Легализација на марихуаната во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од злоба, 20 ноември 2020.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Уште ова ни фалеше.

На 1112, cresa-jagoda, mssuniquee и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Сум за легализација за рекреативна употреба зашто да не кога алхохолот и цигарите се легални а се поштетни од марихуаната.Има студии што покажуваат дека марихуанта или канбисот е лековита и стапката на смртност е многу мала додека пак алхохолот е дупло по штетен и стапката на смртност е голема.

На joyful, S.W.A.G, Justicija и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Кратко и јасно, против.

На cresa-jagoda, mssuniquee, Ева33 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Во Амстердам има кофишопови каде што се пуши меѓутоа се пуши и на јавни места и во паркови народот таму е многу либерален

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Се согласувам.
    Не сакам да го дишам чадот. Малку се труеме со чадот од цигарите...На прсти се бројат местата каде просторот е одделен, пушачи и непушачи. И пак недоволно, чадот секогаш се осеќа и во другиот дел. Не па вака.
    Ако имаат посебни простории или отворен простор, ништо не ми сменува. Ама кај нас се знае како е. Ставено стакло на средина, вратите отворени, божем изолирани се просториите а цел чад иде во непушачкиот дел. Да не зборувам дека многу кафулиња не ни имаат посебен простор за пушачи.

На Idedemja, cresa-jagoda, Celltica и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Јас сум за, во Амстердам има кафичи посебини за таа немена. Само што мислам дека проблемот нема да ре реши на тој начин. Повторно ќе има криење. Во малите градови не верувам дека многу ќе се осудат да речат ајде ќе си порачам џоинт, бидејќи посвторно некој ќе го види и такаа..

На ЕденЧлен и cooll им се допаѓа ова.
  8. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Се согласувам за легализација во стабилна држава каде што свеста на народот е на многу повисоко ниво. Кај нас ова е само за перење пари, и тоа жално што пак истите 3-4ца ќе профитираат, а другите ќе си бидат само умислени мафијаши со вип сепаре, џоинт во рака и дугови до плафон. Кај оди сето ова веќе не знам, целосно се изгубив во овој нереален амерички свет, може еден ден ќе биде и гордост во училиште да се фалат децата дека татко и е дилер (facepalm) браво Македонијо, тивко полека кон дното:?:

9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Народ со свест на високо ниво не пуши марихуана. Сум бил во Амстердам и со сигурност кажувам дека оние кои сум видел дека пушат се мигранти или туристи, најчесто тинејџери од источна Европа или Балкан. у фазон иде гас со ташничката до заби натегната и брза наочара.
    Малце е тоа што пијаници на секоја улица па уште и наркомани фалат.

На tinka-mace, 1112, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  10. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Не се согласувам. Живеам во странство каде што во одредени услови е легална, и верувајте многу се пуши. Си се шеташ покрај кафичите на ќеј и си мирисаш. Свеста е во контролата со конзумирање на било што, каде што има баланс, се знаат границите и пишуш кога ти сакаш а не кога ти се смеат другарите. Овде сите пушат, ама никој не се фали со тоа каков џоинт истеглал вчера, а тоа да ти било мирудија:lol:

11. inception

inception Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    809
    Јас сум за. Ама да можеш да си чуваш дома и да си пушиш. Не строго по кафичи.
    И не, не мислам дека сите наркомани ќе станеме.
    И алкохол сите можат да пијат, па не се сите хронични алкохоличари.

На Idedemja, IRBBB, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Зависи од држава и народ. Пак ќе кажам. Народ со свест на високо ниво нема да пуши ниту цигари ниту марихуана. Тоест народ кој е свесен за последиците на секаква психоактивна супстанца и своето здравје и здравјето на другите околу себе го става на прво место, а не својот провод..
    Не зборуввае за зависност. Човек кој конзумира дрога е наркоман, полунаркоман неможе да биде. Или како да го наречеме? Мераклија?
    И алкохолот исто е дрога, тоест етанолот кој се наоѓа во пијалокот. Така да сите кои конзумираат дрога помалку или повеќе се наркомани. Логично е мислам дека. Немора да биде зависен, ако некој се влечка по улици пијан или не личи на себе, наркоман е. Нема друг збор како да се опише таков човек.
    Почнете од тоа дека не е добро за здравјето и дека давате лош пример на помладите генерации.

На 1112 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Значи 90% од државава се наркомани? Се броиш и ти во нив или не важи тоа за тебе?

14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па така му доаѓа. Да не биде јас го измислив ова, провери на интернет ќе видиш дека етанолот е психоактивна дрога. Не користам алкохол повеќе од 2 години. Така да важело некогаш, сега не важи.

15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.619
    Допаѓања:
    14.997
    Легализацијава им одговара само на овие што користеле или користат дрога. Тоа за медицински цели ич не им држи вода, ама во ред.

Веќе не се знае што остана здраво во државава.

На Idedemja, cresa-jagoda, злоба и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ако се направаат во Кафичите,соодветни места за пушење Марихуана океј,немам ништо против,другите нормално да не бидеме пасивни пушачи.Кога сме вече кај пушењето по одвратно нешто од Луѓе кој на улица во движење чади со цигарата,и ме труе со тоа димот,да бидам пасивен пушач нема,значи 100 пати сум се нашол во ваква ситуација,каде што стои на Автобуска до тебе,и корне тоа цигарата труе,аман.

Не Легализација најмногу одговара на ЗАЈКО И ВИЦЕТО,да се пуши нивната Трева,парите да се вратат кај нив,а не кај уличните дилери,поентата е да се сотрат дилерите од улица т.е истите тие дилери од улицата да ја продаваат Тревата на Вицето и Зајкото.Ако дуваш трева од Премиерот на Државата,немаш гајле,а ако дома садиш сам,за било какви цели тогаш си КРИМИНАЛЕЦ,ова е ВРВОТ.

На Idedemja, Biljarkata, DevilGirl212 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.619
    Допаѓања:
    14.997
    @ЕденЧлен Не мешам политика, бидејќи јас лично не сум по политикава и не членувам во ниедна политичка партија. Ова не можам да ти го одговорам, туку дискутирај го со некој што е по оваа тема.

На Idedemja, ivance.. и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Нема тука Политика,тука има Луѓе кој истите тие,ја водат нашата Држава,иднината на Државата е во рацете на овие црепови.И мене Политика не ме интересира,ниту членувам исто како тебе во ниедна партија.Али работава е за некого Мајка за некого Маќеа.Ако пушиш Марихуана од Зајко,немаш гајле кул е,али ако е од дилерите маалски,е тогаш црно ти се пишува.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.619
    Допаѓања:
    14.997
    @ЕденЧлен каков народ - таква власт. Толку од мене.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.558
    Сум за легализација. Реално повеќе сум за легализација, за користење во медицински цели. Да им се даде шанса на повеќе луѓе да ја преработуваат и да ги користиме нејзините позитивни ефекти. Постојат болести и состојби кои навистина имаат подобрувања со терапија од масло од марихуана.
    Доколку се дозволи да се конзумира тоа да се прави на строго определени места/кафичи, нешто слично како во Амстердам.

На Idedemja, IRBBB и ЕденЧлен им се допаѓа ова.