Почитувани феминки, Испирирана од распространетоста на поимот лек, лекување и терапија мислам дека имаме потреба од една ваква тема каде што би можеле да прашате, да се консултираме, да пријавите несакани ефети, или да поставите прашања за можни интерации меѓу лековите. Јас би можела да Ви одговорам на некои од прашањата бидејќи сум апсолвент на Фармацевтскиот факултет, па ова би ми дошло како еден вид пракса Секако јас не би можела да ви одговарам на премногу деликатни прашања, но сите одговори кои би можела да ви ги дадам ќе бидат од релевантни извори и потврдени со докази. Секако може уште некоја феминка која има знаење и желба да ни се приклучи во давање на одговори. Под поимот лек се подразбира супстанција или група на супстанции кои се употребуваат за превентива, лекување или дијагностицирање на болести или патолошки состојби. ОТЦ препарати се препарати кои можат да се издаваат без рецепта и кои се користат во самомедикација.
primer za rebif inekcite od 20 mg dali mozis da mi pomogni od kade mozam da gi nabavam bidejki nasava bolnica vo sk nemozi da gi dava nemalo dovolno za site pa ako mozis da mi pomoziss pozz http://fzf.ukim.edu.mk/files/def/vladot ... leroza.pdf