Здраво, дали може некое инфо за хистеро и лапаро...околу процедура, третман, колку боледување и како после на работа... Препорака имам за на клиника и др Тофовски... Со царски сум и имам операција кила.. работам во фабрика...
Здраво, правев хистеро лапаро на 24 октомври, значи поминати се скоро цели 11 недели од тогаш. Неделава по дома сме виросани, јас и со кашлање. Дали е нормално што при кашлање осеќам посилна болка околу папок и горниот рез? Очекував нелагодност но не и болка со овој интензитет Некој искуства?
Zdravo Cekam termin za laparo na GAK Dali imate informacija kolku vreme treba boleduvanje/ da se odmara za laparoskopija? Treba da patuvam nadvor od Mk i se mislam sega dali e vozmozno ili e rizik od pritisok let…. I na kolku dena koncite gi vadat Ve molam za iskustvo Pozdrav
Mene na desetiot den mi gi izvadija. Dve nedeli boleduvanje ti sleduva. Ne smeesh teshko da krevash minimum eden mesec. So histeroskopija polesno odi zazdravuvanje. So laparo e posporo.
Здраво, Ме закажаа за лапароскопија и хистероскопија наредна недела на ГАК. За тие што скоро ги правеле истите процедури, ве молам за информација дали сирупот Фортелакс треба да се испие цело шишенце наеднаш и до кога најдоцна смее да се пие вода дента пред операција?
Zdravo Evelyn. Mene mi dadoa prashok za prichistuvanje so sirupot ne znam kako odi. Za voda do 22:00 vecherta pred operacija smeesh da piesh. So lesno.
Мене ми се јавија ден пред операција, ми рекоа да ја испијам тој ден течноста за прочистување црева и поручек околу 5-6 да одам во болница. Утредента сабајле ме оперираа.
Здраво девојки, денес ми открија дермоидна циста на десен јајник од 5 цм докторот ми кажа дека треба да се направи лапароскопија за да се отстрани дали некоја од вас се соочувала со исти проблем и кој доктор од државно го препорачувате за оваа процедура
Лесно поминав, немав некои јаки болки. Баш следниот ден не се функционира скроз нормално зашто сепак е вид операција. Стануваш и сл., ама не можеш на работа на пример.
Za kolku vreme ve viknaa od denot koga bevte na pregled kaj anesteziolog? Od 15.01 bev na pregled i seuste mi se nemaat javeno I se vo iscekuvanje sum
Здраво , имам 19 години , во септември кога бев на гинеколог ми кажаа дека имам чоколадна циста на левиот јајник од 3 цм и не ми препишаа никаква терапија ми кажаа да одам на контрола после 3 месеци .Сега отидов на контрола после 4 месеци и ми рекоа дека ми е порасната на 4,5 цм и дека треба да се отстрани со лапароскопија. Циклусите ми се редовни . Ве молам споделете искуства кој има правено ваков зафат и кај кој доктор , дали може да се повтори и дали прави проблем при плодност
Операцијата ја прават во понеделник и во четврток а планот за наредна недела го прават во петок. За операциите во понеделник најчесто се јавуваат во петокот претходната недела а за тие закажани во четврток се јавуваат во вторник истата недела.