1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ласерска операција на очи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од leonidicka, 7 април 2011.

1. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Јас имам правено ЛАСИК (ласерска корекција на диоптрија) во Систина офталмологија

2. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Ke moze li da mi kazis kolkav vo bese diopterot i kako pominavte ?
    Sto ispituvanja imavte prethodno ?

3. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Имав мешан астигматизам: +4.50D sph -5.50D cyl, а за да биде корегиран во Систина офталмологија ми имплантираа вештачка мултифокална торична леќа, по која имаше заостанат астигматизам од +1.00D sph -2.00D cyl кој беше отстранет со ласерска корекција, претходно ми беа правено многу прегледи на окото: одредување диоптрија, мерење интраокларен притисок, правење пентакам за одредување на дебелината и формата на рожницата, ми правеа ширмер тест за одредување солзен филм, ми ширеа зеница за да се провери очното дно и задниот сегмент и на крајот пополнив еден прашалник (дали имам други хронични болести, дали имам алери, дали имам дијабетес, дали сум носел наочари или контактни леќи, дали сум имал претходно операции на окото, дали некој во семејството има очни болести и слично), потоа ми закажаа термин за правење YAG ласер капсулотомија за отварање на задната капсула на окото, за да се отстрани ризикот од евентуална секундарна катаракта на окото, а по еден месец од таа YAG ласер капсулотомија ми направија ласерска корекција на диоптрија

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Колку време траеше заздравувањето и дали беше болно ?

5. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Додека се правеше операцијата немав никакви болки, но по неколку часа откако исчезна анестезијата, почнаа болки, печење, глодање и интензивно солзење, но зедов еден аналгетик и болките се намалија и ставав кортикостероидни капки и вештачки солзи, веќе на третиот ден по операцијата немав никакви нелагодности, потполно како пред операцијата, по една недела од интервенцијата веќе имав визус 0.8, односно вид од 80% на далечина и 100% на близина

На Hortenzija и denizzz им се допаѓа ова.
  6. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Благодарам на споделеното убав ден

7. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Нема за што, сѐ најдобро во животот, поздрав

8. Цецилија

Цецилија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Каде правевте операција после 40та?

9. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Во Систина офталмологија

На Цецилија му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Доктор Ристовски е премногу официјален и не размислува "надвор од кутијата", односно научил тоа што требало за да специјализира и толку, освен тоа, не прифаќа ни помал ризик и оперира само едноставни случаи и не дава надеж на пациентот, односно ако тој не може да го реши проблемот, тогаш тврди дека никој друг не може (едноставно толку го бива), а што се однесува до визиа, таму е катастрофа и тоа најблаго кажано, таму не е за одење ни под услов тие да му дадат пари на пациентот, жанина врска нема од оперирање катаракта (на пациентот кој го оперира му го гмечи окото!!!), а сашо (нејзиниот сопруг) е еден голем манипулатор, инаетчија, несериозен и лажго, навистина не го бива, моја препорака е во визиа апсолутно не

11. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Се разбира дека може да се направи, воопшто нема да се смеат во Систина офталмологија

12. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Не се враќа диоптерот, останува доживотно како е искорегиран

13. k.marijana

k.marijana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите, детето мое има 7 години и има диоптрија 3.5 веке еве 2 години носи наочари се си е во ред.
    Сакам да прашам во последно време кога повеќе гледа на телефон го чеша послабото око и примижува (кско кога ќе ни смета сонцето) и си велам дека е од премора. Но забележувам дека кога ќе му речам да ги движи очите лево десно да следи прст тој само на лево ги движи на десно не, а несвесно можи да ги сврти надесно дали имате искуство секако ќе се јавам утре во Систина.

14. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    254
    Za vakva dioptrija mene mi preporacaa za dete ortokerato proces so lekji

15. g222

g222 Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sakam da odam na Laserska operacija vo sistina...vie so iskustvo od tamu...koj doktor bi mi go preporacale???

16. Amona

Amona Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    86
    Zdravo imam strabizam uste od bebe Kako posledica na previsoka temperatura. Vo posledno vreme razmisluvam za operacija, poglednav za European Eye Hospital vo Gjorce, ama reviews im se katastrofa pa se podzamisliv. Ima li nekoj iskustva od tamu I kolku e bezbedno?

17. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    2.793
    Јас се правев во Систина. Др. Билјана беше тогаш. Сега не знам дали е уште. Полесно и побезбедно здравје. За помалку од 5 минути. После 3-5 дена чувствуваш како вода да ти имаа некој плиснато во очи. И тоа е тоа. Пресреќна бев порафи видот.

18. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    14.899
    Искуство со European Eye Hospital?
    Имам одредено диоптер но имаат некоја можност да не се носат наочари со операција можело да се реши...За ова конкретно
    IMG_20241030_175758.jpg