1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ласерска операција на очи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од leonidicka, 7 април 2011.

1. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Еye болница? Каде се наоѓа таа болница локација/кога се правеше ден и колкава е цената? Мислиш на Еye lastic star што се наоѓа во Истанбул или сосем друга надвор од МКД

Мое мислење е ако си решена за операција само надвор од МКД..Во истанбул или Београд..Сепак овие специјалисти кај нас т.с доктори се обучувани од турски доктори..И јас сум заинтересиран..Можам да кажам дека тоа мие желба уште од мали години да гледам без никакви помагала(леќи/очила) па штом имам прилика веднаш одам во Истанбул

Последна измена од модератор: 1 јануари 2018
    На zat, ivimis и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Мисли нa European Eye Hospital, вo Ѓoрче тaa.

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Dali nekoja ima iskustvo so transplantacija na roznici jas ke treba da odam na transplantacija na roznici ako pak mi se stvorat rani I krvarenja vo roznicite no za zal vo mk ne pravat transplantacii

На zat му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Аха..Европската очна болница во Скопје..Јас помислив на Eye star во Истанбул

5. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Da na taa mislev , dr.salih operira doajga sekoj cetvrtok od turcija, prethodno se pravat detalni analizi dali si kandidat pa posle se pristapuva kon operacija , jas na pravev pred 3 meseci i se prerodiv , imav prilicno golem diopter -4 no srejka nemav cilinder sega nemam go citav i posledniot red , seuste ne mozam da si poceruvam deka sum bez naocari , prethodno gi nosev 6 god. Pozdrav

На BeastceMK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Koлку те чинеше операцијата на 2те очи? кај мене е друга ситуацијата воглавно со цилиндар сум на -3 десно и 2.25 на лево..Сигурно е цената повисока незнам затоа и прашувам позз

7. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Pa detalniot pregled bese 2400 a samata operacija 74.000 1200 evra posle prvite 3 kontroli se besplatni.

8. Ina!

Ina! Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Zdravo feminki:) sakam da prasam dali nekoj ima praveno operacija na ocite vo nekoja od klinikite vo Istanbul?

На zat му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Ај ако не ти е мака прашај го другар ти. Размислувам и јас за операција па сега разгледувам каде да ја правам.

Сега ако е 1200 во Европска, исто толку во Истанбул... не знам каде да одам... Дали стварно се подобри во Турција или не?

10. sexygrils236

sexygrils236 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите може ли да ве прашам нешто?Иако знаете да ми кажете или ако некој има вакво искуство нека ми пише на приватен чат. Оцтранувајне на канцер(рак) на конјунктива ми рекоа дека ке треба ласерски и ако во случај сум ја промашила темата извинете и упатетеме на таа тема бидејќи неможев да ја пронајдам. Ви благодарам :)

11. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Здр..Ајде уште едно прашање покрај многуте претходни: Дали во некоја од болниците кои прават ласерска операција во нашава земја постои документ во кој се става потпис од ваша и нивна страна со печат во кој стои дека установата / докторот на ден,месец.год.. подлега под морална и кривична одговорност доколку зафатот / операцијата е неуспешна при грешка и ткн и дека истата ке биде корегирана/исправена во најбрз можен период на нивна сметка и ткн. Затоа што читам и слушам за доктори на кои не им знам имиња дека се учат на пациентите со тоа што им се вели едно, како даден збор дека ке биди све во ред и ткн пред да им се исплати сумата која ја бараат а потоа следи сосем друго односно кошмар...Неуспех залудно фрлени пари и ткн!! Ако има некој некаква информација нека пиши..Позз и убав ден

Последна измена: 3 март 2018
    На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    108
    Здраво. Уште од малечка мајка ми приметила дека едното око "ми забегува" па памтам ме носеше по лекари, редовно на очно, но докторката велеше дека сум многу мала, дека нема потреба да се крева паника. Потоа пораснав, се заборави тоа, мене окото ми остана такво, но не бев свесна за тоа, не знам како се додека тоа не стана повпечатливо и додека не почнаа луѓе да приметуваат и да ми кажуваат. Инаку проблем со видот почнав да имам во средно околу -0.50 едното и -0.75 другото. Па си носам помагала. Сега тоа забегување на очите ми се познава повеќе, посебно на слики. Ми стана тежок товар и страшно ми влијае на самодовербата. Кога разговарам со некој гледам во земја... Не сум запознаена, каков спас има за ова? Не сакам уште повеќе да ми се искриват очите. Дали само операција е спас? За тоа ми е премногу страв, а и знам дека се прескапи, тешко дека ќе можат моите да си го дозволат тоа. Инаку имам 23год. Сеуште носам очила и леќи, комбинирам.Диоптерот ми е уште понамален од првиот пат -0.75 и -1.24 ..

13. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Moжи да ми кажиш во која болница е Др..Салих..Европската или Систина?

14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Во Европската е доктор Салих.

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Дали е точно дека по некое време диоптријата се враќа?

16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    3.594

Не, не е точно затоа што при ласерска корекција на очи се бруси горниот слој од корнеата и понатаму во животот окото гледа со таа диоптрија која е избрусена. Меѓутоа, дури и оние кои имаат направено ласерска корекција на очи не значи дека веќе никогаш нема да носат очила затоа што после 45-50 година од животот можно е да се појави презбиопија (старечка далековидност) и истите да имаат потреба од очила за близина. :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    A колку можат да симнат, пример за висока диоптрија од -6.5 на едното око јас мислам ќе дојде до -3/5 можеби, но не повеќе. Повеќе мислам не може да се намали.

18. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    3.594
    Тања, за ова прашање мислам дека е различно кај секој. Зависи колку добро ќе гледаш со добиената корекција пред операцијата. Мислам дека можно е и да дојдеш до единица, меѓутоа мора прво на преглед, па таму кај што ќе одиш постручно да ти кажат.

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Kaде се имаш оперирано и дали си задоволна? Колку време треба после за да се вратиш во нормала, 7 дена?Има ли скриени трошоци?

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @Tanjamm
    Можеш да очекуваш дека пак ќе ти расне диоптерот. Процес е, нормално е. Сите што ги знам што правеа операција веќе пак носат наочари. Ама дали вреди операцијата? Нормално дека да, посебно ако имаш диоптер како твојот.