Лапароскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од stevemila, 23 март 2011.

1. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    251
    Здраво Фелимена. Дали направи Хсг? Јајовод со загадена течност? Мисли на хидросалпинкс? Тоа не преминува во канцер ама е проблем за одржување на бременост и имплантација бидејќи таа течност може да се излие во матката и да направи проблем на ембрионот. Статистички помали се шансите за бременост со хидросалпинкс. И дефинитивно подобро да се извади.
    Ако за тоа станува збор. Не губи време, подобро вади тоа за побрзо да си средиш работа со бременост пошто и тоа може да биде причина за инфертилитет.
    За анестезијата не се плаши. Ова е седативна, кратка. Не е како оние операции по неколку саати што треба да се прават па им ставаат и туба. Ако си правела ин витро досега истиот тип на анестезија.

Последна измена: 25 април 2026
  2. Felimena

Felimena Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам за одговорот, да хидросалпинг е, не сум правела ништо такво до сега, иначе да и за инвито е работата ама и тоа колку ќе успее незнам и сопругот е со олигоазоспермија само 1 нормален сперматозоид затоа ми е тешко да донесам одлука за операција

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    33.823
    @Felimena јас сум со хидросалпинкс и јас имав подолги обиди за бременост и сите ми советуваа да се затвори тубата, освен др Димитров, единствено ми рече при позитивен тест да испитувам бета на 2 дена дали ќе се дуплира правилно, бидејќи постои ризик од вонматерична бременост ако овулацијата била на тој јајник. Имав закажано за лапароскопија на гак, поради ковидот сѐ се одложи, во меѓувреме останав бремена. Јас имам успешни две природни бремености, јајцеводот уште ми стои.
    Не сакам да те разубедам, ако има потреба, ќе го отстраниш, според мене слушни повеќе мислења.

4. Felimena

Felimena Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Јас и кај Димитров бев и тој рече лапароскопија и хистероскопија, па после инвитро

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    I jas treba da otstranam hidrosalpings. Bev kaj Tashe, Dimitrov vo Sistina, Dr. Rosa na Gak. Tashe mene mi rece tumor markeri da napravam i bea ok, Dimitrov mi rece ako ne ostanam trudna za 6 meseci da odam na laparoskopija. Na GAK mi kazaa laparoskopija posto gjabe mi e toj jajcevod. Sekoj si ima razlicem stav. Ne znam zosto taka te isplasil Tashe i mene negoviot pristap ne mi bese najprijaten.

6. Nela_21

Nela_21 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    963
    Za laparoskopija iskustva da spodelite na GAK kaj Dr. Dimitrov? Za vozrasna licnost prasuvam. Dali brzo se zakazuva operacija ili se ceka? I koku dena se lezi vo bolnica?

7. Bjanka2604

Bjanka2604 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    За сите што правеле лапораскопија за еднометриоза на Гак, сирупот фортелакс како се пие- една лажичка или цел сируп? Никој не ми кажа а треба да знам за утре

8. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    231
    Jas pred laparoskopija i histeroskopija piev sirup ( za praznenje ne mi teknuva kako se vikase ) vo sistina mi kazaa da go rastvoram so voda vo sise i da go pijam goltka po goltka

9. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    3.426
    Цел сируп.

10. Biljana

Biljana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    22
    На прв преглед на младо девојче, 20 год, се утврдени цисти на двата јајника, на десен јајник голема циста или тератом кој мора да се вади лапароскопски па ме интресира според вас кој гинеколог да се избере за да ја изврши операцијата бидејќи се работи за девојче кое се плаши и од операцијата и за своето репродуктивно здравје.

11. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    251
    Препорачувам да се консултира кај др Тофоски на Гак. Голем стручњак. Кај него правев лапаро исто за остранување на циста и две хистероскопии. Секако нека си побара макар мислења од два хирурзи па нека одлучи каде.

На Biljana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    231
    Др. Димитров, Систина, прекрасен доктор за такви интервенции

На Biljana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nela_21

Nela_21 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    963
    Nekoja da pravela vo brzo vreme laparoskopija vo GAK??? Za kolku vrene po otvoranje istorija vi se javile za operacija? Za bliska licnost prasuvamm od 03.06 otvorena istorija se uste ne i se javuvay a itno e

14. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.648
    Топла препорака за др Тофоски,појдете кај мего ќе ви каже што понатака.Кај него правев и хистеро и лапаро,презадоволна.

На Biljana и Marcheee им се допаѓа ова.
  15. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    Dali imase nekakvi simptomi so hidrosalpinksot?

16. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    52
    Мене ми се јавија после 4-5 месеци, се јавував одвреме навреме, одев до таму да прашам на шалтер и ми викаа летно време не оперирале ситни зафати заради инфекции, само нешто ако ептен е итно или ризично.

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    33.823
    апсолутно никакви.

18. Nela_21

Nela_21 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    963
    Moze da mi go kazes brojceto za kontakt?

19. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки. Утре ќе правам лапароскопија за хидросалпинкс кај др Роса на ГАК. Дали има некоја совет, искуство? Многу се плашам. Колку ќе трае операцијата? Дали утре дента ќе ме пуштат до 12?

20. MariaSky

MariaSky Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    17
    Drugiot den ke te pustat, zakrepnuvanjeto e edna nedela kaj mene barem
    Nema nisto strasno niv im e rutina ova i jas se pravev laparoskopija no kaj dr Iskra i Tofoski
    Doktorite se vrni i Rosa isto
    Nosi si voda toaletna maramici vlazni
    Spavakja ke ti dadat tamu da oblecis
    Srekjno i so lesno