1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ласерска операција на очи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од leonidicka, 7 април 2011.

1. zmaj333

zmaj333 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Значи совет од мене најпријателски, само EyeStar Lasik од Истанбул. Луѓето се ГОЛЕМИ професионалци. Тие ја имат направено првата ласерска операција на очи во Турција. Клиниката е специјализирана само за ласерска корекција и ништо друго. Имаат над 30000 пациенти од цел свет и навистина најважни им се резултатите кај пациентите, затоа може да се случи да ве одбијат аконе сте погоден пациент. Е сега за странците што доаѓаат во Истанбул....има неколку параметри по кои треба да се движи вашето око за да тие ве одобрат. Тоа значи дека треба да им испратите резултати или извештај од офтамолог на мејл и тие по нив ве одобруваат или ве одбиваат. Значи битни им се вашите години, дали вашата диоптрија се движи во дозволените граници за ласерска корекција и дали имате уште некоја болест на очите освен рефракциската грешка или диоптрија. Така да тие уште пред да одите, по извештајот што ќе им го испратите знаат дали сте погоден или не.
    Да се поврати диоптријата нема шанси, бидејќи ако тие одлучат да ве прават знајте дека е доживотно и таа рефракциска грешка се корегира на самиот зафат и толку, корегирана е за цел живот. Еве јас веќе 4 години после операцијата гледам перфектно, немам потреба ни од леќи ни од очила.Диоптријата ми на 0. ИМам друг познат кој е опериран таму пред 8 години и исто вика дека се чувствува одлично и гледа одлично.
    Знам како се чувствувате и јас така бев поред да се оперирам, милион прашања во главата и секоко страв, но воопшто немав дилема за клиниката, знаев дека таму ќе се оперирам ,само извесен период собирав храброст и информации. Слободно прашувајте ме за се што ве интересира ако можам да помогнам нема никаков проблем. Поздрав

На zat и Ms.Mitrova им се допаѓа ова.
  2. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Во која клиника бил другарот твој на операција БГ..и колку тоа го чинело.. заинтересиран сум за такво нешто надвор од земјата па затоа и се распрашвам...Позз

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сега не ми текнува. Ама ја рекламираат цело време кај нас на ТВ.

4. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    903
    Да не мислиш на Свети Вид

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да.

На BeastceMK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.275
    Дечко ми беше во Ниш, клиника Маја пред скоро 2 ипол години. Од кога му ја направија цела време му стануваат црвени очите, му се суви, и повторно има диоптер, носи наочари од пред некое време.

7. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Оф леле..добро значи да не знај чоек каде да појди ни да биди сигурен дека операциите се 100% успешни.. :worried::worried::worried::

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Фала позз

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. World Traveler#

World Traveler# Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Ladies, pred pola mesec napraviv laserska korekcija na vidot vo EyeStar Lasik vo Istanbul. Za EyeStra doznav od internet, a dodadtno se informirav za bolnicata vo Skopje. Mi dadoa informacii koi bea presudni jas da se odlucam za tretmanot. Cuvstvoto e neverovatno da se gleda bez ocila. Operacijata e mnogu brza okolu desetina minuti na dvete oci. Totalno bezbolno, sto mi bese najvazno. :D:D:D Celiot tim na doktori se golemi profesionalci. Sega vidot mi e bez dioptrija, gledam na daleku, citam sitni bukvi I imam uste edna nedela da gi dovrsam kapkite, koi mi gi prepisaa od bolnicata.Imam preporaki I upatstva od bolnicata da ne sportuvam, da ne plivam vo bazeni ili otvoreni vodi I slicni takvi ogranicuvanja okolu mesec ipol I potoa sum nov covek. :muscle::dance:

Pred da se odlucam dolgo vreme razmisluvav za toj cekor I da Vi kazam si vredi I site koi imaat hrabrost, finansii I imaat potreba da napravat laserska korekcija da se obratat vo EyeStar nema da zgresat. Pishete mi ako ve interesira nesto poveke, milo ke mi bide da pomognam kolku mozam. Pozdrav :):)

На zat, zmaj333 и BeastceMK им се допаѓа ова.
  10. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Сигурно поглем број од членовите на фемина како и јас нормално сакаат да знаат колку те чинеше операцијата со патни трошоци до таму..Колку време носеше диоптер/леќи...Зошто во еyе star/турција а не во еоб или Систина..свети вид и ткн..позз..

На zmaj333 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. World Traveler#

World Traveler# Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9

Epa vaka.. Cenata e 1200 evra so se vkluceno, detalen pregled, ispituvanja na ocite dali ste soodveten pacient za laser, operacija na dvete oci so njnoviot laser vo svetot , kapki, antibiotic I vestacki solzi za posle operacijata, dozivotna garancija I kolkusakas besplatni pregledi posle toa, transferi na pristignuvanje I zaminuvanje I kako sto bev I jas na promotivni datumi dobivas besplatno 5*hotel na Taksim na 2 min od bolnicata I bespaltna ekskurzija niz Istanbul. Znaci celata organizacija e besprekorna, odsanuvas edna nokj , sledniot den pak imas pregled I si odis. Patot sam si go plakas jas odev so avtobus vo dvata pravci mi izleze 60 eur. :):)

Parite si vredat za se sto dobivas vo cenata, a da ne zboruvam za klinikata ili institutot EyeStar, vrv se!!! (y)(y)Po dobra organizacija nemam videno I profesionalnost od vrabotenite. Se sto treba ke ti dadam kontakti , samo tamu I nikade na drugo mesto, plus sto mi e dioptrijata na 0.

Ocilata i gi nosev I ne gi nosev, koga kako, dioptrijata mi bese 2.25 levo I 2.00 desno plus cilindar. Imav odlicni preporaki od luge sto se pravele tamu , citav na internet, dosta dobri komentari po forumi I postojat 30 godini za razlika od Sistina, vo sred Istanbul se naoga klinikata, specijalizirani se I rabotat isklucivo laserska operacija za dioptrija, znaci golemi profesionalci. :muscle: Vidi http://eyestar.co/. Pozdrav :D:D

На zat му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Tocno taka jas sega pravev operavija od keratokonus pa ke vidime...

На zat и Esperanza им се допаѓа ова.
  13. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Dali nekoj pravel operacija keratokonus kaj nas vo turskata bolnica ve molam pisetemi mnogu e vazno falavi odnapret

На zat му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Дали некој имал проблем со зголемен астигматизам (цилиндар)? Диоптерот ми е -1, што ваљда не е страшно, со оглед на тоа што 3 години не си ги носев очилата, ама астигматизмот ми се покачил дупло од тогаш. Прашавме за ласерска корекција, ни кажаа дека за астигматизам само очила (евентуално леќи), и така би се намалил. Се намалува ли после одреден период носење очила цилиндарот? Почнува стварно да ми смета, и ако имате препорака за добар офталмолог, сакам и второ мислење за диоптријата.

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    7.468
    Во Турската,во Ѓорче:)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mikki82

mikki82 Нов член

Се зачлени на:
    25 јули 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3

17. mikki82

mikki82 Нов член

Се зачлени на:
    25 јули 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    ...........a iskustvo od Sistina .........pravev lasdik na dvete oci 500evra sekoe...pregledot posebno se plake....se e cool do posle prvata kontrola...kade posle za kompikacii ne se zamaraat...i te tretiraat kako brojka samo ....znaci raka na srce operacijata e bezbolna 10 minuti se na se...podolgo trae pripremata nego operacijata....vo dokumentot kade sto potpisuvas ...ne e nigde spomnato deka se javuva Ghost Wision ...ili zamaten vid ili suvo oko.....procentite za neuspeh se 0.025% sto e neznacitelno...kaj mene se javi suvo oko i dupli vid(Ghost)vo sistina me ubeduvaa deka se e normalno i deka ke iscezne za 30 dena ....po 30 dena na povtorna kontrola me ubeduvaa deka e normalno i ke iscezne za 60......na 60 isto ...ke go snema ne 90.... a vo meguvreme mi se razvi ocen pritisok od postojano stavanje na sekakvi kapki...vo ocite....za koi veke ne znam kolku pari dadov....6 pati na den 3 tipa na kapki...mene celiot den mi e u kapenje kapki vo ocite...togas bev na odmor i se trpese nekako ...ama sega sum na rabota i ova mi e stvarno problem...rabotam nadvor od zemjata taka da momentalno ne mozam da svratam na kontrola po 90 dena...kade prema doktorite vidot treba da mi e 200% bez magla...a ustvari ne....poveke od 3 meseci imam zamaglen vid pritisokot mi vcarira vo ocite non stop.....crvenilo mi se javuva 50% vo denot i iritacija non stop od kapkite....a spored niv perfekten vid se dobiva po 30 dena od operacijate...prikazna koja ja slusas dodeka da platis......a uste nesto sekoja kontrola drug doktor te gleda....koi ne komuniciraat megu sebe...i sekoj prepisuva nesto drugo...i mudro odbegnuvaat direktni odgovori na moite prasanja...iskreno za 5 meseci se vrakam doma....ako rezultatite se seuste nezadovoluvacki i vidot ne mi se iskoregira.....sudska tuzba ke sledi....za lekarska nestrucnost......a komentarov ne e personalen ama ne mozev da go ostavam na forumov kako komentar tuku samo kako reply ...pa pisav kaj vas MS.M se nadevam deka ne vi preci ...i ova ke vliae kaj odlukite kaj nekoi od idnite pacienti....nasata dr. praksa se uste ne e spremna da se profesionalno odnesuva so pacientite...ako si ti moj doktor ..ti prepisuvaj lekarstva ,,... ne sekoja vtora osoba da se uci na mene i dea ispituva kako lekarstvata ke dejstvuvaat ...ko da sum jas opitno zamorce....mnogu razocaran od Sistina...pozz.

На Anon, baba Rada и joy1 им се допаѓа ова.
  18. zmaj333

zmaj333 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Астигматизам успешно се корегира ласерски во EyeStar Lasik клиника од Истанбул, најнапредна клиника на нашите простори(соседни држави), па можам слпободно да кажам и на светско ниво. Проверено, мој близок правеше дипотрија- и астигматизам -3. Многу успешна операција до ден денес има ослочни резултати.

19. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Здраво феминки,

Нова сум на сајтот, па имам едно прашање до вас: Кое е вашето мислење за ласерската корекција на диоптрија? Дали некоја од вас правела? Какво е вашето искуство? Дали имате некоја клиника која би ми ја препорачале бидејќи јас сакам да правам. Психички и финансиски сум подготвена, но сакам добро да истражам. Сепак се работи за очи и не сакам да избрзувам.

Однапред ви благодарам. :)

20. E.v.A

E.v.A Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Поздрав девојки.
    Дали има некој искуство за ласерска операција во нашата државна клиника. Слушнав дека има нови апарати за ласерска корекција а и дека некој од офталмолозите се големи професионалци. Ќе ве замолам за ваше мислење.
    Поздрав.