Jas posle prvata laparoskopija duri 10 dena posle laparoskopijata si imav vaginalno krvarenje, togaj bev operirana na gak i mi recea deka e normalno bidejki se docistuva organizmot e sega dali e normalno oti ja veke imav vnatresno krvarenje i pred laparoskopijata ili e normalno posle sekoja laparoskopina neznam. Ama mislam deka ne e voopsto sramno da mu zvones na lazarevski, ti si negov pacient, si plakas za uslugata i treba da ti odgovore
Здраво девојки, Имам запушени туби,целосно. После неуспешно 1во инвитро,сомнеж дека се излева токсична течност, посочуваат да правам лапараскопија,за вадење или зашивање на каналите. Ве молам за некое ваше искуство,дали после лапараскопија сте имале успешно инвитро? Дали во процесот на лапараскопија може да се оштетат јајниците?
I jas pominuvam niz slicno. Pred 7 meseci imav vonmatericna bremenost po priroden pat i ednata tuba mi ja izvadija laparoskopski so nea. Posle nekolku meseci primetija deka imam hidrosalpinx i na drugata tuba i povtorno laparoskopija koja mi e zakazana za ovoj mesec posle menstruacijata. I posle toa ke probame invitro pa se nadevam na uspeh
@Excellent обично после пола саат, најкасно до саат време. Двапати досега имам правено лапароскопија и така беше, најкасно до саат почна. Чисто да знаеш, и после првичното одење во вц може пак да треба да одиш поради сирупот.
Здраво, помина и мојата лапароскопија. Денес трети ден ама имам јаки болки во рамењата, болки во стомакот високо под реврата, толку силни што неможам воздух да си земам длабоко. Кркорењето на цревата за разлока од вчера намали ама ме болат и имам чуство како камења да се превртуват во нив, и од денес добив и дијареа а не ми препишаа терапија за дома. Дали и некој друг се има соочено со истото или да барам помош од докторот.
ne bi trebalo da e taka ama mozebi sekoj organiram razlicno reagira,zvoni mu na doktoro konsultiraj se so nego ako treba kontrola
@Excellent Првата лапароскопија ми помина без болки во ребра, втората имав болки во ребра само еден ден, исто така не можев воздух да си земам. Мислам дека ова е нормално и не треба да се секираш, кај некои жени трае и до една недела. Ова е поради воздухот што го пуштаат во стомакот за да имаат поголема прегледност на органите и затоа те боли кај ребрата. За дијареја и јас имав некој ден после операцијата пошто јадев само супи и овошје и многу чаеви, и се си беше во ред. Плус рачунај нејадена два дена воопшто, целосна анестезија, можеби твојот организам реагира така. Кркорење на цревата е нормално бидејќи цревата се враќаат во нормала после нејадење. Ако можеш да си јадеш и имаш гасови и осеќаш дека се стабилизираш е океј. Ако имаше некоја перфорација на црева или инфекција досега веќе многу лошо ќе ти беше и ќе имаше други симптоми пр. повраќање, гадење. Ако сакаш за секој случај отиди си на ехо.
Ми закажаа на 28 термин во амбуланта за асистирана репродукција. Од испитувања имам пап,микробиолошки брисеви,хормони, хсг. Дали ке ми требат други испитувања и што мислите дали ке ме задржат?
Zdravo, dali nekoj ima da spodeli iskustvo od laparaskopija ili histeroskopija kaj dr Dimitrov na klinika
Pozdrav do site i vi posakuvam na site da se ostvarite kako majki. Jas pred edna nedela pravev laparoskopija na gak kaj dr. Tofovski pri sto mi se otstraneti dvete tubi(zapuseni i hidrosalpinix).Profesorot e profesionalen e sega so vreme ke vidime dali ima uste nadez za mene da se ostavaram kako majka uste edas.
Секако дека ке се освариш како мајка јас имав лапараскопија крајот на јануари и мене ми ги отстранија двете туби од иста причина како твојата јас правев кај Лазаревски во систина презадоволна воедно и примав терапија за инв исто кај него го правев еве фала му на господ веке сум 8 месеци бремена си го чекам моето сонце уште малку
znam deka uste e rano da pocnam so ivf ama bi sakala vase mislenje.Spored vas kade bi bilo najdobro da probam so ivf? preporaka ako moze