Јас не знаев дека сум бремена, а ги пиев, фуролин, истите се... па сега сум 40 недела И јас бев исплашена, зошто само што се зачнал плодот јас антибиотик пиев, отидов во аптека го побарав упаството и пишуваше дека до сега не се пријавени негативни последици на фетусот Така да уживај и гали меше
Zdravo na site ! Vcera otkriv deka sum bremena i veke vlezena vo shesta nedela. Pettata nedela si piev heleksi posto se cuvstvuvav anksiozno. Neznaev deka sum bremena i sega nemam mir kolku imam zgreseno so heleksot. Ima li nekoj slicno iskustvo?
Сакам да ве прашам мамички дали некоја од вас пиела аспирин за подобрување на протокот на крв, јас ги пијам веке два ипол месеци имено ми беше послаб особено на левата страна и бебулево неможеше доволно да се снабдува, но пред извесно време забележав како црвени точки и капилари по телото. Се сомневам дека ми е од аспиринот и планирам да се консултирам со матичната но сакав да прашам дали му се има случено на некој друг
Која недела си? Отиди во некоја од приварниве или каде прават 4Д со протоци и задолжително д димери Можеби подобро и попаметно решение во бременост е клексане. Секако мораш со гинеколог и трансфузиолог да се консултираш.
25 недела сум и баш пред недела дена бев кај матичната и протокот беше добар аспиринот има дејство ама рече да си го продолжам да го пијам до 28 недела,само во меѓувреме ми се појавија капилариве ке морам пак на контрола ама прес тоа крвна слика
Devojki gledam nikoj ne pisuva tuka pa aj mozebi nekoja ke mi pomogni...vo 9ta nedela sum ama nastinav i cela sum zatnata i kaslam dali ima nekoj lek sto mozi da se napijam osven caj i supa ???
девојки јас сум во 18 недела од бременоста, имам алергија и лекарот ми препиша даселта таблетки..Дали има некој искуство со примање на овој лек во бременоста?
Edno prasanje dali heleksot moze da se koristi za vreme na bremenost ? odvreme navreme ? ko ke sum voznemirena ? pisete mi pozdrav
За лекови толку рано само со консултација со доктор. Од природни лекови млеко со прегорен шеќер и мед.
Здраво некој има користено маџун со органска аронија јаглика и тимијан од зегин бремена сум 18 недела имам сува кашлица дали можи да го користам
Мамички вчера правев урина и имам покачени леукоцити докторката ми даде да пијам панцеф, дали некоја мама пиела малку се плашам мн се јаки инаку сум 25+3 ве молам кажете ми ако иматте вакво искуство
Пред антибиограм да се направи јас не би пиела ништо. И мене ми се појавуваа така леукоцити и матичната ме праќаше на микробиолошки испитувања зашто овие што се биохемиските не се секогаш најрелевантни. Ако немаш симптоми тогаш јас би одела прво со микробиолошки испитувања па потоа се друго.
Јас сум многу збунета затоа што вчера урината сто ја правев во биотек бесе со леукоцити од 30-40 а денесправев во адриа лаб и искочи се чисто немам ништо, а јас кога мочам имам болки и непријатно чувство... сепак докторката ми рече да пијам панцеф.. ништо не ми е јасно збунета сум