1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лапароскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од stevemila, 23 март 2011.

1. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Да лапаро и хистеро во државна. Ме правеше Др Роза Спасовска и многу сум задоволна жената е ептен посветена на работата. Ако те интересира друго прашај слободно

На Secret22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    146
    Истиот проблем го имав и јас подобро што ти ги затвориле, јас еве како најискусен во таа бранша бев кај др. Таше во Плодност и тој ми ги исчисти но не ми ги затвори, но после неуспешно инвитро се утврди дека можно е да доаѓа контакт од таа токсична инфекција до матка и ги уништува ембрионите и еве сега повторно ќе правам лапароскпија за да ми се затворат каналите. Инаку ми кажаа дека тоа е од некоја стара инфекција доколку не се лечи ги оштетува каналите а без никакви симптоми и мене не ми е баш јасно од што се појавува.

3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    @feminka#11 i @vevija i jas pravev laparoskopija i mi izleze deka na desniot kanal imam hidrosalping odnosno kako sho pisavte toa e toksicna materija koja gi ubiva embriobite i zatoa treba da se zatvori ili da se izvadi jajcevodot a kaj mene e kako posledica od operacija od slepo crevo pred 20 godini i sum fatila infekcija a moze da bide i bilo koja druga vospalitelna reakcija ili operacija vo abdomen

4. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    146
    Душо а зашто кога ти правеле лапараскопија ако веќе требало зашто не ти го затвориле или извадат.

Последна измена: 7 август 2019
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Дали за време на операцијата беше со тубус ( помагало за дишење ) или само маска за кислород?

6. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    828
    Здраво во вторник ќе одам на предоперативни испитувања ќе ја вадам лапароскопски жолчката во 8ми септември. Може ли некој да ми објасни околу операција како трае, колку време си во болница за колку време ќе се опоравам дали ќе треба антибиотик да примам пошто и бебе дојам и сл. Секое искуство е добро дојдено

7. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Devojki ,spodelete iskustva za laparoskopija,kako odi postapkata..treba da pravam pa bi sakala da znam nesto poveke

8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    ne e nisto strasno koga ke ti zavrsi ciklusot i odis zavisi koga ke ti zakazat..jas isto vremeno praviv i laparoskopija i histeroskopija super pominav

На Srna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.823
    Ништо страшно под целосна анестезија се изведува. Една ноќ се останува во болница и толку е. Болки нема, може некои тапи до вадење на конците. 2-4 мали отвори се прават кои подоцна се затвараат со по 1 конец. Се крвари по малце некое време но не обилно.

На Secret22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    A dali prethodno imase nekoja terapija? Kade ja pravevte?

На Lady...S и S.12.G им се допаѓа ова.
  11. Srna91

Srna91 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    9
    Jas treba da ja pravam preventivno kako pricina za mojte spontani abortusi,so ovaa postapka ke se vidi dali ima nekoj otrovi,taka kazq doktorkata.Dali nekoj imal vakvo iskistvo?

12. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    ne ne primav nisto pravev re medika i pominav dobro jas pravev laparaskopija i histeroskopija i plus uste edna histeroskopija po operacijata piev cikloprignofa i estofrem

jas imav septium na matka isto i jas dva spontani abortusi imav

Последна измена од модератор: 11 февруари 2020
    На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    4.815
    Може да ми пише некој што правел лапараскопија на ГАК? Имам неколку прашања. Фала однапред :)

14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.761
    Јас правев во Чаир, ако треба нешто кажи.

15. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки за лапароскопија на државна како оди процедурата? Како се закажува? Препорака кај кој доктор да одам? И се друго што знаете пишете ве молам :)

Последна измена: 12 октомври 2020
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.823
    Прво матичен гинеколог ќе ти дади упат за кај доктор од ГАК, а потоа тој доктор според претходни испитувања и преглед од направен од него ќе ти кажи што понатаму. Моја препорака Роса Спасова.

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. korzoo

korzoo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    530
    Поздрав дами, жена ми пред 4 дена направи лапароскопија во систина, на почеток се мислеше дека треба да се извади еден јајцевод заради тоа што на снимки после хсг јајцеводот беше хаос, виткан и распространет како федер, докторот ивановски ни рече дека по се изгледа треба да се затвори или да се извади, но за време на зафат испаднало дека јајцеводот бил заплеткан со дебелото црево, и ми рече дека немало потреба да се извади туку го ослободиле и сега се е во ред, исто така е направено и дрилинг и јајници, инаку жена ми имаше проблем со циклус и овулација, некој да имало слично искуство

18. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    5.028
    Јас ама пред 6 години некаде. Ако знам ќе ти одговорам и ќе ти помогнам, повели.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    4.815
    @Кена Рис фала ти, помина се добро. Бев неделава да завршам и тоа, сега сум дома и одмарам. :)

На tina2018 и Кена Рис им се допаѓа ова.
  20. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.761
    И јас правев хистеро-лапаро прошлиот месец и сега ќе одам на трансфер. Веројатно пробувате природно штом не го извадиле јајцеводот и ги разбудиле јајниците. Иначе, немам искуство со лапаро и бременост. Мене еден канал ми отстранија, другиот го извадија. Слушајте го Др. и со среќа.