Може ли да ми дадете контакт од лицето на кое после операција во европска очна болница настанало слепило, бидејќи имам сличен проблем би сакала да се консултирам, се работи за компликација на едно око три месеци после операција
Дали знаете колку чини ласерска операција на очи во турската болница во Скопје, што се наоѓа во Ѓорче ?
Прво треба да се направат два прегледа кој што чинат 50 е. а операцијата е околу 1500 е. Еве телефон за закажување 02 2050999
Во која болница ја изврши интервенцијата и дали можеш да ми пишеш во порака како се вика докторот што ја изведуваше?
Во турската - т.е. Европската очна болница, и докторот се викаше Омер, ако не се лажам. Добро е, не носам наочари, ама да ви кажам 100% диоптерот никогаш не ми се корегира! Сепак имам мал диоптер.
Мојот сопруг имаше многу голем диоптер.Едното му беше +6 другото +8,дијагнозата му беше астагматизам. Претпоставувам дека те интересира текот на операцијата и после тоа. Прво се ставаат капки,се чека 5 минути, а операцијата трае 20 мин.не се осеќаат никакви болки. Ноќта имаше солзење на очите (ама се издржува).Опоравувањето трае 3-4 дена и се става редовно капки. Уште малку ќе биде 2 години и е многу задоволен
Мислам дека е најдобро тамо да се конслутираш....они најдобро ќе ти кажат а сопругот вика дека со - се подобри шансите
Ај ве молам за ваше мислење..Имам мала оштетеност и носам леќи веќе 4години..Диоптријата ми е -0.75 со -1.00 и барав мислење од доктори во разни болници во Македонија, Србија и Турција..Некои ми велат дека неможат да ме направат операција бидејќи многу малку ми се оштетени..А останатите ми велат прво преглед а потоа ќе донеселе заклучок дали сум кандидат за операција.. Да претпоставиме дека сум кандидат..Дајте ми ваше мислење кај кој доктор вие сте биле,во која болница и колку траеше вашата операција,дали имавте болки ...? Ви благодарам однапред
Ако сеуште сте заинтересирани за клиниката во Истанбул јас правев таму пред три ипол години и сум презадоволна. Чини 1200 евра за операција на двете очи.
Значи јас ја направив мојата ласерска корекција пред три ипол години. Битно е диоптријата да не е под -1, бидејќи на толку мал диоптер не се нафаќаат. Јас имав -2,75 на двете очи. Се правев во Истанбул во клиниката EyeStar Lasik, и диоптријата ми ја доведоа до 0. Многу сум задоволана од професионалноста, искуството на лекарите и односот кон доктор-пациент.Операцијата ме чинеше 1200 еур за двете очи. Откако ја направив ми се промени животот. Вреди да се направи!
Со цел подложување на ласерски третман за корекција на диоптрија,состојбата на вашите очи треба да биде во следните параметри: ·Миопија (кратковидост) до -12,00 диоптер; ·Хиперопија (далековидост) до 6,00 диоптер; ·Астигматизам до +/- 6,00 диоптер; ·Без претходно очни болести; ·Стабилна визија во последните 6 месеци. Најдобро е да се оперират лица под 50 годишна возраст.
Јас ја правев мојата ласерска корекција на диоптрија во клиниката EyeSTAR lasik od Istanbul. Клиниката важи за најискусната и единствена специјализирана клиника само за ласерска корекција на диоптрија. Постои веќе 25 години и имат направено над 30000 ласерски процедури. Поседуваат стандард за квалитет Исо 9001:2000 сертифициран од најстрогата куќа за сертификација ТУВ-СУД. Многу анализирав, читав форуми, интернет и се одлучив за истата. Клиниката има статус на бутик болница, што значи секој пациент е ВИП и се третира како таков и на ден оперираат од 5-10 пациенти максимум. Оперцијата ја направив пред 3 ишол години и сум презадоволна. Вистински професионалци http://laserskakorekcija.com/. Диоптријата ми на 0, и до ден денес немам никакви компликации. А за чувството на слобода, за подигнување на самодоверба и тотално промена на подобро во се што се случува во Вашиот живот! Цената е 1200 еур за двете очи со вклучен преглед, операција на двете очи,пост оперативни медикаменти, доживотно осигурување и гаранција, најнапредна технологија во светот, едно ноќевање во Истанбул и екскурзија низ Босфор или некоја друга атрактивна локација! Вреди да се направи!
Тоа нема врска. Параметрите кои се важни за да се направи ласерска корекција на диоптрија се следните или состојбата на вашите очи треба да биде во следните параметри: ·Миопија (кратковидост) до -12,00 диоптер; ·Хиперопија (далековидост) до 6,00 диоптер; ·Астигматизам до +/- 6,00 диоптер; ·Без претходно очни болести; ·Стабилна визија во последните 6 месеци.