Да лапаро и хистеро во државна. Ме правеше Др Роза Спасовска и многу сум задоволна жената е ептен посветена на работата. Ако те интересира друго прашај слободно
Истиот проблем го имав и јас подобро што ти ги затвориле, јас еве како најискусен во таа бранша бев кај др. Таше во Плодност и тој ми ги исчисти но не ми ги затвори, но после неуспешно инвитро се утврди дека можно е да доаѓа контакт од таа токсична инфекција до матка и ги уништува ембрионите и еве сега повторно ќе правам лапароскпија за да ми се затворат каналите. Инаку ми кажаа дека тоа е од некоја стара инфекција доколку не се лечи ги оштетува каналите а без никакви симптоми и мене не ми е баш јасно од што се појавува.
@feminka#11 i @vevija i jas pravev laparoskopija i mi izleze deka na desniot kanal imam hidrosalping odnosno kako sho pisavte toa e toksicna materija koja gi ubiva embriobite i zatoa treba da se zatvori ili da se izvadi jajcevodot a kaj mene e kako posledica od operacija od slepo crevo pred 20 godini i sum fatila infekcija a moze da bide i bilo koja druga vospalitelna reakcija ili operacija vo abdomen
Здраво во вторник ќе одам на предоперативни испитувања ќе ја вадам лапароскопски жолчката во 8ми септември. Може ли некој да ми објасни околу операција како трае, колку време си во болница за колку време ќе се опоравам дали ќе треба антибиотик да примам пошто и бебе дојам и сл. Секое искуство е добро дојдено
Devojki ,spodelete iskustva za laparoskopija,kako odi postapkata..treba da pravam pa bi sakala da znam nesto poveke
ne e nisto strasno koga ke ti zavrsi ciklusot i odis zavisi koga ke ti zakazat..jas isto vremeno praviv i laparoskopija i histeroskopija super pominav
Ништо страшно под целосна анестезија се изведува. Една ноќ се останува во болница и толку е. Болки нема, може некои тапи до вадење на конците. 2-4 мали отвори се прават кои подоцна се затвараат со по 1 конец. Се крвари по малце некое време но не обилно.
Jas treba da ja pravam preventivno kako pricina za mojte spontani abortusi,so ovaa postapka ke se vidi dali ima nekoj otrovi,taka kazq doktorkata.Dali nekoj imal vakvo iskistvo?
ne ne primav nisto pravev re medika i pominav dobro jas pravev laparaskopija i histeroskopija i plus uste edna histeroskopija po operacijata piev cikloprignofa i estofrem jas imav septium na matka isto i jas dva spontani abortusi imav
Девојки за лапароскопија на државна како оди процедурата? Како се закажува? Препорака кај кој доктор да одам? И се друго што знаете пишете ве молам
Прво матичен гинеколог ќе ти дади упат за кај доктор од ГАК, а потоа тој доктор според претходни испитувања и преглед од направен од него ќе ти кажи што понатаму. Моја препорака Роса Спасова.
Поздрав дами, жена ми пред 4 дена направи лапароскопија во систина, на почеток се мислеше дека треба да се извади еден јајцевод заради тоа што на снимки после хсг јајцеводот беше хаос, виткан и распространет како федер, докторот ивановски ни рече дека по се изгледа треба да се затвори или да се извади, но за време на зафат испаднало дека јајцеводот бил заплеткан со дебелото црево, и ми рече дека немало потреба да се извади туку го ослободиле и сега се е во ред, исто така е направено и дрилинг и јајници, инаку жена ми имаше проблем со циклус и овулација, некој да имало слично искуство
И јас правев хистеро-лапаро прошлиот месец и сега ќе одам на трансфер. Веројатно пробувате природно штом не го извадиле јајцеводот и ги разбудиле јајниците. Иначе, немам искуство со лапаро и бременост. Мене еден канал ми отстранија, другиот го извадија. Слушајте го Др. и со среќа.