоја година и се сеуште мирни и со многу ниски вредности. Пап тестовите се ок.Без болки сум.Но кога одев на контроли ми беше кажано дека додека не биде поголема од 5сатиметри не прават интервенции а сега е 6сантиметри.Инаку д-р Миле Тантуровски треба да ме оперира.
Дали знаете лапараскопија дали прават јули месец на државно? Од кога почнуваат со операции доколку нема во јули?
Супер сум задоволна! Роса Наумовска ме оперираше, браво за докторката и тимот, им верувам целосно и имав супер искуство.